Érdemes figyelmesen közlekedni a Szentkirályi út környékén

2023. 09. 26., 12:49
Új körforgalmak, egy ún. bypass ág, számos új csomópont és ideiglenes forgalmi rend teszi próbára nap mint nap a Kecskemét és Szentkirály, illetve Tiszakécske között közlekedőket. Az új szakaszok műszaki átadás-átvétele várhatóan februárban történhet meg.
Fotó: Harkai György
A galéria 29 képet tartalmaz

Kecskemét és Szentkirály között, illetve a szomszédos település és az épülő M44-es gyorsforgalmi út között is egyre jobban kirajzolódik, milyen új utakat használhatunk majd a jövőben. Egyes szakaszokat, fejlesztéseket már birtokba vehették az autósok.

Az ún. "Fekete Gólya” körforgalom, vagyis a 44-es főút és a Szentkirályra vezető út csatlakozásánál lévő csomópont már egysávos körforgalomként működik. Azonban egyelőre Szentkirály felől Békéscsaba irányába jelenleg a pálya nem használható.

Az új, 2,8 km-es szentkirályi elkerülőn a befejező munkálatok zajlanak, hamarosan megkezdődik a műszaki átadás-átvételi eljárás. A település előtti ötágú körforgalomnál jelzőlámpás forgalomirányítás van érvényben október közepéig.

Az M44-es épülő Lakitelek-Szentkirály szakaszánál is folyamatosan dolgozik a kivitelező. A felüljáró előtt, illetve után is egy-egy körforgalom fogadja az autósokat. Ezek a leendő felhajtó és lehajtó lehetőségek a gyorsforgalmi útra. Jelenleg mindkettőnél jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

Az M44-es kivitelezéséről és a Szentkirályt érintő útfejlesztésekről bővebben a KTV mai Kiemelő magazinjában lesz szó.