Archívum

Puskás Barbara

2024.05.24

300 négyzetméteren zöldíti falát a Hírös Agóra

55 darab vadszőlőt ültettek el, 57 darab függesztéken pedig közel 800 méter drótkötél került fel a Hírös Agóra 25 méter széles falára. Mindezek révén egy körülbelül 300 négyzetméteres zöld falat alakítanak ki, amely egész évben díszíti majd az intézményt.
2024.05.24

Palettát a kézbe!- Add a kezed – Segítünk Neked is

A sajátos nevelési igényű, valamint a fogyatékossággal élő gyermekekre hívták fel a figyelmet a mai napon Kecskeméten. Egy országos kezdeményezésben részt vett az EGYMI utazó gyógypedagógusi hálózata, amelyhez a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ is csatlakozott.
2024.05.22

Középpontban az óvodai és iskolai szociális munka-

Az óvodai és iskolai szociális munkáról tartottak ma konferenciát, a Városháza dísztermében. Az eseményt a Károli Gáspár Református Egyetem, a Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhelye szervezte, a Kecskemét Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága támogatásával.
2024.05.21

Puskás Ferenc emlékére készült pad Hunyadivárosban

Puskás Ferenc emlékére készült pad a hunyadivárosi Hermann Ottó térre. A labdarúgó édesanyja hunyadivárosi volt, e kötődés kapcsán a világhírű magyar focistának az emlékére egy padot készített Kara Gábor hunyadivárosi alkotó, amelyet május 11-én adtak át a nagyközönségnek.
2024.05.21

Egyházközségi majálist rendeztek Kecskeméten

Ismét megrendezésre került a pünkösdhétfői egyházközségi majális Kecskeméten a Főplébánia udvarán. A hétfői eseményen egy szabadtéri szentmise után közösségi programok kezdődtek minden korosztály számára.
2024.05.17

Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

Pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem. Az intézmény ezzel már 12 szakképző központtal áll együttműködésben szerte az országban.
2024.05.17

Megelevenedtek a mesék a Kálmán Lajos Óvodában

Igazi mesebeli hangulat jellemezte a 12. Varázshegy Fesztivált, amelyet ma (péntek) rendeztek meg a Kálmán Lajos Óvodában. Idén 7 óvodáscsoport kis színjátszói gyűltek össze, hogy meséket adjanak elő a közönségnek és a zsűrinek.
2024.05.14

Maminbaba flashmob pörgette fel a hangulatot Kecskemét főterén

Babahordozós édesanyák és gyermekeik lepték meg a főtéren sétálókat színes tánckoreográfiákkal kedden délelőtt. A Maminbaba kecskeméti tagjai a Születésünnephez kapcsolódva idén is megtartották hordozós latin fitness flashmobjukat.
2024.05.13

Családi napot tartottak Kisfáiban

Családi napot szerveztek szombaton Kisfáiban. A közösségi térben megrendezett programot nagy érdeklődés övezte.
2024.05.10

Sportnap lesz a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Sportnap lesz a Kecskeméti Corvin Mátyás Iskolában szombaton. A mai napon már a tájfutással ismerkedhettek meg a diákok. Holnap a városrész lakóit süteményverseny, véradás, padavatás és több sportág bemutató várja.
2024.05.10

500 ajánlatot kínáltak a megyei állásbörzén

23 kiállító és 19 munkáltató képviseltette magát a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályának mai állásbörzéjén. A kiállítók közel 500 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek az italgyártástól, a honvédségen, a vendéglátáson át az autóiparig. A rendezvényen jelen volt a Kecskeméti Szakképzési Centrum és a Neumann János Egyetem, valamint a CédrusNet Kecskemét Program is.
2024.05.09

Hírös Szenior Egyetem-Középpontban a kínai autógyártók

Honnan indultak a kínai autógyártók és hová tartanak? Ezt a témát járták körbe a legutóbbi Hírös Szenior Egyetemen tartott előadásában dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.
2024.04.26

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás nyílt a főtéren

Kecskemét és térsége turisztikai értékeit mutatták be a mai napon (péntek) a Tourinform Iroda közelében. Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítást az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Tourinform Iroda üzemeltetője. Az eseményre 17 kiállító érkezett.
2024.04.24

Alapfokon az időseknek a mesterséges intelligenciáról

Hogyan lehet pár perc alatt verset alkotni vagy egy komplett receptet összeállítani az otthoni hozzávalókból? Többek között ezekről tanulhattak ma a CédrusNet Kecskemét Program tagjai, a Széchenyi István Közösségi Házban, ahol a mesterséges intelligencia használata állt a középpontban.
2024.04.24

A platánfa álma című meseregény alkotóival találkozhattak a mercis gyerekek

Író-illusztrátor-olvasó találkozót tartottak szerda délelőtt a Mercedes-Benz Iskolában. A platánfa álma című kötet szerzője, Pásztor Andrea és illusztrátora, Nagy-Bán Kitti tartott interaktív könyvbemutatót a gyerekeknek, amelyen szóba kerültek a meséhez kapcsolódó környezetvédelmi kérdések is.
2024.04.17

Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!

Ezzel a címmel szervezett prevenciós előadást és interaktív játékokat a Kecskeméti Rendőrkapitányság szerdán a Széchenyi István Közösségi Házban, valamint a Széchenyi sétányon. A cél az volt, hogy az érdeklődők megismerjék a rendőrség munkáját, betekintést nyerjenek a bűn- és balesetmegelőzésbe.
2024.04.16

Katona Józsefre emlékeztek a Városházán

194 évvel ezelőtt, 1830 április 16-án hunyt el Katona József, a Bánk bán szerzője. Kecskemét híres szülöttjére emlékeztek kedden a Városháza előcsarnokában, majd a városháza előtti emlékkőnél.
2024.04.10

Az EGYMI Juhar utcai tagintézménye adott otthont a Koncz Dezső Tanulmányi Versenynek

Harmincnyolcadik alkalommal szervezték meg a Koncz Dezső Tanulmányi Verseny regionális fordulóját. Az eseményt idén a kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézményében rendezték meg. Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyéből érkezett hét csapat a mai napra, hogy megmutassa ügyességét.
2024.04.09

Konferencia a Z generációról

A Z generáció került fókuszba ma a Kecskeméti Szakképzési Centrum konferenciáján. A konferencián és workshopon a munkáltatók és az oktatásban dolgozók tudhattak meg többet a generáció erősségeiről.
2024.04.02

Április 1-től új, kedvezőbb díjszabás a kecskeméti közösségi közlekedésben

Új, kedvezőbb díjszabás van érvényben a kecskeméti közösségi közlekedésben április elsejétől. Az általános havi bérlet ára 5000 forintra csökkent, a diákok és nyugdíjasok pedig 100 forintért válthatják meg azt. A Kecskemét Kártya felhasználói pedig további kedvezményekre számíthatnak.
2024.03.28

Új parkolók a Lánchíd Utcai Óvoda mögött

Öt új férőhellyel bővült a Kecskeméti Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodája mögötti parkoló. A kivitelezési munkálatok ma (csütörtök) fejeződtek be. Az újabb várakozóhelyek kialakítása, az óvodai közösség összefogásának eredménye.
2024.03.27

140 fiatal mutatta meg tehetségét a 31. Városi Gyermekszínjátszó Találkozón

Változatos műfajú előadásokat mutattak be a gyermekek a 31. Városi Gyermekszínjátszó Találkozón. Az eseményen 10 előadást tekinthettek meg az érdeklődők, melyen több mint 140 tehetséges fiatal lépett színpadra a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
2024.03.27

Megvannak a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő idei győztesei

Muraközy János, a kecskeméti harangok és jeles helyszínek kerültek előtérbe szerdán a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedőn. A versenyen hat csapat mérte össze tudását a Béke Általános Iskolában.
2024.03.22

Országos Bibliaismereti Verseny helyszíne Kecskemét

A mai nap vette kezdetét a „Velünk az Isten!" Országos Bibliaismereti Verseny a Kecskeméti Református Általános Iskolában. Az eseményt immár 25. alkalommal szervezték meg.
2024.03.21

Új program a Kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában

Új programot indított a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda. A Gyermek balesetmegelőzés, elsősegélynyújtás és alapszintű csecsemő újraélesztés című előadáson a résztvevők minden fontos technikát megismerhetnek elméletben és a gyakorlatban egyaránt.
2024.03.20

Digitális zónát alakítottak ki a Neumann János Egyetem CAMPUSÁN

Digitális zónát alakítottak ki a Neumann János Egyetem CAMPUS aulájában. Az MBH Bank által üzemeltett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni.
2024.03.13

Hétszáz őshonos fával gyarapodik három kecskeméti véderdő

A Milliomodik hektár erdőben kezdődött lakossági faültetés szerdán. A program a következő napokban is folytatódik: három kecskeméti véderdőben összesen 700 őshonos facsemete elültetését tervezik.
2024.03.13

Védőfás parkot alakítottak ki Hetényegyházán

Védőfás parkot alakítottak ki Hetényegyházán, a Tulipán és a Paprika utca sarkán. Egy közösségi összefogásnak köszönhetően 150 facsemetét ültettek el a hétvégén, köztük vadkörtét, mezei juhart, kökényt, kocsányos tölgyet és mezei szilt.
2024.03.12

Pályaorientációs napot tartottak a Kadában

Harmadik alkalommal szervezett ma (kedd) pályaorientációs napot a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikuma. A délelőtti rendezvényen az iskola volt diákjai mutatták be életútjukat és szakmájukat, így a tanulók jobban megismerkedhettek a különböző karrier lehetőségekkel.
2024.03.08

19 ovis vett részt a Micimackó Mesemondó Találkozón

27. alkalommal rendezték meg a Micimackó Mesemondó Találkozót a Corvina Óvoda Forradalom Utcai Óvodájában. 19 óvodás mutatta meg tehetségét a nézőknek és a zsűrinek.
2024.03.07

Elkezdődött a kadafalvi bölcsőde építése

A tereprendezési munkálatokkal szerdán elkezdődött a városrész első bölcsődéjének építése Kadafalván, az iskola és a kápolna közötti területen. A kétcsoportos intézmény 28 kisgyermeket tud majd befogadni.
2024.03.06

Véderdőt alakítottak ki Kadafalván

Elkészült Kadafalván a véderdő. Az ipari park területén összesen 340 fát és 1150 bokrot telepítettek, így a lakóterületet több szinten is elhatárolják a növények – többek között tölgyek és fenyők – az ipari parktól.
2024.03.05

Megkezdődött az ágyások és a facsemeték öntözése

Megkezdődött az ágyások és a facsemeték öntözése. Az öntözőberendezéssel nem ellátott ágyásokat és a facsemetéket locsolójárművek segítségével locsolják, illetve folyamatosan kihelyezésre kerülnek az öntözőzsákok is, amelyek közel 3000 facsemete vízellátását biztosítják. A mai napon például a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai a Rákóczi utcán és a Károly Róbert körúton végezték el a feladatokat.
2024.02.28

Jótékony célra ajánlották fel a Hírös Sportbál bevételét

500 ezer forint gyűlt össze az idei Hírös Sportbál tombolabevételéből. Az összeget jótékony célra fordították a szervezők, amelyet ma adtak át a Mercedes-Benz gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének.
2024.02.23

Elkezdődött a Hírös Szenior Egyetem tavaszi szemesztere

A héten indult el a Hírös Szenior Egyetem tavaszi szemesztere a CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem együttműködésében. Idén is hét előadást szerveznek az érdeklődőknek, a szerdai esemény témája az egészségmegőrzés volt.
2024.02.23

88-an indultak a Mátyás-napi tekeversenyen

Mátyás-napi tekeversenyt szervezett a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületével. Az pénteki eseményen 22 csapat, mintegy 88 versenyző vett részt.
2024.02.09

Elkezdődött a zöldítés az Izsáki úton

A mai napon faültetéssel kezdődött meg az Izsáki út már elkészült szakaszain a zöldítés a kivitelező tájékoztatása szerint. A jövő héten folytatódik az ültetés, információnk szerint először a Katona József Gimnázium és a körforgalom közelében.
2024.01.31

150 felnőttképzés indul a Kecskeméti Szakképzési Centrumnál

150 felnőttképzés indul a tervek szerint a 2024-es évben a Kecskeméti Szakképzési Centrumban. Az elmúlt pár évben ezek nagyon rugalmasak lettek, sokkal rövidebb idő alatt elvégezhetőek. Egyénileg is lehet jelentkezni, de akár a cégek is be tudják íratni a munkavállalóikat az intézmény képzéseire.
2024.01.31

Február 21-ig lehet jelentkezni a szakképző iskolákba és technikumokba is

Fontos határidő közeledik a nyolcadik osztályosok életében. A középfokú intézményekbe, köztük a technikumokba és szakképző iskolákba is február 21-ig lehet jelentkezni. A Kecskeméti Szakképzési Centrumban az elmúlt években háromszoros túljelentkezés volt.
Fotó: Tóth Enikő
2024.01.30

Jótékony célú koncert lesz ismét a Kodály Iskolában

Napkeltétől címmel jótékonysági hangversenyt szervez február 8-ra a Kodály Iskola az ütőhangszeres tanszak javára. A már hagyományos esemény részleteiről beszélt Palotás Gábor művésztanár, a tanszak vezetője a KTV Múzsa magazinjában. A műsorból többek között kiderül az is, hogy mire fordítják majd a hangverseny bevételét.
2024.01.29

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Tóth Ferencné Ilonát

Január 29-én töltötte be 90. életévét a kecskeméti Tóth Ferencné. Ilona nénit a jeles napon gyermeke, unokája, dédunokája, keresztfia, valamint a város nevében Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte fel Mikes utcai otthonában.
2024.01.26

Szakmai találkozón vitatták meg az Egy iskola – egy nyugdíjasklub program tapasztalatait

Szakmai találkozót szervezett pénteken a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség és a Kecskeméti Tankerületi Központ. Az eseményen az Egy iskola - egy nyugdíjasklub programjuk tapasztalatait, valamint a jövőbeni közös terveket osztották meg egymással.
2024.01.26

Egy nap a logisztika körül

60 középiskolás érkezett a Neumann János Egyetem CAMPUS-ára. ma délelőtt vette kezdetét ugyanis a 24 órás Egy nap a logisztika körül elnevezésű verseny, amelyen 20 csapat méri össze tudását.
2024.01.17

Egyetemi nyílt nap bemutatókkal, kvízjátékokkal és CAMPUS-túrával

2024 első nyílt napja is nagy sikert aratott a Neumann János Egyetemen. Ezúttal is a CAMPUS épületében ismerkedhettek meg az érdeklődők az intézmény mindhárom karával, amelyek számos programmal és hasznos információkkal várták a továbbtanulni szándékozó középiskolás fiatalokat és szüleiket.
2024.01.11

Indul a báli szezon Kecskeméten

Itt a farsangi időszak, amelynek elengedhetetlen része a vidám mulatozás. Január végén Kecskeméten is elindul a báli szezon. A covid miatti kényszerszünet után azonban nem mindegyik szervezet indította újra bálját, de mulatozásra azért így lesz mód a megyeszékhelyen.
2024.01.10

„A béke az emberiség legfontosabb szükséglete”: Rajzverseny a Zrínyi Iskolában

Mintegy 400 pályamű érkezett a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola rajzversenyére. Az ENSZ nemzetközi békenaphoz kapcsolódva első alkalommal szervezték meg a városi versenyt, melyre 6 iskolából érkeztek pályaművek. A mai napon a pályázat eredményhirdetését tartották meg.
2024.01.09

Folytatódnak a Corvin Mátyás Iskola jubileumi programjai

40 éves fennállását ünnepelte decemberben a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. A különleges év kapcsán számos programmal készült az intézmény, azonban az idei évben sem lesz kevesebb az esemény. Január 27-én például óvoda-iskola börzét szerveznek, ahol a Corvin intézményeket ismerhetik meg a leendő óvodások és iskolások szüleikkel együtt.
2024.01.05

Valós időben követhetjük a Volánbusz járatait az interneten

Immáron azt is nyomon követhetjük, hogy valós időben merre járnak a Volánbusz járatai. A társaság elérhetővé tette ugyanis helyközi autóbuszainak valós idejű közlekedési adatait a Google térképén. Ezt a közlekedési társaság csütörtökön közölte az MTI-vel.
2024.01.05

Továbbra is lehet korcsolyázni a szabadidőközpontnál

Hétvégén is lehet korcsolyázni szervezett keretek között a Benkó Zoltán Szabadidőközpontnál található fedett jégpályán. A turnusok kétóránként kezdődnek és másfél órásak.
2024.01.04

Ezúttal is sok állat került menhelyekre szilveszter környékén

Közel 20 kutya került be szilveszter környékén a Menhely az Állatokért Alapítványhoz. Még a napokban is rengeteg hívás érkezett a menhely munkatársaihoz, elütött, vagy éppen utcán kóborló kutyákról. A chipeknek köszönhetően a szilveszterkor eltűnt állatok kétharmada visszatalált gazdájához.
2024.01.03

Péntekig lehet visszavinni a fel nem használt tűzijátékokat

A fel nem használt tűzijátékokat legkésőbb péntekig vissza kell vinni a forgalmazóknak. Az árusítók kötelesek a termékeket térítésmentesen visszavenni, azonban azok árát nem kell visszatéríteniük.
2023.12.29

Szilveszteri programok a főtéren

December 31-én, vasárnap este TNT nagykoncert, lézershow, majd DJ Lotfi Begi várja a szórakozni vágyókat Kecskemét főterén. Emellett a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent fesztivál árusaival is találkozhatunk majd.
2023.12.29

Negyedik alkalommal szerveztek Lázár Bence Emlékgálát

Negyedszer rendezték meg Kecskeméten a Lázár Bence Emlékgálát, mely rendre színvonalas öregfiú tornákat hoz, nem mellesleg pedig jótékony célt is szolgál. A KTE öregfiúk címvédőként vettek részt az eseményen.
2023.12.22

Mesét olvasott és koncertet adott Kecskeméten Wolf Kati

A Téli Csodaországba érkezett Wolf Kati. Péntek este elsőként a Neumann Igloo – HAdómban lehetett találkozni az énekesnővel, ahol mesét olvasott a fiataloknak, aztán pedig karácsonyi akusztikus koncertjét lehetett megtekinteni a nagyszínpadon.
2023.12.22

Egyre több a légúti megbetegedés Kecskeméten

Emelkedik a felső légúti megbetegedések száma Kecskeméten is. A téli időszakban, főleg a párás, nyirkos hideg idő ugyanis, kedvez a vírusok szaporodásának. A megelőzés legjobb eszköze, továbbra is a védőoltások felvétele valamint a maszkviselés.
2023.12.21

A hanuka ünnepéről hallhattak előadást a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai

A hanuka ünnepét ismerhették meg a mai napon a Karol Wojtyla Barátságközpont gondozottjai, ugyanis prof. dr. Róna Tamás, az alföldi régió főrabbija látogatott el hozzájuk és tartott előadást. Fellépett utána a Spreading együttes, majd a Lezsák Sándor által felajánlott ebédet fogyaszthatták el a résztvevők.
2023.12.20

Idén sem lesz fehér karácsonyunk

Ezúttal is elmarad a havazás karácsonykor. Az ünnepek ideje alatt akár 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, a két ünnep között viszont jöhet egy átmeneti lehűlés.
2023.12.19

34. alkalommal szervezték meg a Bolyai Kupát

Megtelt a Kecskeméti Bolyai Gimnázium tornacsarnoka az év egyik legrangosabb, középiskolás sporteseménye, a 34. alkalommal megrendezett Bolyai Kupa alakalmából. A leány és fiú kosárlabdatornára Miskolcról, Kiskunfélegyházáról, Nagykőrösről és Szolnokról is érkeztek csapatok.
2023.12.19

Érdemes figyelni az ünnepek előtt a boltok és piacok nyitvatartását-

Érdemes figyelni idén, mely élelmiszer-üzletláncok lesznek nyitva december 24-én. A nagyobb hipermarketek egy részében szenteste napján, délelőtt 12-ig vásárolhatunk, azonban a kisebb boltok, vagy éppen szupermarketek december 24-től egészen 26-ig zárva tartanak.
2023.12.18

25 gyermek számára tették szebbé az ünnepet

14 bűncselekmény áldozatává vált család összesen 25 gyermekéért fogtak össze Kecskeméten a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság szervezésében. Az összegyűlt ajándékokat hétfőn délután adták át a Kecskeméti Áldozatsegítő Központban.
2023.12.14

Tervek a Homokhátság vízutánpótlására- szakmai konferenciát rendeztek Kecskeméten

A Homokhátság területét érő kedvezőtlen hatások, így például az elsivatagosodás mérséklése Magyarország egyik legfontosabb és kiemelten kezelt területfejlesztési kérdésévé vált. Erről tartottak harmadik alkalommal konferenciát, csütörtökön a Four Points By Sheraton Hotelben.
2023.12.14

Fásítási akció zajlott a Szent István körúton

800 darab erdészeti és 30 darab kertészeti facsemetét ültettek el a Szent István körúton. A mai napon erről a projektről számolt be a Köppel Kft. vezetése, akik a faültetéssel támogatták Kecskemét városának zöldítését. Az átadáson ott volt Lévai Jánosné tanácsnok, Szamler László önkormányzati képviselő, valamint Győri András, Kecskemét főkertésze is.
2023.12.12

A duális képzés volt a főszerepben a CAMPUS-on

A duális képzésről tartottak előadásokat és workshoppokat ma a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. Az oktatási intézmény 2012-ben az országban elsőként indította el duális képzéseit, amelyhez már legalább 60 vállalat kapcsolódott.
2023.12.11

Az Erasmus+ programot és a Selye János Diáklabor Hálózatot mutatták be a Piárban

A kecskeméti Piarista Iskolában két különleges projekt is zajlik párhuzamosan. Az egyik az Erasmus+ program, amely egy nemzetközi együttműködésben valósult meg hat országgal, a másik pedig a Selye János Diáklabor Hálózat. Hétfőn a cégek és az oktatási intézmények véleményére voltak kíváncsiak, hogy segíteni tudják a pályaorientációt, valamint hogy együttműködést tudjanak kötni egymással.
2023.12.11

Adventi jótékonysági koncertet adtak a Nagytemplomban Radics Sándor és vendégei

Jótékonysági koncerttel gyűjtöttek a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának. Radics Sándor cimbalomművész és zenésztársai, valamint különleges vendégei vasárnap este a Nagytemplomban tartották koncertjüket.
2023.12.08

Mikulás Kupa háziversenyt rendezett a KESI úszószakosztálya

Hatodik alkalommal rendezte meg a Mikulás Kupa úszóversenyét a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya a Kecskeméti Fürdőben. A rendezvényen több mint 300-an voltak jelen, a bemutatón és versenyszámokon pedig több mint 60 gyerkőc vett részt
2023.12.08

Ünnepi évzárót tartott a városi nyugdíjas szövetség

Ünnepi évzáró értekezletet tartott péntek este a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége a Római Katolikus Helynökségen. A találkozón, melyen a kecskeméti szövetség által tömörített 37 tagszervezet mindegyike képviseltette magát, áttekintették az idei év eseményeit és a jövő teendőit.
2023.12.07

Virágkötészeti bemutatót tartottak a Kocsis Pál Technikumban

Nyílt napot tartott a mai napon a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola. Az érdeklődők különleges előadást is megtekinthettek, az iskola volt és jelenlegi tanulóitól, valamint tanáraitól az iskola dísztermében, ahol a virágkötészet rejtelmeit ismerhették meg a látogatók.
2023.12.07

Eltakarították a havat a főbb utakról

Idén is azonnal reagált a havazásra a kecskeméti városüzemeltetés. A tegnapi havazás után azonnal cselekedtek és eltakarították a havat a főbb utakról.
2023.12.06

Több helyen is feltűnt a Mikulás Kecskeméten

Szerdán, Szent Miklós napján több helyen is lehetett találkozni a Mikulással. A nagyszakállú a nap folyamán feltűnt a Kecskeméti Fürdőben, délután pedig az Agóra Mikulásával fotózkodhattak a gyerekek a Városháza Díszudvarán, a Mikulásházban.
2023.12.06

Piaci utalványokat kapnak a rászorulók Kecskeméten

Piaci utalvánnyal segítenek a rászorulóknak az ünnepi időszakban Kecskeméten. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére valósult meg az az akció, amelyhez csatlakozott az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet. A mai napon 10 civil szervezet összesen mintegy 24 millió forint értékű utalványt kapott, amelyeket rászorulóknak osztanak ki.
2023.12.06

Lezárult az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola helyismereti vetélkedője és rajzpályázata

Több díjat is kiosztottak hétfőn késődélután az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában. Lezárult ugyanis az intézmény által szervezett, „Tisztelgés kecskeméti művész elődeink előtt" című helyismereti vetélkedő, valamint a rajzpályázat is.
2023.12.01

Ma indult és egy hétig tart a Kocsis napok programsorozat

Egy héten át ünnepli névadóját a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola. Az iskolában koszorúzást, kiállítást, különleges programokat és szalagavatót is tartanak december 7-ig.
2023.12.01

40 éves a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola

40 éves fennállását ünnepelte pénteken délután a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. Az ünnepi alkalmon részt vettek az intézmény jelenlegi egykori dolgozói, diákjai is, akik különleges előadásokat tekinthettek meg.
2023.11.29

Újranyitott a Műemlék Patika Kecskeméten

Újra nyitott a Czollner téri Műemlék Patika Kecskeméten. Egy rekonstrukció eredményeként a gyógyszertárnak otthont adó épület belső falai, villamoshálózata, valamint bútorzata újult meg.
2023.11.28

TEK-esek és egy túsztárgyaló segítségével mentettek meg egy zavart férfit Tiszaugon

Rendőrautók, mentők, tűzoltó és kommandósok lepték el hétfőn délután Tiszaug üdülősorát. Információink szerint egy férfi felgyújtotta kocsiját, majd több gázpalackkal bezárkózott a házába. A vármegyei rendőrök a TEK-et hívták segítségül az esethez.
2023.11.27

Jól haladnak a Bethlen körúti útkarbantartási munkák

A tervek szerint halad a Bethlen körúton az útburkolat karbantartása. A Ceglédi úti csomóponttól a Rákóczi úti csomópontig tartó szakasz várhatóan szombat délutánig elkészül - írja közleményében a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.
2023.11.25

Hitek és tévhitek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban

Egyre több területen használjuk már a mesterséges intelligenciát, de mégis sok mindent nem lehet tudni róla. Ezzel kapcsolatban tartott előadást a Hírös Szenior Egyetem legutóbbi eseményén Szabó Lóránt, az NJE Mesterséges Intelligencia Tudásközpont vezetője.
2023.11.24

A málenkij robot áldozataira emlékeztek Rendőrfaluban

A málenkij robot áldozatiról emlékeztek meg ma délután a Rendőrfaluban. A második világháború utáni szovjet megszállásban Kecskemétről, a téglagyárból 433 főt vittek el a GULAG táborokba. A városrészben található emlékművet, melyet 2017-ben állítottak fel, Lévai Jánosné önkormányzati képviselő és civilek is megkoszorúzták.
2023.11.22

Városi Ifjúsági Párbeszéd az Ifjúsági Otthonban

Rövid kihagyás után ismét megrendezték a már hagyományosnak mondható Városi Ifjúsági Párbeszéd Napot. A mai napi program célja most is az volt, hogy a fiatalok jelezhessék a városvezetése felé ötleteiket, véleményeiket. Emellett különféle érdekes és hasznos foglalkozásokon vehettek részt az általános és középiskolás, valamint egyetemista diákok.
2023.11.21

Rumini "anyukája" látogatott el a Petőfi Sándor Katolikus Iskolába

Berg Judit, az egyik legnépszerűbb kortárs ifjúsági és gyermekíró látogatott el a mai napon a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvodába az Irodalmi Beszélgetések elnevezésű programra. Az írónő az alsó és felső tagozatos diákoknak mesélt pályájának a kezdetéről, egyes történeteinek létrejöttéről és magáról az írásról.
2023.11.16

Készül az adventre Kecskemét

Már az adventre hangolódik Kecskemét városa. A napokban elkezdték felhelyezni a karácsonyi díszkivilágítást, a főtéren pedig jégkorcsolyapályát alakítanak ki. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, a főtéren tavaly elültetett fenyő lesz az idei évben is Kecskemét karácsonyfája.
2023.11.15

Családtörténeti érdekességek Petőfi Sándorról

Petőfi Sándorról hallhattak érdekességeket az érdeklődők a Katona József Könyvtárban. A mai napon rendezte meg minikonferenciáját a Bács-Kiskun Vármegyei családfakutató csoport és a Magyar Családtörténeti Egyesület. A téma a költő, Petőfi Sándor volt, a bicentenáriumi évhez kapcsolódva.
2023.11.13

