Hülye Járás Napja Kecskeméten – 2023

2023. 04. 01., 21:14
Kacsán jártak, furcsán emelgették a lábukat vagy éppen visszafelé sétáltak. Mintegy 300 hülyén járó csatlakozott a Kecskeméti Fiatalok Társasága által útjára indított nem mindennapi, látványos kezdeményezéshez, vagyis a kecskeméti Hülye Járás Naphoz. A furcsa felvonulás végén a leghülyébben járó résztvevő elnyerhette a Hülye Járások Minisztériuma Kecskeméti Járásának Helyben Járó Maniért Menő tisztségviselője címet.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 38 képet tartalmaz

Óriási sikert aratott a második alkalommal megrendezett kecskeméti Hülye Járás Nap szombaton. Nem mindennapi látványnak lehettek tanúi, akik délután Kecskemét belvárosban jártak, hiszen közel 300 vállalkozó szellemű résztvevő csatlakozott a bolondos eseményhez a hírös városban.

A hülye járás világnapját a brit Monty Python-humorcsoport Ministry Of Silly Walks, vagyis Hülye Járások Minisztériuma című szkeccse ihlette. A Hülye Járás Napot tavaly hirdette meg először Kecskeméten a Kecskeméti Fiatalok Társasága. A sikeres kezdet után idén sem maradhatott el a furcsa felvonulás Harkai György és Tóth Enikő szervezésében. A tavalyi rendezvény után az idei esemény sikere szinte borítékolható volt. Furcsán lépegető emberek, egy megafon, némi bátorítás és máris mintegy 300 fő csatlakozott a látványos sétához.

Fotó: Csősz Alexandra (A képre kattintva újabb galéria nyílik!)

A felvonulást követően Hosszúlépés versenyen is résztvehettek a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok, illetve az esemény végén a Hülye Járások Minisztériuma Kecskeméti Járásának Helyben Járó Maniért Menő tisztségviselője címet is odaadományozták a leghülyébben sétálónak. A Monkeys Póló jóvoltából pedig egy egyedi, Tóth Enikő grafikájával ellátott pólóval is gazdagabb lett a szerencsés megválasztott.