Igazi történelmi racka juh rotyogott a bográcsokban a kunadacsi fesztiválon
Szombaton több helyszínre is kilátogattunk, ahol birkapörköltet főztek – Kunadacson igazi kuriózumot, racka juhot készítettek a helyiek. Az eseményre, mely negyedik alkalommal került megrendezésre, kilátogatott dr. Salacz László országgyűlési képviselő, aki igazi gyöngyszemnek tartja a fesztiválnak otthont adó községet.
A rendezvény fő szervezője és ötletgazdája Szél István, Felső-Kiskunsági Gazdaságfejlesztő Alapítvány elnöke volt.
Magának a rackának a feldolgozása több szálon fut, hiszen nem csak a húsát lehet hasznosítani. Aki látott már subát, az tudhatja, hogy milyen jó szolgálatot is tett ez anno a pásztoroknak, juhászoknak.
A pörköltön kívül készítettek még báránysültet, csorbát, bárányragut, a korán érkezőket pedig cseresznyepaprikával, egy évig érlelt füstölt sonkával, kolbásszal és természetesen pálinkával kínálták.
