Ezeken az utakon kell figyelnie, ha autóba ül

2023. 07. 17., 08:28
A közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban. Az Útinform tájékoztatása alapján az alábbi útszakaszokon kell figyelmesen közlekednünk térségünkben.

Az M5-ös autópályán, Röszke felé Kistelek és Balástya között az elválasztó sáv növényzetét vágják vissza. A 139-es és a 146-os km között az aktuális munkaterületnél a külső sávba kell sorolni. Budapest felé Lajosmizse és Örkény között mintákat vesznek a burkolatból. A 69-es és a 60-as km között az aktuális munkaterületnél lezárják a külső sávot.

Több helyen az elválasztó sáv kaszálását végzik és összeszedik az autókból kidobált szemetet. Budapest felé és Röszke felé is a 90-es és a 96-os km között, Kecskemét térségében, és Röszke felé Kunszállás és Kiskunfélegyháza között a 103-as km-től a 108-as km-ig mozgó tereléssel lezárták a belső sávot.

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os km-nél irányonként egy sáv járható.

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt 8-as km-nél félpályán halad a forgalom. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es km-nél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

A kamiontilalom ezen a hétvégén július 22-én, szombaton 15 órától, július 23-án, vasárnap 22 óráig lesz érvényben. A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

Forrás: utinform.hu