Fogyatékkal élők mutatták meg tehetségüket

2023. 09. 15., 13:22
Mit tudnak kendék a barátságról, közösségről, összefogásról? címmel rendeztek vetélkedőt a Platán Integrált Szociális Intézményben fogyatékkal élők számára. Mintegy hetvenen vettek részt a tagintézményekből és a Mosolysziget Nappali Ellátóból a speciális Ki mit tud?-on, ahol a fő cél az volt, hogy sikerélményt szerezzenek a fellépők, és egy élményteli napot töltsenek el együtt.
A galéria 48 képet tartalmaz

Mintegy hetven lelkes résztvevő mutatta be tehetségét pénteken a Platán Integrált Szociális Intézményben rendezett vetélkedőn. A Platán Otthonon kívül a tasi és a tiszaugi társintézményekből és a Mosolysziget Nappali Ellátóból is érkeztek fogyatékkal élők, mindannyian régóta készültek egyéni vagy csoportos produkciójukra.

Sebetkáná Pokilszky Katalin intézményvezető köszöntötte az indulókat és felkészítőiket. Az légy, aki vagy, és érezd jól magad – idézte fel a mai nap üzenetét a résztvevőknek. Elmondta, a vetélkedő témája idén a barátság, a közösség és az összefogás, erről szólnak a versek, a dalok, erről készültek a színpadi jelenetek és a prózai előadások. A fejlesztő és terápiás kollegák készítették fel a résztvevőket a produkciókra, ők mutattak irányt, erősítve a gondozottak önbizalmát. Fontos cél volt, hogy mindenki sikerélményt élhessen át, mindenki érezze, hogy fontos láncszemei az adott előadásnak. Így közösen voltak művészek, jelmeztervezők, dramaturgok, zenészek és színpadi munkások.

A produkciókat értékelték is, a zsűri egyik tagja volt Tabáni István, a 2009-es Csillag születik tehetségkutató nyertese is, aki természetesen énekelt is a rendezvényen. A különleges Ki mit tud?-on nem születtek helyezések, viszont gazdára talált a levidámabb, a legszínesebb, a legfantáziadúsabb produkció díja. Annyi biztos, hogy mindenki jól érezte magát, ezért a szervezők szeretnének hagyományt teremteni a közösségkovácsoló vetélkedőből.