Felismerték, elfogták, kihallgatták

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 08., 10:07
Egy férfi kerékpárt lopott a jánoshalmi buszmegállóból vasárnap hajnalban. Alig öt órával később már kattant a kezén a bilincs.

Egy 21 éves férfi még szombaton este letette a kerékpárját a jánoshalmi buszmegállóban, majd azt persze gondosan lezárta, és tömegközlekedéssel elment dolgozni. Másnap reggel – 2023. május 7-én 8 óra után – azonban a drótszamárnak már csak a hűlt helyét találta. A sértett haladéktalanul feljelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon, így a nyomozók és járőrök azonnal keresni kezdték a kétkerekűt. Többek között átnézték a környék térfigyelő kameráinak a felvételeit, és azok segítségével ráakadtak a tolvajra, aki nem volt ismeretlen a hatóság emberei előtt.

A járőrök azonnal felismerték a videófelvételen látható 25 éves jánoshalmi férfit, aki hajnali 4 óra 50 perckor lépett akcióba: eltörte a kerékpáron lévő lakatot, majd elhajtott a zsákmányával.

Az egyenruhások a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalt 9 óra 30 perckor elfogták és előállították. A kerékpárt a bűnelkövető a fészerben rejtette el, de az pillanatok alatt előkerült, és vissza is adták a tulajdonosának.

A tolvajt lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták. Ő jelenleg szabadlábon védekezhet, de a rendőrök vizsgálják, hogy további bűncselekmények lehetnek-e a rovásán.