Idén nem jön kukamatrica, de már viszik a fenyőket

2023. 01. 04., 14:43
2023-ban már nem küld érvényesítő matricákat az ügyfeleinek a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. További információ, hogy a mai nappal elkezdődött a kidobott fenyőfák begyűjtése.

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint 2023-ban nem kell azonosító matricát ragasztani a hulladékgyűjtőkre. A DTkH weboldalán olvasható, hogy a 2023-as évben nem kerülnek postázásra az érvényesítő matricák. Viszont továbbra is fontos, hogy lakott ingatlan esetén a közszolgáltatás igénybevétele, illetve a díj fizetése kötelező. A társaság a kukaméreteket és a szemétszállítás igénybevételének jogosságát személyes ellenőrzéssel és digitális rendszer segítségével valósítja meg.

További információ, hogy a mai nappal elindult a kidobott fenyőfák begyűjtése. Szerdán Kadafalva és Szarkás városrészek területén kezdték elszállítani a zöldhulladékot. Legközelebb január 9-én Hetényegyháza, Belsőnyír, Külsőnyír, Úrihegy és Petőfiváros kerül sorra. A zöldjárat januárban csak a fenyőket viszi el és minden városrészből két alkalommal.

A díszektől megszabadított fákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni úgy, hogy könnyen mozdíthatók legyenek, és ne akadályozzák sem a jármű-, sem a gyalogosközlekedést. Az elszáradt növények kihelyezésére a gyűjtési nap reggelén 6 óráig van lehetőség. A rosszul vagy rossz helyre kirakott fenyőket a hulladékgazdálkodási közszolgáltató nem tudja elszállítani.

A részletes szállítási naptár elérhető a DTkH weboldalán.