Címke: pályázat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
129 találat
2024.04.10

Akikre büszkék vagyunk I.

A Kecskeméti Médiacentrum 2023 decemberében hirdette meg Akikre büszkék vagyunk elnevezésű irodalmi és videós pályázatát, mely által többeket megismerhettünk az elmúlt év kiemelkedő, rangos elismerésben részesült kecskeméti kiválóságai közül éppúgy, mint városunk tehetséges fiataljait illetően. A beérkező, színvonalas munkákból most az irodalmi vonalon 3. helyezést elért Nagy Emese, a Kodály Iskola 10. osztályos tanulójának pályaművét mutatjuk be. Igen alapos, körültekintően, a szakmai részletekre kiterjedően megírt interjúja egy fontos témára, a pszichológiára és annak a hétköznapokban betöltött fontos szerepére mutat rá, s egyúttal megismerkedhetünk a szakma egy nemrégen díjazott kecskeméti képviselőjével.
2024.03.28

Akikre büszkék vagyunk: átadtuk a pályázat díjait

A Kecskeméti Médiacentrum 2023 decemberében tehetséggondozó irodalmi és videós pályázatot hirdetett Akikre büszkék vagyunk címmel. A 14 és 24 év közötti fiataloknak szóló pályázat egyik célja az volt, hogy középpontba helyezze azokat, akik 2023-ban rangos elismerésben részesültek és példájukat sok-sok fiatallal megismertesse.
2024.03.28

Akikre büszkék vagyunk díjátadó

A Kecskeméti Médiacentrum 2023 decemberében tehetséggondozó irodalmi és videós pályázatot hirdetett Akikre büszkék vagyunk címmel.
2024.03.12

Két kiállítás debütált a Nemzeti Művelődési Intézetben

Megnyílt a Magyar népmesék varázslatos világa című pályázat alkotásaiból összerendezett tárlat a Nemzeti Művelődési Intézetben ma délelőtt. Ezzel párhuzamosan látható az 500 év hagyatéka című kiállítás, melyet Ament Éva bútorfestő és tanítványai művei alkotják. A két tárlatot a kereszténység és a magyar identitás köti össze.
2024.02.20

Kihirdették a Szerelemre ítélve című novellapályázat eredményét

A Házasság Hetéhez kapcsolódva novellapályázatot hirdetett az önkormányzat 25 év alatti fiatalok részére Szerelemre ítélve címmel. A legjobb pályamunkák szerzői kedd délután vehették át a díjakat a Lechner Kávéházban rendezett ünnepi eseményen. A pályázat kedvcsinálóként is szolgált egy hamarosan elinduló kecskeméti irodalmi műhelyhez, mely a fiatal tehetségek kibontakozását lesz hivatva segíteni.
2024.01.22

Sikeresen szeretne pályázni? - Hasznos szakértői tanácsok a Napenergia Plusz Programhoz

Az első 24 órában már több mint 17 ezer előregisztrációs kérelem érkezett be a Napenergia Plusz Programra. Az új pályázattal akár 5 millió forint támogatást nyerhetnek el a családok ingatlanonként a modern napelemes rendszerek telepítéséhez. Közel 600 kivitelező kapott jóváhagyást a regisztrációhoz. Szakemberek azonban azt ajánlják, hogy még a pályázat benyújtása előtt keressünk vállalkozókat. Szakértőnk tanácsait foglaltuk össze a következő összeállításunkban!
2024.01.11

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című európai uniós projekt

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.
2024.01.03

„Akikre büszkék vagyunk” - Várjuk a fiatalok pályázatait

Híres, elismert művészek, tanárok, közéleti személyiségek vagy éppen jogászok életébe tekinthetnek be fiatalok a Kecskeméti Médiacentrum legújabb pályázatának köszönhetően. Az „Akikre büszkék vagyunk” tehetséggondozó pályázat értékes nyereményeket is tartogat a nevezők számára.
2023.12.30

Akikre büszkék vagyunk - Tehetséggondozó irodalmi és videós pályázat fiataloknak

A Kecskeméti Médiacentrum tehetséggondozó irodalmi és videós pályázatot hirdet 14 és 24 év közötti fiatalok számára „Akikre büszkék vagyunk” címmel. Ennek egyik célja, hogy középpontba helyezze azokat, akik 2023-ban rangos elismerésben részesültek és példájukat sok-sok fiatallal megismertesse.
2023.11.29

Kecskemét szegregált területeinek integrált szociális városrehabilitációja

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.7.1-16 kódszámú „Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja” című felhívásra benyújtott pályázaton 548 millió Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a város szegregált területei szociális rehabilitációjának megvalósítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
2023.11.25

MŰVÉSZETTEL, SZERETETTEL - már érkeznek az alkotások

Idén is jótékonysági programmal készül a Kecskeméti Médiacentrum advent idejére. Ezúttal kettős célt tűztünk ki magunk elé: egyrészt kiállítási lehetőséget kínálunk a feltörekvő képzőművészek számára, másrészt szeretnénk támogatni a Covid miatt árván maradt gyerekeket. Éppen ezért egy jótékonysági tárlatot szervezünk a város szívében, amelyre fiatal, helyi alkotók munkáit várjuk egészen december elsejéig.
2023.11.06

Pályázati felhívás a volt Rudolf laktanya épületeire

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 197/2023. (X.19.) határozata alapján nyilvános, többfordulós pályázatot ír ki a kecskeméti 10208/27 hrsz-ú, Kecskemét, Izsáki út 3. szám alatti, országos műemléki védettség alatt álló ingatlan (egykori Rudolf laktanya) területén található 10208/27/B, 10208/27/C, 10208/27/D, 10208/27/F és 10208/27/G helyrajzi számú épületek értékesítése érdekében.