Fél nap alatt elfogták a betörőt

2023. 07. 17., 12:29
A jánoshalmi körzeti megbízott fél nap alatt nyomára akadt az ismeretlen elkövetőnek, aki betört egy boltba.

Az egyik jánoshalmi bolt tulajdonosa múlt héten szerda este 19 órakor bezárta az üzletét, majd röviddel később haza is ment. A riasztót élesítette ugyan, de egy kis bukóablakot nyitva hagyott a szellőzés érdekében. Ezt használta ki egy ismeretlen: kivágta a szúnyoghálót, majd az ablak biztosító részét kiakasztotta és bement a kereskedésbe. A hívatlan látogató pillanatokon belül átkutatott mindent, majd gyorsan távozott, alig kerülve el a riasztásra megérkező rendőröket.

Az egyenruhások a biztonsági és térfigyelő kamerák felvételei alapján azonnal sejtették, hogy ki lehet a betörő, így a keresésére indultak. A helyi körzeti megbízott csütörtökön késő délelőtt meg is találta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves helybélit, akit elfogott és előállított.

A fiatalt a nyomozók lopás bűntettével gyanúsítják. A férfit kihallgatását követően szabadon bocsátották, így jelenleg szabadlábon védekezhet, de vizsgálják, hogy más vagyon elleni bűncselekmények elkövetőjeként szóba jöhet-e.

Forrás: police.hu