A planetáriumok és bemutató csillagvizsgálók szakértői tanácskoztak Kecskeméten

Közel 60 szakember érkezett ma (hétfő) a Kecskeméti Planetáriumba, hiszen az intézmény adott otthont a XII. Planetáriumok és bemutató csillagvizsgálók szerepe az oktatásban elnevezésű workshopnak. A rendezvény középpontjában a fiatalok megszólítása állt.
2023.11.10

Márton napi felvonulás Kecskeméten

Évtizedes hagyomány, hogy Szent Márton napján lampionos felvonulást szervez a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat Kecskeméten. A péntek délutáni rendezvényen különleges előadásokkal emlékeztek meg Szent Mártonról. A gyermekek kézzel készített lámpásaikkal vonultak a Bajor Étterem előtt.
2023.11.10

A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték az ágazat dolgozóit

November 12-e a szociális munka napja. Ez alkalmából szervezett ünnepséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója az ágazat dolgozói számára pénteken. A rendezvény résztvevői megemlékeztek elhunyt társaikról és köszöntötték az idei díjazottakat is.
2023.11.09

Kecskemétre érkeztek az Áldozati Jogok Európai Hálózata Egyesületének küldöttei

A Kecskeméti Áldozatsegítő Központ adott otthont egy nemzetközi tanulmányútnak, amelyet az Áldozati Jogok Európai Hálózata Egyesület szervezett. A mai napon Európa több országából is érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a helyi központot.
2023.11.09

Idén is szemétszedési akciót tartottak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén

Idén is szemétszedési akciót szervezett a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A mai napon ennek eredményeiről számoltak be az önkéntesek, akiknek Jánosi István önkormányzati képviselő köszönte meg munkájukat.
2023.11.08

Legveszélyesebb autópályák: dobogón az M5-ös

Bács-Kiskun vármegye útjain az első félévben kevesebb baleset történt a KSH adatai szerint. A statisztikai hivatal összesítéséből kiderül az is, hogy a harmadik legveszélyesebb útszakasz az M5-ös autópálya.
2023.11.08

Rövidesen teljes hosszában szilárd burkolatot kap a Határ út

Napokon belül elkészül a szilárd burkolatú út, Ballószög és Helvécia között. A Határ út megépítését Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere kezdeményezte. A beruházás összköltsége mintegy 350 millió forint.
2023.11.07

A Kecskeméti Planetárium igazgatója a sarki fényről

Vasárnap este különleges égi jelenségnek lehettünk szemtanúi. Az egész országban megfigyelhető volt a sarki fény. Ilyen erősségben még nem volt látható az aurora borealis. Különlegessége, hogy a megszokott színek helyett, vöröses, rózsaszínes, olykor lila színekben ragyogott. De, hogy hogyan is keletkezhet ilyen, vagy tudni lehet-e mikor lesz látható? Erről beszélgettünk Szűcs Lászlóval, a Kecskeméti Planetárium igazgatójával.
2023.11.03

Light Friday Kecskeméten - Nem csak látni, látszani is kell az utakon

Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és kerékpáros-villogókat osztott pénteken országszerte a rendőrség. Kecskemét egyik forgalmas pontján is a láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a rendőrök. A Látni és látszani kampányhoz kapcsolódó "Light Friday" akciót a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezte.
2023.11.03

Nyílt nap a Nemzetközi Kerámia Stúdióban

Nyílt napot tartott pénteken a Nemzetközi Kerámia Stúdió. Október 9-én kezdődött a stúdió szimpóziuma, amelyre több országból hét művész érkezett. A négyhetes alkotó munka gyümölcsét, pedig ma délután mutatták meg a nagyközönségnek.
2023.10.31

A tavalyihoz képest nem sokat változtak a virágárak

Már most nagy a tömeg a temetőknél. Mindenszentek és halottak napja alkalmából ugyanis elindult a megemlékezők tömege. Ez a virágárusoknál is jól észrevehető, mivel a mostani napokban nagy rohamra készülnek, mind a virágok, mind a mécsesek terén.
2023.10.30

Tudnivalók Mindenszentekre és Halottak napjára

Már most sokan látogatnak ki a temetőkbe, közeledve a Mindenszentekhez és a Halottak napjához. November 1-jén a Kecskeméti Köztemető hosszabb nyitva tartással várja az emlékezőket reggel 6 órától, egészen este 21 óráig.
2023.10.26

Három fát ültettek el az elsősök Lánchíd utcai iskola elé

Idén is megszervezték „Az én fám, elsős lettem” elnevezésű projektet a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolánál. A mai napon három fát ültettek el az elsősök az intézmény előtti zöldterületen. A cél, hogy a fiatalokat a környezet védelmére és gondozására neveljék. Az elültetett fákon dísztábla jelzi az elsős osztályok névsorát.
Nagy Edit, a MaVíz főtitkára, Haász Edit, az AQUA Kft. ügyvezető helyettese, Holló Sándorné, Tímár Zoltánné és Horváthné Miklós Anita csapattagok, Kurdi Viktor a MaVíz elnöke, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója
2023.10.25

A BÁCSVÍZ csapata nyerte az Országos Ügyfélszolgálati Versenyt

Kiválóan szerepelt a BÁCSVÍZ Zrt. csapata az október 17-19. között megrendezett XVII. Országos Ügyfélszolgálati Versenyen és Értékesítési Konferencián. A versenyt Sopronban szervezték meg, ahol a BÁCSVÍZ Zrt. ügyfélszolgálatos munkatársai az első helyet szerezték meg.
2023.10.20

II. János Pál pápára emlékeztek Kecskeméten

Szent II. János Pál pápára emlékeztek ma, a Karol Wojtyla Barátság Központban. A katolikus egyház október 22-ét jelölte ki Szent II. János Pál pápa emléknapjaként. A Wojtyla Barátság Központ, immár 18 éve, 120 halmozottan hátrányos helyzetű emberről gondoskodik.
2023.10.18

Bemutató órák a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Bemutató órákat szervezett a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. A nyílt napokon az érdeklődők megismerhették a kéttannyelvű oktatást, valamint kötetlen beszélgetésen minden kérdésükre válaszokat kaphattak. A program célja, hogy minden érdeklődő leendő első osztályos gyermek a szülőkkel együtt megismerhesse az iskola működését és a tanárokat.
2023.10.16

Újraélesztést tanulhattak a járókelők Kecskemét főterén

Október 16-án van az újraélesztés világnapja, ebből az alkalomból tartottak bemutatót a Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai a főtéren sétálók számára. Többen ki is próbálták az újraélesztés gyakorlati fogásait.
2023.10.11

Nyugdíjasok hetei a Kecskeméti Vadaskertben

Kedvezményes belépőkkel mehetnek két hétig a kecskeméti nyugdíjasok a Kecskeméti Vadaskertbe. Október 9-től egészen 22-ig Nyugdíjasok hetei lesznek az állatkertben.
2023.10.10

Ingyenes szemvizsgálatok a látás hónapjában

Ahogy az minden évben lenni szokott, október a látás hónapja. A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség által kezdeményezett kampányhoz idén közel 400 szaküzlet csatlakozott. Ebben az időszakban az adott szaküzletekben ingyenes vizsgálaton és tanácsadáson vehetünk részt.
2023.10.09

