Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repülőjegyeket?

2023. 05. 03., 18:29
Nyaralást vagy városlátogatást tervezel, de nem szeretnél egy vagyont költeni? Biztosan azon töprengsz, hogyan találhatsz olcsó repülőjegyeket. Ez egy nagyszerű és megfizethető nyaralás kiindulópontja. Van is egy tuti első tippünk: töltsd le a legjobbra értékelt utazási alkalmazást, az eSky.hu-t, és tervezd meg kalandodat a lehető leggazdaságosabb ár-érték aránnyal!

Tudsz rugalmas lenni az indulás dátumával kapcsolatban?

Ha nincs mereven megszabott időintervalluma a nyaralásnak, érdemes a kiválasztott irányban különböző periódusokra is ellenőrizni a jegyárakat. Ebben segítségedre lesz az intuitív naptár, amely hozzáférést biztosít számos előnyös, időben korlátozott utazáshoz. Valójában így a legnagyobb az esélyed valódi gyöngyszemekre találni. A keresési funkció eredményeként láthatod a különböző időtartamokhoz kapcsolódó jegyárakat, és azt, hogy a dátum akár egy vagy több nappal történő módosításával már rengeteget spórolhatsz. Minél rugalmasabb vagy, annál valószínűbb, hogy olcsó pénzért repülsz.

Ne félj a kisebb repülőterektől

A legtöbb fővárosban és nagyvárosban a fő repülőtéren kívül van legalább egy fapados repülőtér is. Érdemes megnézni, milyen messze van a repülőtér a városközponttól és mennyibe kerül. Amszterdamba utazva érdemes megnézni a jegyárakat a másfél órányira lévő Eindhovenbe. Ha Grúzia nyugati részébe indulsz, jobb olcsó légitársaságokkal Kutaisi repülőterére repülni, mint Tbiliszibe. Ha az Egyesült Államokba utazol, érdemes olcsón a Long Beach repülőtérre repülni, a nagyobb és zsúfoltabb LAX helyett. Egy repülőjegy Dubai felé történő vásárlásnál pedig nem árt, ha tudod, hogy az Egyesült Arab Emírségekben összesen kilenc repülőtér található, így nem biztos, hogy feltétlenül Dubai nemzetközi repülőterére kell érkezned. Ilyenkor érdemes csekkolni a repülőtéri transzfer költségét is!

Alternatív kapcsolatok keresése?

Hogyan találhatsz olcsó repülőjegyet? Keress különféle kapcsolatokat a kiválasztott célhoz. Játssz egy kicsit a keresővel. Gyorsan megtudhatod, hogy mely repülőterekről melyik irányban célszerű összeköttetést keresni. Talán találsz egy nagyszerű ajánlatot, és nagyon olcsón eljuthatsz a kiválasztott desztinációba. A legegyszerűbb azonban, ha keresel egy kényelmes és egyszerűen használható internetes eszközt, amelynek köszönhetően nagyon könnyen megtalálhatod az általad kiválasztott paraméterekkel rendelkező járatokat, és összehasonlíthatod a különböző repülőjegy ajánlatokat átszállással és anélkül.

Little boy sitting on the meadow with toy airplane

Mit kell tudni még?

Az indulás időpontjának közeledtével emelkednek a repülőjegyek árai, ezért érdemes fapados légitársaságoknál akár hat hónappal korábban, hagyományos légitársaságoknál pedig még előbb keresni az ajánlatokat. Sokkal nagyobb esélyed lesz egy olcsó repülőjegyre holtszezonban, amikor a gépek foglaltsága alacsonyabb, és a légitársaságok árcsökkentéssel akarják majd kitölteni az üres helyeket. A hétvégi járatok általában drágábbak, munkanapokon pedig olcsóbbak, különösen nappal. Repülj kiegészítő opciók nélkül! A gép fedélzetén a kiegészítő szolgáltatások a repülés magasabb költségét jelentik, ezért lehetőség szerint érdemes lemondani a kényelemről, a többletpoggyászról, vagy a konkrét ülés kiválasztásának lehetőségéről. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az utolsó pillanatban is adódhat lehetőség olcsó repülőjegy vásárlására, bár ez nyilván óriási lutri. Ha a légitársaságnak egy-két nappal az indulás előtt még van néhány ülőhelye, akkor gyors és vonzó árcsökkentést tud biztosítani. Ez egy érdekes lehetőség azoknak, akik szeretik a néhány napos spontán kirándulásokat, vagy azoknak a szerencséseknek, akiknek ez az ajánlat pont megfelelő a terveikhez.

(x)