Hamis iratokkal próbálkoztak

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 18., 17:44
Jogosítvány, útiokmány és állatútlevél akadt fenn a rostán Bács-Kiskun vármegyében.

Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyen 2024. március 14-én délután egy szerb állampolgár autóval akart belépni az ország területére. A 49 éves férfi vezetési jogosultságának igazolására egy ukrán jogosítványt adott át, amelyről azonban kiderült, hogy hamis. A férfi ellen a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomozást indítottak.

Március 15-én a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének gyanúja miatt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőriztek egy 44 éves külföldit, aki öt kutyát szállított a járműve csomagterében. Az ebek okmányainak ellenőrzésekor a bejegyzések egy része – hő hatására – elhalványult, majd eltűnt. A sofőrt előállították és a hamis állatútlevelek miatt a gyanúsítottként hallgatták ki.

Tompánál március 16-án két utazó hamisított útlevéllel próbált meg átlépni a határon. Egy 56 éves szerb férfi éjjel jelentkezett kilépésre; az ő útlevelében hamis bélyegzőlenyomatot találtak a szolgálatban lévő határrendészek. Néhány órával később egy 26 éves fiatalember útlevélében találtak egy olyan bélyegzőlenyomatot fedeztek fel, amihez jogsértő módon jutott hozzá. A két külföldinek közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság