Energiahatékonyságra fókuszáló üzleti reggelit tartottak Kecskeméten

2022. 11. 25., 15:53
Közel huszonöt kecskeméti kis- és középvállalkozás részvételével zajlott le a Városi Alapkezelő Zrt., az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös üzleti reggelije, amelynek fókuszában a cégek energiahatékonysága állt.
A galéria 5 képet tartalmaz

A november 24-én megrendezett program során Hajdú Gábor, az Enerlog Kft. villamosmérnöke beszélt a céges energiamegtakarítás lehetőségeiről. Dr. Farkas László, az AIPA Kft. projektmenedzsere ismertette azokat a Kecskeméti Vállalkozásfejlesztési Alap forrásaiból rendelkezésre álló finanszírozási lehetőségeket, amelyeket a kecskeméti cégek vehetnek igénybe energiahatékonysági beruházásaikhoz. Lukovszki János, a Luko-Perito Kft. ügyvezetője részletes tájékoztatást adott a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programról.

Tordai György a Városi Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója hozzászólásában elmondta, hogy alapjaik fennállása óta 13 milliárd forint összegű projekt került jóváhagyásra, melyből több mint 8 milliárd forint leszerződésre, 6,5 milliárd forint pedig folyósításra is került. A kecskeméti vállalkozások számára jó hírként elmondta azt is, hogy az emelkedő kamatszintek ellenére is egy piacinál alacsonyabb, 4-6 % közötti árazást terveznek bevezetni, melynek fő célja az, hogy Kecskeméten a nem túl kedvező piaci környezetben se álljanak le a beruházások.

A résztvevők így nem csak konkrét, gyakorlati példákat kaptak arról, hogy milyen intézkedések bevezetésével, beruházások végrehajtásával tudják energia költségeiket csökkenteni, hanem információkat is arról, hogy azok hozzávetőleg mennyi idő alatt térülnek meg, és ahhoz hogyan tudják a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap és állami pályázatok forrásait igénybe venni.  

Legyen szó modern, alacsony fogyasztású berendezések beszerzéséről, a telephely vagy üzlethelyiség energiafelhasználásának optimalizálásáról, vagy saját célú energiatermelésről, a Vállalkozásfejlesztési Alap egyedi, rugalmas finanszírozási lehetőséget kínál a kecskeméti cégek számára! A részletekért érdeklődjön a 70/624-8010-es telefonszámon vagy keresse fel a www.varosialapkezelo.hu weboldalt!