Egészségügyi szűrések a Wojtyla Barátság Központban

Egészségszűréseken vehetett részt ma a Karol Wojtyla Barátság Központ minden ellátottja és dolgozója. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és az Ölelőkéz Alapítvány munkatársai érkeztek a Barátság Központba. Az eseményt dr. Fáy Andrásné, az Ölelő Kéz Alapítvány elnöke szervezte.
2023.10.06

Sok program vár mindenkit az Országos Könyvtári Napokon

Kedden indult az Országos Könyvtári Napok kecskeméti eseménysorozata. A Katona József Könyvtár a gyerekeknek, illetve a felnőtteknek is különleges programokkal készült. A rendezvénysorozat vasárnapig tart. A mai (péntek) napon például a Régi és Új könyvek az interneten címmel szerveztek előadást.
2023.10.05

Petőfi és a reformkori festészet - Ifj. Gyergyádesz László előadása a könyvtárban

Rendhagyó művészettörténeti előadást hallhattak szerda délután az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az Országos Könyvtári Napok keretében tartott előadást ifj. Gyergyádesz László művészettörténész Petőfiről. A téma Petőfi Sándor és a reformkori festészet, valamint Petőfi költészete volt a kortárs képző- és iparművészetben.
2023.10.04

Hat kályhát osztottak ki rászorulóknak a Wojtyla Központban

Hat rászoruló család kapott kályhát ajándékba szerdán a Wojtyla Barátság Központ udvarán. A tüzelőberendezéseket a támogatók adták át Assisi Szent Ferenc, a szegények pártfogója emléknapján.
2023.10.03

Az idősek számára is fontos a kiberbiztonság

Napjainkban egyre több bűncselekmény történik a kibertérben, emiatt is fontos, hogy minden korosztály tisztában legyen a csalások típusaival. Október az európai kiberbiztonság hónapja, ezért ma az Országos Könyvtári Napok keretében Kecskeméten az idősebb korosztály is betekintést kaphatott arról, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk a digitális térben.
2023.10.03

Tücsöklagzival indult a könyvtári napok

A mai napon vette kezdetét az Országos Könyvtári Napok kecskeméti eseménysorozata. A Bács-Kiskun Vármegyei Katona József Könyvtár a gyerekeknek, illetve a felnőtteknek is különleges programokkal készül. Kedden délelőtt 3. osztályos fiataloknak tartottak könyvtári foglalkozást.
2023.09.29

PsychArt 24: bárki bekapcsolódhat a szombatig tartó élményfestésbe

Idén Kecskeméten is megrendezték a Psychart24 művészeti maratont a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében. A program péntek délben kezdődött el és szombaton ér véget a zsűrizéssel. A maratont a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának szakemberei a Moravcsik Alapítvány országos rendezvényéhez csatlakozva szervezték meg a mentális betegséggel élők megbélyegzése ellen.
2023.09.29

350 munkalehetőséget kínáltak a kecskeméti állásbörzén

21 cég képviseltette magát a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályának mai (péntek) állásbörzéjén. A kiállítók 350 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek a nehézipartól a vendéglátáson át az autóiparig. A rendezvényen ott volt a Kecskeméti Szakképzési Centrum és a Neumann János Egyetem is.
2023.09.28

Újra Hírös Szenior Egyetem

A nyári szünet után újra kezdetét vette a Hírös Szenior Egyetem a CAMPUS épületében. Az első előadást csütörtökön rendezték, előadója pedig Varga Péter Miklós címzetes egyetemi docens, a Neumann Technológiai Platform állandó szakértője volt, aki a digitalizáció hatásait vette górcső alá a fogyasztók által vezérelt élelmiszer termékpályákon.
2023.09.27

Kiút az alkoholizmusból

Hogyan ismerjük fel, hogy baj van az alkoholfogyasztásunkkal, és szakember segítségére van szükségünk? Mi történik akkor, ha a szakember segítségével sem sikerül a gyógyulás útjára lépni? Mikor kell kimondanunk, hogy problémánk van az alkohollal, és mennyi idő, míg egyáltalán belátjuk hibánkat? Ma Magyarországon 1 millióra becsülik az alkoholisták számát, ami azt jelenti, hogy a betegség majdnem minden 10. embert érint. Erre a problémára alakult meg már több évtizede az Anonim Alkoholisták csoportja. Ehhez képest csupán kétezer fő látogatja az országban működő nagyságrendileg 100 segítő csoportot. De hogy mekkora erő is kell ahhoz, hogy valaki beismerje a külvilágnak és főleg saját magának, hogy szenvedélybeteg? Erről az Anonim Alkoholisták (AA) két tagja mesélt.
2023.09.26

Megtartották a nyári szünet utáni első Alzheimer Cafét

A mai napon ismét megrendezésre került az Alzheimer Café. A kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda (EFI) gondot visel az Alzheimer-kórban szenvedőkre és családtagjaikra. Szeptemberben, az Alzheimer-hónapban programokkal, sétával, előadással igyekeznek felhívni a figyelmet a betegségre, miközben a hozzátartozóknak is sokrétű segítséget nyújtanak.
2023.09.26

A közétkeztetést segítő korszerű főzőkonyhát adtak át Homokbányán

Korszerű és hatékony főzőkonyhát alakított ki a Bakos és Társai Bt. Homokbányán. Az új Lestár főzőkonyhát a mai napon adták át hivatalosan a Lestár Péter Oktatási Központban. A konyha 300 négyzetméter, ahol napi nagyjából 4.000 adag étel elkészítésére van lehetőség a közétkeztetésben.
2023.09.22

Pályaorientációs napot tartottak a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Pályaorientációs napot szerveztek ma (péntek) a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra.
2023.09.22

Autómentes Nap Kecskeméten

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték Kecskeméten az Európai Mobilitási Hetet. Az idei mottó: „Takarékoskodj az energiával!”. Idén több mint 30 kiállító vett részt az Autómentes Napon.
2023.09.22

50 éves a Széchenyi sétányi óvoda

50 éves fennállását ünnepelhette ma a Széchenyi sétányi óvoda. Az intézmény 1973-ban épült a széchenyivárosi lakótelep első óvodájaként. Péntek délelőtt ünnepi műsorral, visszaemlékezésekkel, illetve életfa avatással ünnepelték meg az intézmény 50 évét.
2023.09.19

Megjelent az új 2023/24-es #tanuljszakmát kiadvány

Az új tanév elején ismét színes magazinnal jelentkezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A kiadvány nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztását segíti, és minden információt tartalmaz, amit a felvételihez szükséges tudni.
2023.09.18

Koszorúzással és diákműsorral vette kezdetét a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat

Hétfőn délelőtt vette kezdetét a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat. A hagyományoknak megfelelően idén is megemlékezéssel és koszorúzással tisztelegtek a városrész névadója előtt az Aradi vértanúk terén elhelyezett Széchenyi István-szobornál.
2023.09.15

Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop az egyetemen

Első alkalommal került megrendezésre a Neumann János Egyetem CAMPUS-án az Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop a mai napon. A cél, hogy a résztvevők megismerjék az új technológiákat, valamint összehozzák a hallgatókat a szakmával.
2023.09.14

