Itt a kutyagombolyító, farkasordító hideg - a kemény fagyok idején még jobban kell figyelnünk kedvenceinkre

2023. 02. 08., 17:49
A napokban tapasztalt mínuszok nemcsak az embereket, hanem négylábú kedvenceinket is megviselhetik. Egy kis odafigyeléssel és pár szabály betartásával azonban elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.
Fotó: Harkai György
A galéria 18 képet tartalmaz

A kemény mínuszok idején nemcsak embertársainkra, hanem házi kedvenceinkre is jobban kell figyelnünk. Ahhoz, hogy négylábúink a téli hidegben is biztonságban legyenek, elég megfogadni pár tanácsot. Emellett érdemes figyelni arra, hogy a kutyáknak területre van szükségük, ahol tudnak szaladgálni.

— Fontos kiemelten figyelni a nedvesebb eledelre és az itatóvizükre, mert azok a hidegben könnyen megfagyhatnak. Négylábú kedvenceink, keresik ilyenkor azt a helyet, ahol átvészelhetik a hideget. Érdemes erre felkészülni
— hangsúlyozta Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány telepvezetője.

A legfontosabb tehát az elegendő mozgásterület, ahol a futkározással megtermelik maguknak a hőt. Figyeljünk arra, hogy ne fagyjon meg a vizük és élelmük, valamint biztosítsunk nekik meleg kuckót, vagy szigetelt kutyaházat. Ha ezeket betartjuk, akkor minden rendben lesz kedvencünkkel a kutyagombolyító hidegben is.