Hétfőtől ideiglenes forgalmi korlátozás lesz az Izsáki úti körforgalomnál

2023. 03. 29., 17:36
Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell majd számítani az Olimpia utcai körforgalomnál. A forgalmi változásra egy gázvezeték kiváltása miatt van szükség. A munka elengedhetetlen az 52-es számú főút négynyomúsítási munkáihoz és az új turbókörforgalomhoz.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező Hazai Építőgép Zrt., hogy az 52-es számú főút négynyomúsítási munkái miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az Izsáki út – Olimpia utcai körforgalom környezetében. Egészen pontosan az egykori Hullám vendéglő felől érkezőknek arra kell számítania, hogy a bevásárló központ felé haladva, nem tudják majd használni a körforgalom indirekt szakaszát. Ennek ellenére a csomópontból el lehet majd érni a társasházakat és az üzleteket.

A forgalomkorlátozásra a gázvezeték kiváltása miatt van szükség. A forgalmi változás április 3-án hétfőn kezdődik és várhatóan május 19-ig tart. Úgy tudjuk, hogy az 52-es főút négysávosításának következő üteme április végén, május elején várható. Akkor a kivitelező a főpályán meglévő forgalmi korlátozást át szeretné fordítani a másik oldalra. Vagyis addig elkészül az aszfalt kötő- és kopóréteg is.

A kivitelezés során két turbó körforgalmat alakítanak ki. Az egyiket az Izsáki út – Olimpia utca meglévő csomópontjánál, egy újat pedig az Izsáki út és Sport utca találkozásánál építik majd meg. A kivitelező továbbra is kéri a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.