Hatalmasat küzdött, de alulmaradt utolsó idegenbeli meccsén a KNKSE

2024. 05. 18., 23:09
Gyulán léptek pályára a kecskeméti női kézilabdázók szombaton. Az NB II. Dél-keleti csoport felsőházában játszott, nagyon fordulatos találkozó 30-29-es hazai győzelemmel zárult.

A Gyula a 2. helyről, esélyesként várta a szombati találkozót a 6. helyezett kecskemétiek ellen. Az első percek játéka kiélezett küzdelmet hozott, a vendégeknél Jámbor-Herceg és Vuletity volt eredményes, míg a gyulaiaknál Ilyés, Kovács Szófia, valamint Szögi talált be. Az utóbbi két játékos remeklésének köszönhetően 3-3-as állás után a Gyula elhúzott. A félidő felénél 9-4-et mutatott az eredményjelző. Ugyan Jámbor-Herceg és Nagy Enikő góljai révén megkezdte felzárkózását a KNKSE, de a két hírös városi találatra hárommal felelt a Gyula. Nagy ezután újabb gólokat szerzett, ám a szünetre a házigazda magabiztos, ötgólos vezetéssel ment, 15-10.

A második játékrész gyors gólváltásokkal kezdődött: a hazaiaknál Lukács és Ilyés, a kecskemétieknél Palotás és Nagy juttatta az ellenfél kapujába a labdát. Hatgólos hátrányban Jámbor-Herceg vette hátára a Kecskemétet, három találatával megfeleződött a Gyula előnye. Ezt követően újra Nagy és Palotás lépett előre a gólszerzés terén, azonban a Szögi-Ilyés-Lukács trió a hazaiaknál továbbra is szállította a gólokat, így állandósulni látszott a két csapat közti háromgólos differencia. Egészen addig, amíg be nem léptünk az utolsó harmadába a meccsnek. Ekkor ugyanis Jámbor-Herceg ismét három gólt dobott egymás után, ezzel kiegyenlítve az állást, 22-22. A Gyula rögvest időt kért, és a játékmegszakítás megtörte a vendégek lendületét, 4-0-s futással ismét magához ragadta a kezdeményezést a Békés vármegyei alakulat. Az 55. percig néggyel ment a Gyula, 28-24-nél viszont újabb fordulatot vett a mérkőzés. Vuletity, Jámbor-Herceg és Nagy góljaival pillanatok alatt minimálisra csökkentette hátrányát a KNKSE! Az 58. minutumban, 28-27-nél megint időt kért a Gyula, amely a rövid szünetből Kiss Virág góljával jött vissza. A végjáték izgalmai az utolsó támadásra csúcsosodtak ki, eggyel vezetett a hazai csapat, a döntetlenért támadhatott a Kecskemét, azonban Palotás lövése kijött a kapufáról. A Gyula 30-29-re győzött.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Jól kezdtünk, majd az utolsó 15 percben felpuhult a védekezésünk, emellett támadásban ki nem kényszerített hibákból adtuk oda az ellenfélnek a labdát. Az ötgólos hátrányunkat sikerült a folytatásban ledolgoznunk, jó védekezésnek és remek kapusteljesítménynek köszönhetően. Az utolsó 15 percben átvehettük volna a vezetést, de ehelyett négygólos hátrányba kerültünk. De eszméletlen játékot produkálva ismét vissza tudtuk magunkat hozni meccsbe. Sajnos a végén nem tudtunk pontot szerezni, de ez a teljesítmény nekünk pontot ért. Gratulálok a lányoknak, büszke vagyok rájuk!  

CZ-Gyulasport NKFT – Kecskeméti NKSE 30-29 (15-10)

Női kézilabda NB II. Dél-Kelet, felsőház, 7. forduló

2024. május 18. szombat

Gyula, Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok

Vezette: Gál, Szikszay

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 13 (4), Nagy E. 6, Vuletity 3, Palotás 3, Megyesi 3, Árvai 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4