Archívum

Hájas Barnabás

Keresés
Dátum választó
Rendezés
2023.03.29

Lesz-e sárgabarack termés idén?

Hatalmas csapást mért a kajszibarack ültetvényekre a hét eleji hidegfront. Az éjszakai hideg nagy bajt okozott, az este folyamán tartósan -6 fokra csökkent a hőmérséklet.
2023.03.28

Veszélyben a kajszibarack

Ismét veszélyben a kajszibarack termés. A hétfőn érkezett hidegfront, nagy szél és az ezzel járó éjszakai fagy tönkreteheti a virágokat a gyümölcsfákon. Annak jártunk utána, mennyire lehet nagy a probléma.
2023.03.28

Görög Ibolya protokollszakértő tartott előadást Kecskeméten

Segítenek-e a tanároknak a protokoll szabályok a mindennapi kommunikációban a gyerekekkel? Működnek-e ezek a non verbális kommunikációs csatornák akár a generációk között is? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kedden délután a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár előadótermében.
2023.03.28

Segítjük a szülőket az óvodaválasztásban

Hamarosan dönteniük kell a kisgyermekes családoknak, hogy melyik óvodába íratják be gyermekeiket. Kecskeméten széles a választék az önkormányzati intézmények terén. A családok döntését segítve a három nagy óvodaegység mutatkozik be mától a Kecskeméti Televízióban.
2023.03.25

Második alkalommal tartottak Cifra Borsétát Kecskeméten

30 borász, közel 120 féle bor, pezsgősarok és gasztronómiai kiállítók, ezek jellemezték Kecskeméten ma (szombaton) a második Cifra Borsétát. A rendezvényhez bemutatók, kóstolók, élőzene és kerekasztal beszélgetés is kapcsolódott.
2023.03.25

Cifra Borséta

2023.03.25

Megáldották a barackvirágokat

A magyar gyümölcs előtt tisztelegtek ma (szombat) Borbáson a Barackfavirágzás ünnepén a Bács-Zöldért telephelyén. A rendezvényen a régió ikonikus gyümölcsének napjainkban betöltött gasztronómiai szerepéről is hallhattak a látogatók.
2023.03.24

Kipróbálták az ovisok, milyen lehet rendőrnek lenni

Rendőrző Bóbiták költöztek ma (pénteken) a Csigabiga Óvoda falai közé. A rendőrség munkájának minden területével megismerkedhettek 14 óvoda apróságai a bűnmegelőzési napon.
2023.03.22

Nyílt napot tartottak a BÁCSVÍZ-nél a Víz Világnapja alkalmából

„VÁLTOZTASS MOST!” ezzel a mottóval hirdetett bemutató napot a BÁCSVÍZ Zrt. Az iskolások számára mutatták be a vízkitermelés és tisztítás folyamatát a Víz Világnapja alkalmából.
2023.03.20

Megtisztul a Szabadság tér burkolata

Meghozta a megújulást a tavasz a Szabadság téren is. Szorgos kezek tisztítják meg a területet a sikeres 2022-es rendezvények után.
2023.03.17

Húsvét üzenete az írott tojásokon: kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Húsvét üzenete az írott tojásokon címmel nyílt kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A gyűjtemény a húsvéti tojásfestés hagyományait és színes világát mutatja be.
2023.03.17

Nemesszeghy Lajosné előtt tiszteleg a Kodály Iskola

Dalolva tisztelegtek ma (pénteken) a kecskeméti Kodály Iskola apróságai az intézmény alapítójának hagyatéka előtt.
2023.03.16

Közös erővel lépnek fel a bűnözés ellen több városrészben

A közbiztonság megerősítése érdekében tartottak kerekasztal megbeszélést ma (csütörtök) a déli városrészek képviselői a rendőrséggel és a polgárőrséggel karöltve. A rendezvényt azért szervezték meg, hogy még fokozottabb legyen a hatósági jelenlét a problémás területeken.
2023.03.13

Viharos idő –Elkerülhetőek a balesetek?

Bár ritka a szombati szélsőséges időjárás és még ritkább az olyan esemény, mint a tömegszerencsétlenséget okozó homokátfúvás, mégis több odafigyeléssel megelőzhetőek lennének az ekkora tragédiák. Kecskemét térségében és az Alföld egészén is érdemes odafigyelni – figyelmeztetnek a közlekedési szakemberek.
2023.03.08

Meglepően sokan nem használják a biztonsági övet

Több tucat szabálytalankodót csíptek nyakon rövid idő alatt a rendőrök a mai napon. A biztonsági övek használatát ellenőrizték ma a Ballószögi úton a rendőrök, sajnos sok dolguk akadt.
2023.03.07

A Kodály Zoltán Vegyeskar 135. jubileumára emlékeztek

A Kodály Zoltán Vegyeskar 135. és Kodály Zoltán halálának évfordulójára emlékeztek ma a kecskeméti vasútállomásnál. A megjelentek közösen rótták le tiszteletüket a Kodály Zoltán szülőhelyénél felállított emléktábla előtt.
2023.03.05

Audionarrált és jelelt előadásokkal is várja közönségét a kecskeméti nemzeti

Audionarrált és jelelt előadásokkal is várja közönségét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az akadálymentes előadásoknak köszönhetően a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek is részesülhetnek színházélményben. Vasárnap délután A miniszter félrelép audionarrált előadását élvezhette a nagyérdemű.
2023.03.04

Több mint 260 fiatal zengte Arany János balladáit Nagykőrösön

Szombaton 265 fiatal hang zengte Arany János balladáit Nagykőrösön. A XV. Kárpát–medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt idén a településen belül kilenc helyszínen kellett megrendezni, annyira sokan jelentkeztek. A város önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ által szervezett versenyen rangos, 27 tagú zsűri értékelte az előadásokat. A legeredményesebb versenyzőket arany, ezüst és bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazták, a különdíjasok pedig értékes tárgynyereményekben részesültek.