Étkezz fenntarthatóan 1 hónapon át!

50 km-es életmódváltó klímaakció

2023. 11. 15., 14:53
Idén első ízben a Kecskeméti Szatyor Egyesület is bekapcsolódott a Szabad Terek egy hónapon át futó Klímaakciójához. A cél, hogy minél jobban megismerjék az egyesület küldetését, tevékenységét, és aktív tagokat toborozzanak.
A galéria 44 képet tartalmaz

Hat város közösségi terei és civil szervezetei csatlakoztak a Szabad Terek egy hónapon át futó akciójához. Pécs, Szeged, Szombathely, Debrecen és Budapest mellett idén első ízben a Kecskeméti Szatyor Egyesület is bekapcsolódik a kampányba, hogy minél többen és jobban megismerjék az egyesület küldetését.

Az eseményre egy sajtóuzsonna keretében került sor november 10-én, ahol az aktivisták bemutatták mi az az 50 km-es kihívás, mi a szerepe a Szatyor Egyesületnek, és hogyan tud hozzájárulni a klímabarát táplálkozáshoz. Ezen a napon mutatkozott be az egyesület kecskeméti klímanagykövete, Pál Fanni, aki arról mesélt, hogy élte meg az 1 hónapos 50 km-es életmódváltás kihívásait.

A Kecskeméti Szatyor Egyesület átadópontján (Gizella tér 3., Műkertváros) megtartott eseményen az érdeklődők láthatták, hogyan zajlik egy átadó nap, miközben bemutatkoztak a civil szervezet termelői is. A vidám hangulatú délutánon kötetlen beszélgetés folyt az önkéntesekkel, azok a vendégek, akik először jártak itt, tanácsokat kaptak a vásárlóktól, miközben remek kapcsolatokra tettek szert, és hazavittek legalább egy szatyornyi boldogságot és muníciót a túlélés első lépéseihez.