Ha nem fizetsz, közzé teszem a meztelen fotóidat!

2023. 01. 09., 09:57
Egy ismerőse telefonjáról mentette le annak barátnőjének intim fotóit, később pedig pénzt követelt ezekért a lánytól. A Kiskőrösi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint a sértett nő és a volt barátja a többéves szerelmi kapcsolatuk alatt mobiltelefonnal kölcsönösen készítettek egymásról intim felvételeket. A férfi jó ismerőse volt az ügy vádlottja, egy többszörösen büntetett soltvadkerti férfi, aki ez idő alatt többször használta a barát mobiltelefonját. Egyszer megtalálta és lementette a telefonból a nő meztelen képeit.

A vádlott ezután az ismert közösségi oldalon létrehozta a „De Valaki Senki” álprofilt, amelyről 2021. december 14-én a közösségi levelező rendszerben üzenetet küldött a nőnek, hogy róla készült intim felvételek vannak a birtokában és ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek, fizessen. Mivel a nap folyamán az ex barát is kapott üzenetet, valamint fotókat is az ismeretlen zsarolótól, ezért a nő aggódni kezdett, hogy a felvételek nyilvánosságra kerülnek. Alkudozást követően a vádlott - magát „közvetítőnek” kiadva – személyesen ment a pénzért azzal, hogy azt a zsarolónak odaadja. A nő 250 ezer forintot fizetett neki.

Két héttel később a vádlott telefonon felhívta a nőt, és további 50 ezer forintot követelt tőle azért, mert előzőleg „közvetítőként” közbenjárt az ügyében. Nemfizetés esetére pedig újabb intim felvételek közzétételét helyezte kilátásba. A nő azonban ekkor már fizetés helyett a rendőrséghez fordult.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.