Játékos vetélkedő Kecskeméten a Logopédia Európai Napján

2023. 03. 06., 16:28
Március 6-án ünnepeljük a Logopédia Európai Napját. Ezen a napon Európa szerte programokat szerveznek a logopédusok. A Kecskeméti EGYMI beszédjavító osztályai és logopédusai, gyógypedagógusokkal együtt játékos vetélkedőt tartottak a Móra Ferenc Általános Iskolában.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 14 képet tartalmaz

A  Kecskeméti EGYMI beszédjavító osztályai és logopédusai az idén is megtartották a Logopédia Európai Napját, hogy a kommunikációs rendellenességgel küzdő gyermekek és felnőttek egészségére és jólétére irányítsák a figyelmet. A szervezők játékos vetélkedővel készültek a gyermekeknek, melynek segítségével betekintést nyújtanak a mindennapi munkájukba. A közös játékot idén Lotti, a terápiás kutya is segítette.

A Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény beszédjavító osztályaiban olyan gyermekek nevelése-oktatása történik, akiknek beszéd és nyelvfejlettsége még nem éri el azt a szintet, ami a sikeres iskolakezdéshez szükséges. Mind a 4 osztályban gyógypedagógusok és logopédusok segítik a fejlődésüket. A mozgás szerepe hangsúlyos a beszédfejlődésben is, hiszen a beszéd kivitelezése finoman összehangolt mozgások sorozatából áll.
A mai közös játék során használt eszközök is segítik a gyermekeket, hogy szebben, tisztábban beszéljenek, eredményesebben kommunikáljanak, jobban megértsék társaik reakcióit és érzéseit, és megtalálják a nekik legmegfelelőbb kommunikációs utat saját környezetükben.