Ingyenes szemvizsgálatok a látás hónapjában

2023. 10. 10., 16:04
Ahogy az minden évben lenni szokott, október a látás hónapja. A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség által kezdeményezett kampányhoz idén közel 400 szaküzlet csatlakozott. Ebben az időszakban az adott szaküzletekben ingyenes vizsgálaton és tanácsadáson vehetünk részt.

Október a látás hónapja. Az ország minden területén találhatunk olyan szakembert, aki megvizsgálja a látásunkat. A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség által kezdeményezett kampányhoz idén közel 400 szaküzlet csatlakozott. Ebben az időszakban ingyenes látásellenőrzésen vehetünk részt, illetve az ellenőrzés során tanácsokat is adnak az optikusok. Az idei kampány során a rövidlátásra kiemelt hangsúlyt fektetnek a szervezők.

Fontos az éves ellenőrzés, hiszen a látásunkon keresztül jut el hozzánk a legtöbb információ a környezetből. Ez kihat a munkavégzésünkre, a közlekedésünkre, annak biztonságára. Az élet minden területén a látáson keresztül fogunk tudni impulzívan részt venni. Ha a szemünk ég, viszket, szúr, duzzadt, gyakran könnyezik, akkor nagy valószínűséggel szüksége van pihenésre.

A szem fáradása ellen jól bevált módszer az ezt megelőző szemüveg, de több pihentető gyakorlat is létezik, valamint a helyes étkezés és a vitaminpótlás is segít a tünetek enyhítésében.

A latashonapja.hu oldalon mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső szaküzletet, ahol ingyen megvizsgáltathatja látását.