Így fogták el a mackósokat a rendőrök

2023. 05. 12., 14:15
A gyanú szerint hamis kulccsal jutott be két férfi egy kiskunfélegyházi lakásba, ahonnan egy széfet vittek el. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az esetet rögzítették a házban lévő kamrák, így hamar beazonosították a betörőket. A duó egyik tagját elfogták, a másikat még keresik a rendőrök.

Nem mindennapi meglepetés fogadott egy kiskunfélegyházi férfit tegnap délután, amikor hazaérkezett. A lakásának ajtaját ugyan zárva találta, ahogy hagyta, de eltűnt a széfje a szekrényből.

A trezorban készpénzt, arany ékszereket, kocsikulcsot és iratokat tárolt a sértett, akinek így egymillió forintot meghaladó kára keletkezett.

Az esetről azonnal értesítette a kiskunfélegyházi nyomozókat, akik a helyszínre siettek. A tanúkutatás és adatgyűjtés során kiderült, hogy ketten követték el a bűncselekményt.  

A bűnelkövetők igyekeztek egy sapkával letakarni a kamerát, azonban az igyekezetük nem volt eredményes, és az eseményt rögzítette a ház biztonságát szolgáló berendezés.

A felvétel alapján az egyenruhások hamar azonosították az elkövetőket, és a mielőbbi elfogásuk érdekében elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A rendőrök úgy sejtik, hogy a betörést egy 50 éves és egy 33 éves férfi követte el, akik hamis kulccsal jutott be a lakásba. A duó idősebbik tagját már tegnap el is fogták és őrizetbe vették. Társát még keresik a rendőrök.