Archívum

Puskás Barbara

Keresés
Dátum választó
Rendezés
115 találat
2023.03.29

Fejlesztések a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

A megközelítőleg 100 hektáros Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén több fejlesztés is történt az elmúlt időszakban. Új padok kerültek a központba, illetve több mint 500 fát ültetnek el a mostani időszakban.
2023.03.29

Megmutatta új üzemét a Zöldségmag Termelő és Kereskedelmi Kft.

Befejeződött a „Kertészeti üzem kialakítása” című projekt, a Zöldségmag Termelő és Kereskedelmi Kft.-nél. A cég ma mutatta be új üzemét és részletesen beszámoltak a projektről és az annak köszönhető fejlesztésekről.
2023.03.27

Névadójára emlékezik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Elkezdődött a Rákóczis hét a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A programsorozat részeként a mai napon ünnepi műsorral emlékeztek az erdélyi fejedelemre.
2023.03.21

MNB Kiválósági Ösztöndíjat kapott 16 hallgató az egyetemen

A legkiemelkedőbb hallgatók teljesítményét ismerték el és ünnepelték ma (kedd) a Neumann János Egyetemen. Összesen 16 hallgató részesült a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjában, amelyet 2016 óta adnak át hazánkban.
2023.03.15

Ünnepi programok március 15-én

Számos programmal készülnek Kecskeméten és környékén március 15-e alkalmából. Kiskőrösön Orbán Viktor miniszterelnök 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál.
2023.03.14

A bajnokokat ünnepelték a Kecskeméti Atlétikai Centrumban

A Kecskeméti Sportiskola növendékei kiváló eredményeket értek el az elmúlt időszakban. Kedden délután őket ünnepelték a Kecskeméti Atlétikai Centrumban.
2023.03.14

12 csapat versengett az V. Oroszlán Kupán

Ötödik alkalommal rendezték meg az Oroszlán Kupa Lions megyei sportversenyt. Sérültek és egészségesek alkották a csapatokat a vetélkedőn, amelyet az értelmi sérüléssel élők számára szerveztek. Összesen 12 csapat mérte össze ügyességét.
2023.03.14

Oroszlán Kupa

2023.03.10

Kiállítást rendeztek dr. Jakkel Anna emlékére

Dr. Jakkel Anna háziorvosra emlékeztek ma (pénteken) az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága földszintjén. A nemrégiben, tragikus hirtelenséggel elhunyt doktornő emlékére az afrikai misszió során készített fotóiból szerveztek kiállítást az épületben.
2023.03.08

Sportmagazin: hamarosan átadják a Katona József Gimnázium sportcsarnokát

110 éves álom válik valóra azzal, hogy 3-4 hét múlva megkezdheti működését a Katona József Gimnázium új Sportcsarnoka. Erről beszélt a Kecskeméti Televízió Sportmagazinjában Csáki Tibor igazgató, aki a műszaki átadás-átvételi eljárásról érkezett a stúdióba. A műsorban elhangzott, hogy az új sportközpontot Dunszt Ferenc mesteredzőről, az intézmény egykori testnevelő tanáráról, Kecskemét röplabdasportjának egyik megteremtőjéről és felvirágoztatójáról nevezik majd el. A létesítmény az ország egyik legmodernebb sportcsarnoka lesz, ahol természetes fény mellett is lehet majd sportolni.
2023.03.07

Idén is izgalmas előadásokat hoz Kecskemétre a SZÍN-TÁR

Március 23-29. között ismét megrendezik a Színművészeti Egyetemek Találkozóját. A 14. SZÍN-TÁR-ra idén is sokszínű előadásokkal készülnek a végzősök, a produkciókat a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban láthatja majd a közönség.
2023.03.02

Csaknem ötvenen mérették meg magukat a Petőfi-szavalóverseny döntőjén

Négy kategóriában 46 fő mérette meg magát szerdán a Kelemen László Kamaraszínházban a Petőfi 200 emlékév kapcsán meghirdetett szavalóverseny döntőjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház által szervezett szavalóversenyre 250-en neveztek a megyéből, közülük jutottak be 46-an a szerdai döntőbe. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb 10 esztendős volt. Késő délután kiderült, kik nyertek az egyes kategóriákban és kik lettek különdíjasok.
2023.03.01

Petőfi versei a Kelemen László Kamaraszínházban

A Petőfi Sándor szavalóverseny döntőjét tartották ma (szerdán) a Kelemen László Kamaraszínházban. Négy kategóriában 46 döntős bizonyította szavalótehetségét a háromtagú zsűrinek.
2023.02.24

Zsinórlabda diákolimpia döntőt rendeztek a Rákócziban

Pénteken tartotta a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a Zsinórlabda Országos Diákolimpia Döntőjét Kecskeméten. A tanulásban és az értelmükben akadályozott diákok is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában csaptak össze.
2023.02.23

Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.
2023.02.17

7. Kálmán Lajos Népdaltalálkozó Kecskeméten

Kálmán Lajos előtt tisztelget ma a Kálmán Lajos Óvoda. Az intézmény Óvodai Népdaltalálkozót szervezett, amelyre 30 oviból érkeztek fiatal tehetségek.
2023.02.15

Hogyan védekezzünk az internetes csalások ellen?

Napjainkban egyre több az internetes csalás áldozatainak a száma. Fontos emiatt, hogy minden apró részletre figyeljünk, például ha állítólagos kártyaletíltás miatt keresnek minket. A CédrusNet most a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együtt hívta fel a figyelmet a veszélyekre.
2023.02.14

Milyen programokat kínál idén a Szerelmi kalandtúra?

Tíz napon át több helyszínen rengeteg programmal várja a házaspárokat, a házasságra készülőket és a párkapcsolatban élőket a Házasság Hete programsorozat Kecskeméten. Erről mesélt a KTV Kiemelő című magazinjában Néma Attiláné Ella, a Parázs Pasztorális Központ koordinátora, a helyi esemény főszervezője.