Európai Autómentes Nap Kecskeméten

2023. 09. 15., 16:31
Szeptember 22-én Autómentes Nap lesz Kecskeméten, egész napos programokkal. A rendezvények miatt félnapos útlezárásokra is sor kerül. Több útszakaszra csak lakcímkártyával, illetve tulajdonnal rendelkező személyek juthatnak be.

Jövő héten ismét autómentes nap lesz Kecskemét főterén. Délelőtt játékos vetélkedőt tartanak általános iskolák részére, amely alakalmával feladatokon keresztül ismerhetik meg a közlekedés alapszabályait. 9-18 óráig ismeretterjesztő kavalkád, tehát közlekedéssel kapcsolatos programok kézműves foglalkozások, kerékpár szerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása is várja az érdeklődőket. Délután 5 órától pedig a Kossuth térről elindul a immáron hagyományosnak tekinthető kerékpáros felvonulás, ahol kicsik és nagyok együtt tekerhetnek biztosított útvonalon.

Az önkormányzat által megküldött közlemény szerint szeptember 22-én pénteken a programok miatt útlezárásokra kell számítani a főtérhez közeli utcákon, tereken. Reggel 6 és délután 6 között lezárják a Batthyány utca Dobó körúti körforgalom és a Lestár térig terjedő szakaszát, a Dobó István krt. városközpont felőli oldalát és a Deák Ferenc tér Alföld Áruház felőli oldalát.

Ezenkívül forgalomkorlátozás várható majd a Lechner Ödön utcán, a Lestár téren és a Katona József téren is. A közlemény szerint az Autómentes Nap ideje alatt a fent említett közutakra a lakcímkártyával, továbbá tulajdonnal rendelkező személyek juthatnak be gépjárművel. A lezárás nem érinti a menetrend szerint közlekedő helyi és helyközi autóbuszjáratok menetrendjét.