Címke: közlekedés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
125 találat
2024.05.16

Mától használható az új homokbányai P+R parkoló

Megnyílt Homokbányán Kecskemét első P+R parkolója, mely jelentősen csökkentheti a belváros járműforgalmát és parkolóinak zsúfoltságát. A Helvécia, Ballószög, Kadafalva és Homokbánya felől érkező lakosok a parkolóban ingyen otthagyhatják járműveiket, onnan pedig buszokkal mehetnek tovább szintén ingyenesen. A kezdeményezés csökkenti majd a városközpont légszennyezettségét is.
2024.05.02

Felújítási munkák kezdődtek a Széchenyi téren

Felújítási munkák kezdődtek a Széchenyi téren, az Aranyhomok Szálloda felőli járdaszakaszon. Elkezdődtek ugyanis a „SZÉCHENYI TÉR” megállóhelyen a karbantartási munkálatok. Az Aranyhomok Hotel mögötti járdaszakasz felújítása a menetrendszerinti autóbuszjáratok közlekedését nem, de a gyalogos közlekedést befolyásolja.
2024.04.16

172 km/h sebességgel száguldoztak a főúton

Az elmúlt héten négy olyan nap is volt, amikor a gyorshajtók száma jelentősen meghaladta a félezret, közülük volt aki 172 km/h sebességgel száguldozott a főúton, másik sofőr belterületen hajtott a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 104 km/h-val.
2024.04.10

Stúdióbeszélgetés: Füredi András

Itt a tavasz. A jó időben több hónap kihagyás után újra előkerülnek a motorok. A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség arra kér mindenkit, nagyon figyelmesen közlekedjenek az utakon. A témában vendégünk Füredi András, vezetéstechnikai szakértő.
2024.04.10

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az Izsáki úton

Április 10-24. között az 52. sz. főút Olimpia és Sport utcai csatlakozásaiban kiépített körforgalmakban ideiglenes, lokális forgalomkorlátozásokra számíthatunk - tájékoztatta szerkesztőségünket az önkormányzat. A munkálatok csak sávszűkítéssel járnak, minden ág járható lesz a közlemény szerint.
2024.04.01

Húsvétkor is csak józanul üljünk a volán mögé!

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen! - figyelemeztet a rendőrség.
2024.03.08

Április 1-jéig tesztelik a hidrogén meghajtású buszt

Kedden állt forgalomba az a hidrogén meghajtású busz, melyet egy hónapig tesztel Kecskeméten a Kecskeméti Közlekedési Központ. A jármű rendes járatot lát el, ezért ugyanúgy lehet igénybe venni, mint bármely másik autóbuszt. Amennyiben a tapasztalatok is kedvezőek lesznek, a távoli célok közt szerepel, hogy 2025-től kettő, 2028-ra 10 hidrogén meghajtású járművel rendelkezzen a város.