Kóstolókkal, előadásokkal, bemutatókkal vár a Nyitott Piacok Napja Kecskeméten

Kóstolók, előadások, interaktív feladatok és bábelőadások várják a gyerekeket és a felnőtteket szeptember 22-én a Kecskeméti Piacon. A piac ugyanis csatlakozott a Nyitott Piacok Napja országos programhoz. Az akció elsősorban a vásárlóknak szól, de a termelők és piaci árusok is profitálhatnak belőle.
2023.09.12

Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája Kecskeméten is

A Nyitott Piacok Napja - Piacok Éjszakája eseményhez csatlakozik idén a Kecskeméti Piac is, szeptember 22-én, pénteken. Az akció elsősorban a vásárlóknak szól, de a termelők és piaci árusok is profitálhatnak belőle.
2023.09.07

Kilencedik alkalommal rendeztek civil véradást Kecskeméten

Több mint ötvenen adtak vért csütörtökön a kilencedik alkalommal megrendezett civil véradáson a Kecskeméti Területi Vérellátó Központnál. Bár ez a szám soknak tűnik, hazánkban naponta legalább 1600-1800 embernek kellene vért adnia ahhoz, hogy minden vérellátásra szoruló beteg megkapja a szükséges segítséget.
2023.09.07

Szombaton újra nyit a Kecskeméti Fürdő

Szeptember 9-én, vagyis szombaton ismét látogatható lesz a Kecskeméti Fürdő. Ekkorra ugyanis befejeződnek a karbantartási munkálatok. Ezzel egy időben a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark az idei évre már bezár.
2023.09.06

Idén is népszerűek Kecskeméti a Szakképzési Centrum képzései

A Kecskeméti Szakképzési Centrum mind a tíz intézményében megteltek az iskolapadok. A tanévkezdés kapcsán Leviczky Cirill, a KSZC kancellárja volt a tegnapi Kiemelő magazin vendége.
2023.09.05

Karbantartási munkák a Kecskeméti Fürdőben

Hamarosan befejeződnek a karbantartási munkálatok a Kecskeméti Fürdőben. Szeptember 9-től már látogatható lesz a létesítmény minden eleme, ezzel egy időben azonban a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark az idei évre már bezár.
2023.09.01

Puszi és menj tovább! (K+R) parkolók Kecskeméten

Most már három helyen is találkozhatunk a K+R, vagyis a puszi és menj! parkoló táblákkal, az iskolák közelében. A K+R parkolóknak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá vált a tanulók iskola előtti be- és kiszállása a gépkocsiból.
2023.08.31

Évadzáró rendezvényt tartott a kecskeméti szenior örömtánc közösség

A testi-lelki egészséget segíti már évek óta Kecskeméten a szenior örömtánc. A foglalkozásokat rendszerint a kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában (EFI) tartják, emellett számos rendezvényen is részt vesznek a csoport tagjai. A mai napon a szenior örömtánc idei félévének történéseiről számoltak be, majd tánccal zárták a rendezvényt.
2023.08.30

Több százezres kárt okoztak a vandálok a Széchenyi sétányon

Több százezer forintos kár keletkezett a kecskeméti Széchenyi sétányon, a vandálok miatt. Mint arról tegnap hírt adtunk az ott lévő padokat megrongálták, szétdobálták a szemetet és a műfüvet is megégették a rongálók.
2023.08.18

Kenyérszaporító Krisztus ünnepe a Wojtylában

Kenyérszaporító Krisztus ünnepét tartotta meg a mai napon a Karol Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. Az újkenyér-szentelés előtt átadták Lakatos Pál szobrászművész alkotását a Reménység kertjében.
2023.08.17

Scoregoal toborzó

Utánpótlás toborzást tart az SG Kecskemét Futsal csapat a futsalt kedvelő fiatalok számára. Szerdán az U13 és U15, csütörtökön pedig az U17 és U19 korosztály számára szerveztek toborzást a Katona József Gimnázium tornacsarnokában.
2023.08.15

Augusztus 20-i nyitvatartások és menetrendek

Augusztus 20-án, a nemzeti ünnepünkön érdemes figyelni a nyitva tartásokra és a menetrendekre. A boltok a legtöbb esetben zárva tartanak, a piacok nyitva lesznek, a buszok, vonatok tekintetében pedig változhatnak a menetrendek.
2023.08.15

A repülés hőseire emlékeztek a Kecskeméti Köztemetőben

A II. világháborúban hősi halált halt és a Magyar Honvédségben szolgálati tevékenység közben életüket vesztett repülők tiszteletére tartottak megemlékezést ma a Kecskeméti Köztemetőben. Az eseményt a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete a Repülők Napja alkalmából szervezte meg.
2023.08.14

Aranykalász vasárnap a Bohém piacon

Kézműves-termelői vásárt tartottak vasárnap a Kecskeméti Piacon. A már hagyományosnak mondható Bohém piacon ismét nagy érdeklődés fogatta az árusokat, a középpontban ezúttal a kenyérsütés állt.
2023.08.11

Három estén át ingyenes chillzone-koncertek a Vasútparkban

Vasovski Live koncertet hallgathattak csütörtök este a Vasútparkba kilátogatók. A tavalyi siker után idén is megszervezte a Hírös Agóra az ingyenes szabadtéri chillzone koncertsorozatot. Három egymást követő estén várják a közönséget.
Fotó: Domb Beach Strand Facebook oldala
2023.08.11

Újra strandolhatunk a Domb Beachen

Ismét lehet látogatni a Domb Beach Strand Kecskemétet. A mai napon ugyanis újra kinyithatták kapuikat az egy hetes bezárás után.
2023.08.09

Mindjárt itt a hullócsillagok éjszakája - a dombról figyelhetjük meg a Perseidákat

Hullócsillagokat figyelhetnek meg az érdeklődők két napon keresztül a Benkó Zoltán Szabadidőközpont vízműdombján. A szabadidőközpont több szervezettel együttműködve rendezi meg a Hullócsillagok Éjszakáját, amelyen a Kecskeméti Planetárium előadását is meg lehet hallgatni.
2023.08.09

Új helyszínen rendezik meg idén a Hírös Vacsorát

Idén új helyszínen tartják meg a Hírös Vacsorát a Hírös Hét Fesztivál egyik fő elemeként. A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági rendezvényére augusztus 24-én, csütörtökön 15. alkalommal hívja tagjait és a vállalkozásokat közösen a Kecskeméti Csárda csapatával.
2023.08.08

Nagy termésátlag különbségek vannak Bács-Kiskun vármegyében

Befejeződött a nyári növények betakarítása. Az idei évben Bács-Kiskun vármegyében nagy termésátlag különbségek tapasztalhatóak. A búzánál, árpánál 5 tonna körüli termésátlagról beszélhetünk, ami a megyénkben 5 és fél, illetve 6 tonna körüli szokott lenni.
2023.08.04

Már gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem programra

Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. A program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása.
2023.08.02

Jazztábor a Jazzfővárosban

Tánc, zeneelmélet, hangszeroktatás és énekórák várják többek között a résztvevőket az idei 3. Jazzfőváros Jazztáborában. Július 31-től egészen augusztus 6-ig tanulhatnak profi zenészektől, táncoktatóktól a lelkes táborozók.
2023.08.02

Iskolaszerek

2023.08.02

Idén is nagy a választék az iskolához szükséges tanszerekből

Hamarosan itt a szeptember ezzel együtt az iskolakezdés. A szülők többsége már ilyenkor beszerzi a szükséges eszközöket. Aggódni azonban nem kell, mivel idén is nagy a választék a füzetek, táskák és írószerek tekintetében az iskola kezdők számára.
2023.07.31

Petőfire emlékeztek eltűnésének évfordulóján

Petőfi Sándorra emlékeztek ma (hétfőn) halálának/eltűnésének évfordulóján. Az esemény a Katona József Emlékház, a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja szervezésében valósult meg.
2023.07.11

Egy hétre lezárták a Kiskőrösi utat Helvécia és Kecskemét között

Egy hétre lezárták a Kiskőrösi út egy 50 méteres szakaszát az M5-ös autópálya felüljáró és Kecskemét között hétfőtől. A Kiskőrösi út szilárd burkolattal való kiépítése miatt szükséges az út alatt áthaladó gázvezeték bevédése - olvasható Helvécia Nagyközség Önkormányzata közleményében.
2023.07.10

Hazatértek a kecskeméti sportolók az ICG - 55. Nemzetközi Gyermek Játékokról

Hazatért a 25 fős kecskeméti küldöttség hétfőn délután Dél-Koreából, ahol a hírös város 4 sportágban képviseltetette magát 18 ifjú versenyzővel az 55. Nemzetközi Gyermekjátékokon.
2023.07.06

Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft-vel

Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft-vel. A cél a tehetséggondozás, valamint szakmai projektek, programok megteremtése a hallgatók számára.
2023.07.05

Fókuszban a tűzmegelőzés - konferenciát tartottak Kecskeméten

Konferenciát rendezett a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága és a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalban. A cél a tűzoltás és tűzmegelőzés fejlesztése volt.
2023.07.01

Nincs nagy drágulás a piacon, az uborkát olcsóbban adják, mint tavaly

A tavaszi gyümölcsök nagy része elfagyott, a nyári gyümölcs és zöldség tekintetében azonban nem okozott problémát az időjárás. A piacokon már megtalálhatóak a népszerű nyári termékek, ezek ára nem sokat változott a tavalyihoz képest.
2023.06.29

Javában zajlanak a Hírös Agóra nyári táborai

Itt a nyár, ezzel együtt elkezdődtek a nyári táborok is. Június közepétől többfajta kikapcsolódási formával is találkozhatnak a gyerekek. A Hírös Agóra szervezésében idén 70 tábort indítottak el. Többek között sakkozni, dobolni és madarászni is tanulhatnak a fiatalok az Ifjúsági Otthonban és a Hírös Agórához tartozó más telephelyeken, illetve további, külső helyszíneken.
2023.06.28

Idén is vigyáznak a fiatalok a biztonságra a Kecskeméti Fürdőben és a strandon

Idén is folytatódik a Strand Police program a Kecskeméti Fürdőben, illetve a Kecskeméti Élményfürdő- és Csúszdaparkban. A résztvevő diákok ilyenkor bűnmegelőzési feladatokat látnak el közösségi szolgálatban.
2023.06.27

Szerdán kezdődik a II. Street Food & Street Art és Borsétány

Nemrég ért véget a KAFF és a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál, szerdán pedig már kezdetét veszi a II. Street Food & Street Art és Borsétány. Különleges és változatos ételek, italok és koncertek várják a Főtérre és a Hírös Agóra környékére kilátogatókat egészen szombatig.
2023.06.26

Keresztet állítottak a Czollner téren a kitelepített németek emlékére

Keresztet állítottak a magyarországi németek emlékére, akiket az 1946-1948-ban lezajlott kitelepítés során erőszakkal kényszerítettek a lakóhelyük elhagyására. A mai napon az erre emlékeztető keresztet adták át a Czollner Mihály téren.
2023.06.20

Az Angliába készülő Aurin Leánykar lépett fel a Wojtylában

Az Aurin Leánykar énekelt kedden délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központ előtt. A három nap múlva Angliába induló leánykar a turnén előadandó darabokkal lepte meg a közönséget.
2023.06.19

Újabb adománnyal gazdagodott a kórház

Újabb felajánlás érkezett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházhoz. Az intézmény több mint 2,5 millió forint értékű adományt kapott, amelyből 20 betegtolókocsit sikerült beszerezniük, ezzel segítve a sürgősségi ellátást.
2023.06.15

Június 24-én Múzeumok Éjszakája: itt vannak a programok

Idén a múzeumoké lesz a főszerep június 24-én. Ezen a napon, ugyanis ismét Kecskeméten is meglátogathatjuk az ismert épületeket. Összesen 35 helyszínre lehet ellátogatni.
2023.06.14

Igazi tehetségek: Sipos Gellért és Simkó Iringó versmondása a Kiemelőben

Egész héten a legügyesebb kis verselőket tekinthetik meg a KTV Kiemelő című magazinjában, akik részt vettek a 27. alkalommal megszervezett Versmondók Találkozóján az Ifjúsági Otthonban. Kedden este a 3-4. osztályos korcsoportban kiemelt aranydíjat nyert szavalókat, Sipos Gellértet és Simkó Iringót mutattuk be.
2023.06.13

Így alakul az idei gyümölcstermés

Az idei idő sem kedvezett a csonthéjas gyümölcsöknek, legfőképpen a kajszibaracknak és az őszibaracknak. Ebben az évben inkább a cseresznye, a meggy és a szilva lesz elérhető "szedd magad" formában, a piacokon és a boltokban.
2023.06.13

Jótékonysági tanévzáró a Hunyadivárosi Közösségi Házban

Tanévzáró jótékonysági koncertet és táncházat szerveztek hétfőn délután, a Hunyadivárosi Közösségi Házban. A Gyimestől Gímesig címmel megrendezett előadáson fellépett a Mátyás Király Citerazenekar, és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub is közreműködött.
2023.06.12

Ajándék előadással lepték meg az EGYMI tanulóit

Ajándék előadást kapott ma a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézményének tanulói. Az Első Kecskeméti Lions Clubnak köszönhetően, két mesével érkezett a mai napon az intézménybe a Ciróka Bábszínház.
2023.06.08

Púder a Városháza Dísztermében

Különleges hangulatú koncertet rendeztek tegnap este a Városháza Dísztermében.
2023.06.07

Betörőket fogtak el Szeleifaluban

Az elmúlt hónapban több mint 10 betörés történt Szeleifaluban. A rendőrség, a polgárőrség és a városrendészet közösen összefogva már öt elkövetőt el is fogott, és továbbra is intenzíven figyelik a környéket - mondta Sipos László, a körzet önkormányzati képviselője.
2023.06.07

Véget ért a Hungarian Startup University Program

A Neumann János Egyetem három éve csatlakozott a Hungarian Startup University Program nevű ösztöndíjprogramhoz, amelynek segítségével a hallgatók különböző startup alkalmazásokat hoztak létre. 2022/23-ban a HSUP tantárgyat 141 hallgató vette fel az intézményben. Az egyetem idén négy csapatot indított, hogy akár külföldön is megmutathassák ötletüket.
2023.06.01

Kecskeméten tanácskozott az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete

A jó tapasztalatokat oszthatták meg ma (csütörtökön) délután a kecskeméti városházán az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének résztvevői. Tavaly csatlakozott Kecskemét az egyesülethez, amelynek második koordinátori értekezletét tartották.