Hollik István: a migráció is téma lesz a nemzeti konzultáción

2023. 11. 03., 15:53
- Mivel Magyarország és egész Európa jövőjét meghatározó kérdés a migráció, ez is hangsúlyos része lesz a nemzeti konzultációnak - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István azt mondta, mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy Európában összefüggés van a terrorveszély és a terrorcselekmények, valamint a migráció között. Erre a csütörtökön nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is rámutat: növekvő európai terrorveszélyt és terrorista embercsempészeket említve, akik a déli határnál már fegyvereket is használnak - tette hozzá a politikus.

"A valóság azonban sajnos nem tántorítja el Brüsszelt a tervétől, és továbbra is erőlteti a legújabb migrációs paktumát, mely az elosztási kvótát és a migránsgettókat tartalmazza" - fogalmazott Hollik István, megjegyezve, hogy ebben a kérdésben a kormánynak nemcsak Brüsszellel van vitája, hanem a magyarországi "dollárbaloldallal" is.

Politikai egyperces👇 Téma: titkosszolgálati jelentés a migrációs helyzetről

Közzétette: Hollik István – 2023. november 2., csütörtök

Hangsúlyozta, hogy a migrációs paktumot az Európai Parlamentben Gyurcsányéktól a Jobbikig mindenki megszavazta. Hollik István szerint igent mondott rá többek között Dobrev Klára, Donáth Anna, Cseh Katalin és a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is. Úgy folytatta, annak ellenére cselekedtek így az ellenzéki politikusok, hogy a magyarok többször kijelentették, nem kérnek sem a migrációból, sem a terrorból.

Ezért a politikus szerint ezt a vitát csak úgy lehet dűlőre vinni, ha a magyar emberek ismét egyértelművé teszik, veszélyesnek tartják-e a bevándorlás támogatását vagy sem, egyértelművé teszik, egyetértenek-e azzal, hogy a brüsszeli migrációs paktum a terrorveszélyt akarja szétteríteni Európában.

Arra biztatnak ezért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt, és mutassa meg Brüsszelnek és a dollárbaloldalnak is, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország és nem kér a terrorkvótából sem - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója a videóban.