Gyerekkori sérelem miatt megpofozta és kifosztotta volt osztálytárs

KÖZLEMÉNY
2022. 12. 20., 08:30
A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki idén nyáron az ittas sértettel egy gyerekkori sérelem miatt összeszólalkozott, melynek során a volt osztálytársát arcon ütötte. Röviddel ezután a presszó teraszán elalvó sértettől a mobiltelefonját is ellopta.

A többszörösen büntetett kalocsai fiatal férfi idén július 23-án hajnalban egy kalocsai presszó teraszán összetalálkozott egykori osztálytársával – az ügy sértettjével -, aki ittas állapotban „lopósnak” nevezte őt, sérelmezve, hogy gyerekkorukban ellopta a kisautóját. A vádlott emiatt dühös lett és a sértettet úgy arcon ütötte, hogy leesett a padról. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, repesztett sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte a támadója megbüntetését.

A hangos szóváltásra felfigyeltek a megtámadott férfi közelben tartózkodó ismerősei, akik mire visszatértek a teraszra, a sértett az ittassága miatt elaludt. Ekkor a még ott tartózkodó vádlott az alvó sértett nadrágzsebéből kivette a mobiltelefonját, amellyel előbb telefonált, majd a készüléket magánál tartva, távozott a helyszínről. A vádlottat a kalocsai rendőrök néhány órán belül elfogták.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit kifosztás bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

A bűncselekmény helyszínén készült fotók csatoltan, valamint az ügyészség honlapján (www.ugyeszseg.hu) hamarosan elérhetők.

Kecskemét, 2022. december 20.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség