Fülest kapott a rendőrség: parkolóban foglalkoztak pénzváltással

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 07., 08:23
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai két férfi ellen javasolnak vádemelést. A páros a gyanú szerint éveken keresztül a határ közelében végzett jogosulatlan pénzügyi tevékenységet.

Még 2023. január elején kaptak a vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársai egy fülest, mely szerint egy határ menti bolt parkolójában eurót lehet forintra váltani és fordítva. Mivel a tevékenység speciális engedélyek nélkül jogellenes, a történtek tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el.

Kiderült, hogy a parkolóban napi rendszerességgel jelenik meg két autó, amelyeknek a sofőrjei órákon keresztül türelmesen várják azokat a kuncsaftokat, akik a külföldi fizetőeszközeiket forintra akarják váltani. A nyomozók az adatgyűjtés mellett megfigyelés segítségével gyűjtötték össze a terhelő bizonyítékokat, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási lakost, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

A főkapitányság munkatársai a bűncselekmény vizsgálatát a napokban befejezték. A feltételezett tettesek ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják mindenki figyelmét arra, hogy a bizonyos pénzügyi tevékenységek, szolgáltatások – kölcsön, pénzváltás, tőzsdei tevékenység stb. – üzletszerűen csupán a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján végezhetőek. Ez többek között a fogyasztók érdekeit garantálja – azaz, ha legális helyen váltják be a pénzünket, biztosak lehetnek benne, hogy valódi bankókat kapnak. Kellő odafigyeléssel elkerülhető az, hogy csalás áldozatává váljanak!