Gasztroszínház a Glória Rendezvényházban – Egy kiváló üzleti kapcsolat megkoronázása

2023. 09. 22., 16:29
Csütörtök este tartották a Glória Rendezvényház és Étterem ünnepélyes, hivatalos megnyitóját. Az eseményre meghívót kaptak Kecskemét legnagyobb foglalkoztató cégeinek képviselői is, hogy megismerkedhessenek Kecskemét egyik legnagyobb rendezvénytermével. A hangszigetelt, 3 részre osztható, 500 fő befogadására alkalmas rendezvényház a Matkói út 99. szám alatt várja vendégeit.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 28 képet tartalmaz

A Matkói úton álló épületkomplexum ötlete reagálás volt Kecskemét dinamikusan fejlődő iparára, és az általa támasztott igényekre. Amikor a Matkói 99 Holding Kft. - a nevében is jelzett területen - megvásárolt egy 44.000 négyzetméteres iparterületet, melyből 23.000-et értékesített, a tulajdonában maradó telken álló épületek fejlesztésébe fogott. A projekt, több mint egymilliárd forint értékű bekerülési költségéből a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap összesen 317 millió Ft-ot finanszírozott.

– Az iparterület megvásárlásakor birtokunkba került egy akkora irodaépület, amit át tudtunk alakítani egy háromcsillagos hotel színvonalú panzióépületté. 60 db kétágyas és 4 db négyágyas szobát alakítottunk ki, melyek saját fürdőszobával ás wifi kapcsolattal rendelkeznek. A vendégeket 24 órás recepció, saját takarító személyzet szolgálja ki, valamint egy étterem és mosoda is rendelkezésükre áll. Mivel ipari területről beszélünk, adva voltak csarnokok is, melyek közül az egyik nagysága teljesen egyértelművé tette egy rendezvényház létrehozását is. Az 1.000 négyzetméter alapterületű épületből kialakítottunk egy rendezvénytermet, emellett kiépítettünk egy 140 négyzetméteres konyhát, valamint egy mosodaépületet is – mondta Orbán Róbert, aki a Matkói 99 Holding Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa.

A cég eredetileg pályázati forrásból szerette volna megvalósítani a beruházást, azonban az építőipari árak jelentősen megnövekedtek. A Covid járvány tovább nehezítette a vállalkozás helyzetét, és a pályázaton elnyert összeg már nem volt elegendő ahhoz, hogy tervüket maradéktalanul megvalósítsák.

– Ekkor vettünk részt egy, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett üzleti reggelin, ahol a Városi Alapkezelő Zrt. partnerei beszéltek arról, hogyan találkoztak, hogy kezdődött a közös munka, hogy zajlik a mindennapi együttműködés. Amit hallottunk, nagyon szimpatikus volt számunkra. Hazamentünk, ötleteltünk, majd kértünk egy személyes találkozót, mely során az alapkezelőtől kijöttek, megnézték az ingatlant, elmondtuk, mit szeretnénk még megvalósítani. Ezt követően bemutattuk az üzleti tervet, a szakembereik pedig átnézték a könyvelést. Az egész nagyon gördülékenyen zajlott, néhány hét múlva a megadott összeg a számlánkon volt, és folytatódott a beruházás.

A Glória Rendezvényház

Az 1.000 négyzetméter alapterületű, Glória Rendezvényház céges és családi rendezvényekre egyaránt bérelhető. Az 500 fő befogadására alkalmas épülethez tartozó 1.700 négyzetméteres terasznak köszönhetően közel összesen akár 3.000 embert is tudnak fogadni. A 140 négyzetméteres konyha nem csak a vendégházat szolgálja ki, hanem hétköznapokon menüztetés, hétvégén pedig korlátlan svédasztalos fogyasztás várja a vendégeket.

– A 2020-as év volt a COVID éve, viharos időszakot éltünk át. Ekkor keresett meg bennünket Orbán Róbert és Bajáki Sándor, a rendezvényház és a hozzákapcsolódó szálláshely és konyha megálmodói, hogy legyünk segítségükre ennek az épületnek a fejlesztésében. Ez pont az az időszak volt, amikor a kereskedelmi bankok is meglehetősen óvatosan álltak a vendéglátáshoz és szálláshely fejlesztéshez közel álló vállalkozásokhoz, hiszen pont ezek mentek tönkre a covid idején. Mi pedig úgy gondoltuk, egyszer csak vége lesz ennek az őrületnek, és nagy örömmel vállaltuk a segítséget – emelte ki Dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Az Alapkezelő az egymilliárd forintos projektből hiányzó 317 millió forintot biztosította a Matkói 99 Holding Kft. számára, hosszú távra, kedvezményes, fix kamatozással, meghatározott tulajdonosi rész vállalása mellett. Ennek a közös beruházásnak eredménye, hogy szeptember 21-én színvonalas nyitórendezvényen vehettek részt Kecskemét legnagyobb foglalkoztató cégeinek képviselői. A Glória Rendezvényház a vacsora mellett gasztroszínházi előadással és borkóstolóval kedveskedett a vendégeknek.

A Városi Alapkezelő Zrt. eddig 16 milliárd forint összegű tőkebefektetést és tagi kölcsön nyújtást hajtott végre helyi vállalkozások projektjeinek – köztük a Glória Rendezvényház és Étterem finanszírozására is - fix kamatozással, hosszú futamidővel, rugalmas, egyedi feltételekkel.

– Telephelyfejlesztés, gépbeszerzés, energiahatékonysági beruházás, például napelemek telepítse egy ipari vállalkozás területére… nagyon sokféle megkeresést kapunk, de főleg beruházások finanszírozásában tudunk segítséget nyújtani, kedvezményes kamattal és hosszú lejárattal. A Nemzeti Bank magas kamatokkal igyekszik kicsit visszafogni a beruházásokat, hogy kezelni tudja az inflációt, így a vállalkozások különösen nehéz, magas kamatozású időszakot élnek meg. Az Alapkezelő működésének köszönhetően azonban Kecskeméten nem kell azért elhalasztani beruházásokat, mert túl magasak a finanszírozási költségek. Mi ugyanis tudjuk biztosítani ezt az alacsony kamatú finanszírozást a cégek számára – mutatta be dr. Várady Zoltán, miért is érdemes a Városi Alapkezelő Zrt.-t megkeresnie egy fejlesztésben gondolkodó kecskeméti cégnek.

A Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap

Legyen szó felújításról, új beruházásokról, modern, alacsony fogyasztású berendezések beszerzéséről, telephely vagy üzlethelyiség energiafelhasználásának optimalizálásáról vagy saját célú energiatermelésről, a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap egyedi, rugalmas finanszírozási lehetőséget kínál a kecskeméti cégek számára! A részletekért érdeklődjön a 70/624-8010- es telefonszámon vagy keresse fel a www.varosialapkezelo.hu weboldalt!

(x)