Jókai előtt tisztelegve rendezték meg a Keresztény Polgári Bálat

2024. 04. 21., 11:14
Idén is kiváló hangulatban telt a Keresztény Polgári Bál, amelyet a Kecskeméti Római Katolikus Föplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja és a Piarista Diákszövetség rendezett meg a Három Gúnár Rendezvényházban. A bál fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt, a városvezetést Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester képviselte az eseményen.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 68 képet tartalmaz

Jókai Mór előtti tisztelgés és színvonalas kikapcsolódási lehetőség volt az idei Keresztény Polgári Bál. A három Gúnár Rendezvényház terme teljesen megtelt szombaton este, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezetének, a Magyar Máltai Szereteszolgálat Kecskeméti Csoportjának és a Piarista Diákszövetség közös bálján.

A nyitótáncot követően dr. Salacz László köszöntötte a bálozókat Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy nagy szükség van a kereszténység megtartó erejére. – Összedőlhet körülöttünk a világ, ha szeretünk, éni fogunk! – idézte Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes szavait dr. Salacz László.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke a szervezők összefogását és a bál emelkedett és vidám hangulatát méltatta. Ezt követően a Katona József Nemzeti Színház előadását dr. Sztachó Pekári István alpolgármester vezette fel Jókairól és Petőfiről szóló történetekkel, történelmi tényekkel.

A színház Kőszívű című darabjának szemelvényei tökéletesen illeszkedtek az est hangulatához, amely bálkirálynő köszöntéssel, tombolával, finom étkekkel és tánccal folytatódott. Az est során a Szentkirályi Ifjúsági Tánccsoport és a Táncsics Mihály Kollégium fiataljai is segítettek a jó hangulat kialakításában.