Brutális férj: kalapáccsal és seprűnyéllel verte feleségét

2023. 01. 13., 08:25
Elfogták és őrizetbe vették a nyomozók azt a 31 éves kecskeméti férfit, aki hónapokon keresztül brutálisan bántalmazta élettársát. Egyik alkalommal kalapáccsal ütött az asszony bokájára, eltörve lábszárcsontját. Később a csuklóját törte el egy seprűnyéllel ütlegelte. Amikor már a nőnek szinte minden végtagjára gipsz került, ököllel verte, sőt meg is harapta.
Képünk illusztráció

Súlyos testi sértés miatt vettek őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói egy 31 éves helybélit 2023. január 10-én.

A férfi a gyanú szerint tavaly novembere óta bántalmazta élettársát. Egyik alkalommal kalapáccsal ütött az asszony bokájára, melynek következtében lábszárcsonttörést szenvedett a sértett. Később a csuklóját törte el, ekkor seprűnyéllel ütlegelte. Majd amikor már a nőnek szinte minden végtagjára gipsz került, ismét rátámadott a férfi: ököllel és egy ismeretlen tárggyal kezdte ütlegelni, valamint többször a karjába harapott. A bántalmazottnak sikerült elmenekülnie, a környékbeliek pedig értesítették a mentőket.

Az esetről a bántalmazott ismerőse értesítette a rendőröket 2023. január 10-én, majd nem sokkal később elfogták a brutális férfit a megyeszékhely nyomozói. Őt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt hallgatták ki. A nyomozók kezdeményezték a 31 éves helybéli letartóztatását.    

A családon belüli erőszak nem magánügy! Kérjük, fogadja meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait!

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Ahol segítséget kaphat:

·         rendőrség

·         Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat

·         Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

·         NANE (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen egyesület)

·         Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

·         Nők joga honlap

·         Áldozatsegítő Szolgálat

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Egyes bűncselekmények esetén a rendőrök csak a sértett kifejezett kérésére – magánindítványára – járhatnak el.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as vonalát! Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon!

A megyei segítő szolgálatok elérhetősége az alábbi linket található: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/tavoltartas/bacs-kiskun-megye

(Police.hu)