Hamarosan új telephelyre költözik a Bács Solution cégcsoport

2022. 12. 06., 11:02
Új telephelyet alakít ki a Bács Solution cégcsoport. A Bács Épületgépészeti Kft. Tatár soron megvalósuló fejlesztésének köszönhetően a 6800 négyzetméteres területen 500 négyzetméteres cégközpont és bemutatóterem épül külső és belső parkolókkal, valamint egy 2000 négyzetméteres raktárat alakítanak ki. A projektet a Bajor Étterem és Vendégházban mutatták be a cégcsoport tulajdonosai.
A galéria 32 képet tartalmaz

Aki ma Kecskeméten és környékén klímát, hőszivattyút telepíttet, fűtésrendszert építtet ki, házat, intézményt újíttat fel, legyen akár magánember, akár cég, jól ismeri ezen nevek valamelyikét: Bács Klíma Kft.Bács Épületgépészeti Kft.Bács-Ház Kft.Best Cool Klíma Kft.Hőenergia-Plusz Kft. Ezek mindegyike a Bács Solution cégcsoport egy-egy vállalata, melyek egészében, egymással együttműködve teljes mértékben képesek lefedni egy építkezést, alapoktól az átadásig. Nem véletlenül ez a szlogenjük:

„Professzionális megoldások, háztól a csarnokig”

A 2006-ban megalapított Bács-Klíma Kft. alapjaira épülő cégcsoport azonban kinőtte az egykori családi házból kialakított, Ceglédi úti telephelyét, ahol 2013 óta működik. Ahhoz, hogy régi és új partnereiket a megszokott, magas szinten szolgálják ki, hogy a fejlődésnek ne legyenek önmaguk a gátjai, szükség volt egy jóval nagyobb telephelyre, ami minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek. Ahol egy modern irodaházban várják partnereiket, ügyfeleiket és a raktárkapacitás akkora, hogy akár a polcról is azonnal kiszolgálják a felmerülő igényeket.

Ezt az új telephelyet mutatták be a cég tulajdonosai kedd délelőtt, a Bajor Étterem és Vendégházban megtartott projektnyitó rendezvényen a város, a cégek, a partnerek és a sajtó képviselőinek.

Nagy Béla a képen jobbról
Nagy Béla mesélt a cégcsoport történetéről, jobbján Kovács Attila

Nagy Béla, az egyik tulajdonos köszöntötte a megjelenteket, és nagyon közvetlen hangon mesélt a Kovács Attilával alapított első közös cég, a Bács-Klíma Kft-ig vezető útról. Az útról, mely meghatározta a rendlívül sikeres jelent és a jövőt, mely egy gyermekkori barátsággal kezdődött köztük.

- Az érdekes az egészben, hogy az első pillanattól kezdve szinte mindenben együtt gondolkoztunk. Azok a gondolatmenetek, melyek gyerekkorunktól végig kísértek bennünket, és azok az értékrendek, melyeket szüleink hatására felépítettünk és képviseltünk, teljesen azonos volt. Teljesen egy irányba haladt. Nem volt még annyira tudatos, de lépésről-lépésre ugyanazt gondoltuk. Egymást segítettük, ugyanazok voltak a barátaink, így épült a mi kis életünk. És erre az alapra építettük fel az egész életünket, mely most mérföldkőhöz ért. Életünk legnagyobb pillanata, hogy abból a kis épületből, melyet már rég kinőttünk, sikerült pályázati forrás segítségével, banki hitellel és önerővel megvalósítani az új telephelyet, mely a jelenlegihez képest körülbelül tízszer nagyobb egy épületegyüttessel rendelkezik – mondta Nagy Béla. Kiemelte, az új telephelyen, ahol minden és mindenki elfér, az anyagbeszerzés, a raktározás és a tárolás teljes mértékben megoldott, sokkal jobban meg tudnak a mai világ elvárásainak felelni.

Az új telephely látványtervei
Az új telephely látványterve

Ezt követően Kovács Attila, a legjobb barát, a tulajdonostárs beszélt a cégek alakulásáról, a cégcsoport felépüléséről.

2006. Megalakul a Bács-Klíma Kft.

2011. Megalakul a Bács-Ház Kft.

2013. A cégek a Ceglédi úti telephelyre költöznek

2017. Megalakul a Best Cool Klíma Kft., a japán Daikin klímák és hőszivattyúk forgalmazója (melynek bemutatóterme a Csányi János krt. 14. szám alatt található)

2018. Megalakul a Hőenergia-Plusz Kft., a kínai GREE klímák és hőszivattyúk forgalmazója (melynek bemutatóterme a Kéttemplom köz 13-15. szám alatt található)

Pajkó József (csíkos ingben)
Pajkó József, a tulajdonostárs (csíkos ingben)

Utóbbi két cég vezetője a gyerekkori barátok harmadik tagja, Pajkó József, akitől megtudtuk, azt, hogy az új telephelyen megvalósuló irodaház és a raktározás, és nem a város különböző részein kell raktárakat bérelni, nagyban segíti a két klímás cég működését. Egyrészt a munkairányítás és a logisztika, másrészt az árukészlet bővítése miatt, könnyebb és gyorsabb lesz a lakossági ügyfeleket kiszolgálni.

Kovács Attila, elöl
Kovács Attila beszélt az új telephelyről (elöl)

Kovács Attila beszélt a projektről, melynek megvalósítása már elkezdődött a Tatár soron, az egykori, leromlott állapotú borkombinát 6800 négyzetméteres területén. Az új telephely kialakítása során felújításra és építkezésre is sor kerül. Felújítják az 2000 négyzetméteres pincét, melyből raktárat alakítanak ki, ahonnan a cégcsoport ügyfeleit szolgálják ki. Felépítenek egy kétszintes, szintenként 250 négyzetméter alaptarületű modern irodaházat, ahol az irodák, közös helyiségek és a nagyméretű tárgyaló mellett egy különleges bemutatóterem is helyet kap. A 70 négyzetméteres bemutatóteremben megtalálható lesz az épületgépészet teljes palettája. Az itt bemutatott klímák, hőszivattyúk, gázkazánok és szellőztető rendszerek a tervek szerint működés közben is megtekinthetők. A projekt része egy utcafrontos és területen belüli parkoló kialakítása, ahol az ügyfelek járművei mellett elfér a cégcsoport 20 járművet számláló gépparkja, és a dolgozók autói is.

Toyota Tonero 02-8FGKF20 hidraulikus hajtású homlokvillás targonca
Toyota Tonero 02-8FGKF20 hidraulikus hajtású homlokvillás targonca

GINOP_Plusz-1.2.3-21-2022-00515 projekt keretében megvalósuló „Bács Épületgépészeti Kft. telephelyének fejlesztése, cégközpont és bemutatóterem kialakítása” című pályázat kötelező eleme volt a gépbeszerzés is, ennek során egy Toyota Tonero 02-8FGKF20 hidraulikus hajtású homlokvillás targonca, egy Dino 210 XT II vontatható személyemelő gép, valamint Kubota RT160-2 típusú, zárt kezelőfülkés gumikerekes rakodó munkagép beszerzésére is sor kerül. Ezek a gépek nagyban segítik majd a cégcsoport működését.

A munkák jól haladnak, a költözésre a tervek szerint 2023 augusztusában kerül sor.