Figyelem! Forgalmirend-változás a helvéciai bekötő úton

2023. 06. 29., 20:36
Újabb forgalmirend-változással kell megbarátkoznia a kecskemétieknek és a helvéciaiaknak az Izsáki út négysávosításával kapcsolatban. A helvéciai bekötő út és a Gábor Dénes utca csomópontjában csütörtökön délutántól jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
A galéria 5 képet tartalmaz

Újabb ideiglenes forgalmi rend változás lépett életbe Kecskeméten ma délutántól. A sokak által Korhánköziként ismert helvéciai bekötő út és a Gábor Dénes utca találkozásánál jelzőlámpák irányítják a forgalmat. A változást az Izsáki út négysávosítását végző Hazai Építőgép Társulás Zrt. kérelmezte a Magyar Közútnál, mivel a június 19-én életbe lépett útlezárások miatt megnövekedett az autó és buszforgalom a kadafalviak és ballószögiek számára is fontos úton. Gyakran feltorlódott kocsisorokat láthattak az arra közlekedők a kereszteződésben.

A változtatás viszont megkönnyíti a Gábor Dénes utcáról kikanyarodók dolgát. A Homokbánya irányából kikanyarodókat eddig elsőbbség adás kötelező tábla fogadta, most két stop-tábla és három jelzőlámpa vette át az irányítást, ezzel a helvéciai bekötő úton érkezők már nem élveznek feltétlen elsőbbséget.

Az új közlekedési helyzet felismerését és a tájékozódást ideiglenes felfestések is segítik, de ott jártunkkor még voltak sofőrök, akik figyelmen kívül hagyták az új KRESZ-táblákat és felfestéseket. Érdemes tehát figyelmesen vezetni a szakaszon és nem rutinból közlekedni, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket.