Archívum

Hájas Barnabás

2024.04.23

Május közepéig tart a kutyák és macskák ivartalanítási akciója Kecskeméten

Május közepéig tart a Menhely az Állatokért Alapítvány ivartalanítási kuponakciója. Az önkormányazt által támogatott tavaszi akciót már több éve meghirdetik, hogy segítségükre legyenek a gazdáknak. A kutyákra és macskákra vonatkozó akció részleteit a menhely közösségi oldalán találhatják meg.
2024.04.22

Rutinosan kétkeréken - bemotorozásos nyitó nap a Füredi tanpályán

Tavaszi bemotorozással egybekötött tréninget és játékos versenyt szerveztek a motorosoknak szombaton, a Füredi tanpályán. Több tucat motoros érkezett az alkalomra, hogy a feladatok segítségével előcsalogassa a vezetéshez szükséges rutint és egyben képezzék magukat.
2024.04.22

Virágos szendvicsek a Föld napján

Nagy sikert aratott az ifjúság körében a Hírös Agórában megtartott Föld napi rendezvény. A szervezők élménydús programokkal és megannyi készségfejlesztő játékokkal várták a gyermekeket, hogy felhívják a figyelmet a környezetünk megóvására.
2024.04.21

Jókai előtt tisztelegve rendezték meg a Keresztény Polgári Bálat

Idén is kiváló hangulatban telt a Keresztény Polgári Bál, amelyet a Kecskeméti Római Katolikus Föplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja és a Piarista Diákszövetség rendezett meg a Három Gúnár Rendezvényházban. A bál fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt, a városvezetést Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester képviselte az eseményen.
2024.04.20

Konferenciával és tudományos pályázattal emlékeztek dr. Mészáros Ádám jogkutatóra

Szombaton délelőtt adták át a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság, valamint a Mészáros Ádám Emlékbizottság még januárban kiírt tudományos pályázatának díjait. A Mészáros Ádám Emlékkonferencia keretében idézték fel a kecskeméti kötődésű neves jogász, jogkutató munkásságát a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségen.
2024.04.18

Igazi horgászparadicsom a szabadidőközpont tava

Nincs szinte sehol sem ennyire a város szívében és ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, mint itt Kecskeméten – nyilatkozta Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke a Kecskeméti Médiacentrumnak adott interjújában. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont a jövőben is fejleszti a horgászok infrastruktúráját, és újabb halakat is telepítenek majd.
2024.04.16

Az Erdélyi Fejedelemség történetéből mérték össze tudásukat a középiskolások

Hatvanhatan mérték össze történelemtudásukat a Katona József Gimnáziumban. Az Arany János Tehetséggondozó Program keretében elindított versenyre idén rekordszámban jelentkeztek a tanulók az ország különböző pontjairól.
2024.04.15

A Katonában rendezik meg az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyét

A városházán köszöntötték az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyére érkezett diákokat, akik majd két napon keresztül a Katona József Gimnáziumban mérik össze tudásukat.
2024.04.12

Keresztszentelést tartottak a Mezei utcában

Szenteléssel ünnepelték 125. évfordulóját a Mezei utcai keresztnek. A Bencsik Magdolna által állítatott szobrot legutoljára 2005-ben a Wojtyla Közösség Ház újította fel és most Jánosi István tanácsnok kezdeményezésére az önkormányzat végeztette el a szobor renoválását, melyet pénteken délelőtt szentelt meg dr. Finta József érseki helynök.
2024.04.06

Toros Rétes családi napot tartottak a Törekvés lakótelep sportpályáján

Toros Rétes családi napot szerveztek a Törekvés lakótelep sportpályáján szombaton. A reggel disznóvágással indult, majd délben a toros ebéd mellé a helyi receptek szerint elkészítették a finom rétest és fánkot is. A sportpálya ismét jól bevált rendezvényhelyszínként.
2024.04.05

Virágba borult a Gizella tér

Virágba borult a műkertvárosi Gizella tér! A Hírös Kert Kft. és a Kreatív Kertcentrum Kft. jóvoltából már idén virágozni fognak a pénteken elültetett rózsák és szépítik a teret a bokrok sokasága. A tereprendezés már csütörtök óta folyt annak érdekében, hogy pénteken délelőtt már be lehessen ültetni az új növényeket.
2024.03.28

Rózsakerttel bővül a Műkertváros

A Hírös Kert Kft. és az önkormányzat összefogásával rózsakerttel fog gyarapodni a Műkertváros. A Mártírok útján már javában zajlanak a munkálatok azért, hogy április végére elkészülhessen a kert. 80 különböző fajta rózsával fog gazdagodni a terület, melyek már az idén virágozni fognak.
2024.03.20

Ideiglenes forgalmirend-változás az Izsáki úton

Aszfaltozási munkálatok miatt március 23-áig ideiglenesen módosul a forgalmirend az Izsáki út és az Olimpia utca csomópontjában épülő turbó körforgalom környékén. De más változások is vannak az út négysávosítás ával kapcsolatban.
2024.03.11

Kecskeméti pizza is indul a 2025-ös pármai Pizza Világbajnokságon

Kecskeméti pizza nyerte meg a World Pizza Championship Selections- Hungary pizza versenyét, melyet Budapesten rendeztek meg március 5-én. A Café Plázs munkatársai ezzel kvalifikáltak a 2025-ös Pizza Világbajnokságra, melynek a híres olasz sonka városa, Párma ad majd helyet.
2024.03.08

A Nőnap a tisztelet és elismerés napja

1948 óta Magyarországon is március 8-án, pénteken emlékezünk meg a hölgyek iránt érzett tiszteletünkről! A Nemzetközi Nőnap alkalmából a világ minden táján virággal vagy apró meglepetésekkel kedveskednek a szebbik nemnek. Ez úton kívánunk mi is minden kedves hölgy nézőnknek boldog nőnapot!
2024.02.25

A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Lestár téren

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett a Kereszténydemokrata Néppárt kecskeméti szervezete megemlékezést vasárnap este a Lestár téren. A megemlékező gondolatokat követően az emlékek lángjait is elhelyezték a tiszteletadásként kirakott koszorúk és virágok mellé.
2024.02.25

Jubileumát ünnepelte a 15 éves Mátyás Király Citerazenekar

Már négy generáció ünnepelte a 15 éves Mátyás Király Citerazenekart idén. A lelkes zenészcsapat egykori és jelenlegi növendékei egyaránt összegyűltek, hogy egy színes koncerttel hirdessenek méltó jubileumi születésnapot.
2024.02.24

Zene- és énekszó is színesítette a Wass Albert előtt tisztelgő OlWASSunk együtt napot

Folyamatosan változó, színes, hétórás maratoni előadó napot tartottak szombaton Wass Albert tiszteletére a Katona József Könyvtárban.
2024.02.24

Falusi vendégasztal összeállításában is versengtek a 7. Ballószögi Kolbásztöltőn

Disznólkodással indult a reggel Ballószögön, csak éppen a disznók nem örültek ennek annyira. Jól sikerült az idei kolbásztöltő verseny a településen. Kolbász, hurka, töpörtyű, háztáji és finom italok várták a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen. A kolbásztöltésen kívül töpörtyűsütésben, forraltborkészítésben és falusi vendégasztal összeállításában versengtek a csapatok.
2024.02.23

Ismét lesz Kolbásztöltő Versenyen Ballószögön

Kolbász, hurka, töpörtyű és sok más finomság várja a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett ballószögi Kolbásztöltő Versenyre. A rendezvény a hagyományaink felélesztését, a népszokások bemutatását célozza meg, emellett azonban a jó hangulatú baráti találkozásokról is szól.
2024.02.20

Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában hétfőn délelőtt, hogy ízelítőt adjanak a szülőknek a gyermekek mindennapjaiból. Idén kevés a diák, így nagy a versengés az oktatási intézmények között. Országos szinten április 18 és 19-én tartják a beiratkozásokat.
2024.02.14

Egyre kedveltebb a Valentin-nap

Még mindig a vörös rózsa a szerelem jelképe, ezért Valentin napon is ez a legkeresettebb virág. A szerelmesek ünnepén megrohamozták a virágárusokat és az éttermeket egyaránt. A virágok a tavalyi árakhoz képest 5-10%-kal emelkedett, viszont tavaly óta mégis többen ünneplik a Valentin napot!
2024.02.12

Verseltek a fiatalok a Lechner Kávéházban

„Minden szó egy történet” címmel irodalmi versmondó délutánra hívták az ifjakat a Lechner Kávéházba hétfőn délután. Az eseményre elsősorban olyan középiskolások jelentkezését várták, akik rajonganak a költészetért.
2024.02.01

Megnéztük a Mackókiállítást Izsákon

Még mindig hódítanak a mackók! Nemcsak a szülőknek, hanem a gyermekeknek is nagy élményt nyújtanak a kedvességükkel és a sokféleségükkel. Az elvarázsolt Mackóbarlang ajtaja péntek délutánig várja látogatóit az Izsáki Óvoda tornatermében.
2024.01.30

Közlekedjünk óvatosan a ködös időben!

Nem számolunk a megváltozott látástávolsággal és a láthatóságra sem mindig figyelünk megfelelően a ködös időben. Érdemes megfogadni a közlekedési szakemberek tanácsait!
2024.01.30

Még mindig toppon Kecskemét diáksportja

Ismét tarolt Kecskemét az idei Diákolimpia országos döntőjén. A Bolyai János Gimnázium fiúcsapatának kosarasai és röplabdásai is ezüstérmet szereztek, de a katonás röplabdás lányok is kitettek magukért, ők a harmadik helyen végeztek.
2024.01.30

Egészségügyi tanulók versengenek a kecskeméti kórház skill laborjában

Egyre népszerűbb a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny. Idén több mint 50 százalékkal jelentkeztek többen a technikumi hallgatók közül a megmérettetésre, mint tavaly. A vármegyei döntőnek a Bács Kiskun Vármegyei Oktatókórház Skill laborja ad otthont.
2024.01.26

Két sportlegenda, Farkas István és Kégel Tamás kapott emléktáblát a Legenda Ligetben

Két sportlegenda, Farkas István és Kégel Tamás kapott emléktáblát péntek délután a Legenda Ligetben. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtti sétányon így az eddig kialakított összes helyen legendák neveit olvashatjuk.
2024.01.25

Zenével a jövőért és a magyar kultúráért

Közös hangversenyt szervezett ma a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola és a Tóth László Általános Iskola. Az előadás apropója a Magyar Kultúra Napja volt, a cél pedig, hogy a két iskola közös növendékei köztük nehéz sorsú fiatalok is megmutathassák zenei tudásukat.
2024.01.24

Magyarországon évente 500 nő hal meg méhnyakrákban

Magyarországon közel 500 nő hal meg egy évben méhnyakrákban. A betegség 5 vagy akár 10 év alatt válik kimutathatóvá, ezért fontos a megelőzésre és a védőoltásra helyezni a hangsúlyt. A HPV elleni oltásokat a 12 életévüket betöltött lányok és fiúk ingyenesen megkaphatják. A betegség a nők körében ma még mindig a 4. leggyakoribb halálok. Minden év január végén, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten ezekre a veszélyekre hívják fel a figyelmet.
2024.01.21

Télűző focikupát tartottak a Katona Gimnázium új sportcsarnokában

Télűző focikupát rendeztek szombaton a Katona József Gimnázium új sportcsarnokában. A barátságos körmérkőzéseken négy csapat küzdött az aranyéremért: a Katona József Gimnázium tanárai, az öregdiákok, az önkormányzat és az iskolával szoros barátságot ápoló Szegedi Gyakorló Gimnázium tanárai.
2024.01.19

Hárommillió kilométer balesetmentesen - jutalmazták az Inter Tan-Ker buszsofőreit

Balesetmentesen vezető kecskeméti sofőrjeit ünnepelte pénteken délelőtt a helyi tömegközlekedést biztosító Inter Tan-Ker Zrt. A közlekedési cég megjutalmazott sofőrjei idén már több mint hárommillió kilométert tettek meg baleset nélkül.
2024.01.18

Szabó István Pál "Coca bácsival", a KESI korcsolyaedzőjével beszélgettünk

Pillanatok alatt betelt a jelentkezés a Kecskeméti Sportiskola (KESI) korcsolyaoktatásaira. A tavaly indított programot kimondottan gyermekek részére szervezték és a mai napig is nagy sikert arat a szülők körében is. De kell-e a korcsolyaoktatás? Mire jó a korcsolyázás? Erről Szabó István Pált, avagy ahogy sokan ismerik Coca bácsit, a gyermekek edzőjét kérdeztük.
2024.01.18

Ne tüzeljük el a karácsonyfát otthon!

Az ünnepek után veszélyes lehet a karácsonyfák égetése saját kazánban. 2023-ban a leggyakoribb tűzokok között volt a fűtési rendszerek hibája. Ide tartoznak azok az esetek is, amikor maga a tulajdonos okozta a meghibásodást gondatlanságával.
2024.01.17

Ónos eső – Veszélyes volt a reggeli közlekedés Kecskeméten

Meglepte az ónos eső a közlekedőket szerdán reggel Kecskeméten és környékén is. A legtöbb baleset azonban nem az utakon, hanem a járdákon, illetve kültéri lépcsőkön történt.
2024.01.16

Megéri az új hetényi bekötőutat választani

Jól jár, aki az új hetényegyházi bekötőút segítségével közelíti meg Kecskemét belvárosát. A december óta elérhető új alternatív útvonalakat még kevesebben fedezték fel, így egyelőre ezek a leggyorsabban járható szakaszok a belváros irányába reggelente. Az új úthálózat már most érezteti a hatását, komoly dugóval nem találkoztunk kedd reggel.
2024.01.15

Megjelent a Hírös Gazdaság téli lapszáma

Megjelent a Kecskeméti Médiacentrum gazdasági kiadványa, a Hírös Gazdaság téli száma. A város megújulását és innovációit bemutató lap már elérhető a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében, a terjesztőhelyeken, és letölthető formában is hozzáférhető.
2024.01.15

Nagy volt az érdeklődés a Neumann Egyetem iránt az Educatio kiállításon

Több mint kétszeres volt az érdeklődés a tavalyihoz képest a Neumann János Egyetem standjai és kínálata iránt idén az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az intézmény idén 90 négyzetméteres standon mutatkozott be.
2024.01.13

Országos ultiversenyt rendeztek Kecskeméten

Több mint 80-an ultis küzdött a legjobbnak járó üveg serlegért ma (szombat) Kecskeméten. A kártyajátéknak idehaza komoly tömegbázisa van, ezt bizonyította az országos verseny is.
2024.01.10

Egyre többen akarnak elektromos autót

Mélyrepülésben a használtautó-piac, a zöld rendszámos és főként az elektromos autók eladási száma eközben az egekbe szökött. Nagyon sokan keresik a gazdaságos, árammal működő modelleket a kereskedőknél.
2024.01.10

Nem csak biztonságos, de költséghatékony is a biomassza fűtőmű

Stabil, biztonságos és az árak szempontjából is kedvező a távhő szolgáltatás Kecskeméten. A TERMOSTAR Kft. tavaly átadott biomassza fűtőműve ráadásul már most, a működésének elején is anyagi előnyhöz juttathatja a fogyasztókat.
2024.01.08

Pászti András: "Mindig új dolgokat kell kitalálni, hogy pezsgő legyen az élet Hunyadivárosban"

Mindig új dolgokat kell kitalálni, hogy pezsgő legyen az élet Hunyadivárosban – jelentette ki 2024-el kapcsolatban Pászti András, a városrész képviselője. Tehetségnapot és egészségnapot is szeretnének idén útjára indítani a városrészben.
2024.01.03

Január 8-án indulnak a kidobott karácsonyfákat elszállító zöld járatok

A karácsonyi időszak végével, vízkeresztet követően kezdi meg a kidobott fenyőfák begyűjtését a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási (DTkH) Nonprofit Kft. A használt karácsonyi ékeket idén is a szokott módon kell kidobni.
2023.12.23

Új kiállítótérrel gazdagodott a kecskeméti Aqua Hotel

A hotelt a fürdővel összekötő folyosón Radnai Zoltán állandó kiállítása kapott helyet.
2023.12.22

A zenének áldozta életét: Kacsóh Pongrác emléke előtt tisztelegtek

A János vitéz daljáték alkotójára, a kecskeméti főreáliskola igazgatójára, Kacsóh Pongrácra emlékeztek ma a híres zeneszerző felújított emléktáblájánál.
2023.12.22

Marad-e fa az utolsó napokra?

Aki nem lép időben, nehezen talál majd megfelelő fenyőt. Idén megnőtt a kereslet az élő és vágott fenyő iránt. Az árusok azonban még az utolsó napokban is rohamra számítanak.
2023.12.20

Karácsonyi ünnepséget tartottak a kecskeméti Kosárlabda Akadémián

Sporttal, versenyekkel és egy nagy adag vidámsággal ünnepelt a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia kedden este. Az immár hagyományos karácsonyi ünnepség idén is sikeresen fonta egybe a sportsikereket a közösségi élménnyel.
2023.12.19

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út részeként elkészült szentkirályi elkerülőt

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út részeként épített Bács-Kiskun vármegyei szentkirályi elkerülőt, amely a község belterületét tehermentesíti az áthaladó forgalomtól.
2023.12.15

Adventi ünnepség a Tündérkert oviban

Adventi családi délutánt rendeztek a Tündérkert Óvodában ma (pénteken) délután. Az óvodások műsora mellett foglalkozások, kézműves vásár és igazi ünnepi hangulat várta a vendégeket.
2023.12.15

120 éves zongorát kapott a Neumann Egyetem CAMPUS-a

Zenével költözött be a történelem a Neumann János Egyetem CAMPUS épületének falai közé. Dehmal Károly mesterművét, korának legszebben szóló zongoráját helyezték el ma (pénteken) az épületben. A történelmi hangszert mától bármely zenekedvelő hallgató használhatja.
2023.12.14

Szemereyné Pataki Klaudia a KTV-ben: az elmúlt 50-60 évben nem történtek ilyen léptékű beruházások

A Kecskemét nyújtotta lehetőségekről, a Mercedes beruházás hatásairól és az utak és intézmények megújulásáról is beszél a KTV mai(csütörtök) Közélet című magazinműsorában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Az adventi időszakra tekintettel az ünnepekkel kapcsolatban is elmondja gondolatait a városvezető.
2023.12.14

Három iskola teniszezői mérkőztek meg az I. Rénszarvas Kupán

Első alkalommal szerveztek ügyességi teniszvetélkedőt alsósoknak. Szerdán a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában rendezték meg a Rénszarvas Kupát, amelyen három iskolából, összesen 30 gyermek mérte össze tenisz tudását.
2023.12.13

40 éves a Kecskeméti Városszépítő Egyesület

Negyvenedik születésnapját ünnepelte ma a Három Gúnár Rendezvényházban a Kecskeméti Városszépítő Egyesület. A civil szervezet célja a város épített örökségének megőrzése.
2023.12.12

Karácsonyi hangverseny a Nagytemplomban

Több mint 300 gyermek teremtett igazi karácsonyi hangulatot a Nagytemplomban ma délután. Az általános iskolák városi karácsonyi hangversenye idén is remekül sikerült.
2023.12.09

V. Németh Zsolt a Hunyadi Pódiumon

Lesz-e ivóvizünk 5 év múlva? Mivel fogunk öntözni? Mire jó, hogy valamit Hungarikumnak nevezünk? Többek között ezekre a kérdésekre is kereste a választ a Hunyadi Pódium pénteki vendégével V. Németh Zsolt víziközmű-ágazatért felelős államtitkárral Németh Ernő moderátor.
2023.12.08

Mikulás Kupa

2023.12.08

Új játszótért avattak Máriavárosban

Átadták Máriaváros új játszóterét pénteken délután a Juhar utcában. A modern tér kialakítását az előzetes kéréseket figyelembe véve Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő szorgalmazta. Az új játszótér végül önkormányzati finanszírozásból valósult meg.
2023.12.07

A polgármesterrel beszélgettünk a közgyűlés után

Felújítják és fejlesztik 2024-ben a ménteleki és a kadafalvi óvodát, Kadafalva számára pedig jó hír az is, hogy jövőre megkezdődhet a bölcsőde építése – többek között ezekről beszélt a Kecskeméti Televíziónak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a mai közgyűlést követő összegző beszélgetésben.
2023.12.05

A Települési Agrárgazdasági Bizottságok tagjainak tartott fórumot Kiskunhalason a NAK

A Bács-Kiskun vármegyében működő Települési Agrárgazdasági Bizottságok (TAB) tagjai számára szervezett fórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun vármegyei szervezete hétfőn. A legújabb jogszabályokat érintő kérdésekkel hat előadó foglalkozott Kiskunhalason. Az előadások során a Települési Agrárgazdasági Bizottságok feladataira és az azokkal kapcsolatos kérdésekre koncentráltak a kormányhivatal és az államigazgatás szakemberei. Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun vármegyei szervezetének elnöke jó hírrel érkezett a fórumra: mind országosan, mind megyénkben jelentősen növelik a falugazdászok számát.
2023.11.30

A Rudolf laktanya volt a téma a Hírös Szenior Egyetemen

A Rudolf Laktanya története és jövője volt a témája a Hírös Senior Egyetem legutóbbi előadásának. Az épületegyüttes és környezete számtalan izgalmas történetet rejt és a jövőben is fontos szerepe van a város életében hangsúlyozta az előadó Hajagos Csaba történész, kulturális örökségvédelmi szakértő.
2023.11.29

Bohém - jótékonysági lemezbemutató

Jótékonysági lemezbemutató szervezett a Bohém Ragtime Jazz Band. A Hírös Agórában tartott koncert több szempontból is különleges volt.
2023.11.28

Független szakértőt kérdeztünk az ünnepek előtti hitelfelvételről

Az ünnepek közeledtével egyre többekben merül fel a gondolat, hogy növekedő kiadásaikat hitelből fedezzék. A pénzintézetek ilyenkor ráadásul jóval több ajánlattal igyekeznek megkeresni leendő ügyfeleiket. Gyakran nehéz tájékozódni és eldönteni, vajon melyik az a hiteltermék, ami nekünk a leginkább megfelel, hogy mire kell ügyelni. Ennek járt utána a Kecskeméti Televízió stábja.
2023.11.28

A megye migrációs és határhelyzetéről tartott beszámolót dr. Gulyás Zsolt rendőrfőkapitány

Több határátkelőt kibővítenek a közeljövőben, így Bács-Kiskun vármegye déli határán tovább csökkenhetnek az átlépési idők. Továbbra is komoly problémát okoznak azonban az embercsempészek. Dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőrfőkapitány tartott nemrégiben beszámolót a megyei közgyűlésen.
2023.11.27

Új ipari park Ballószögön

Új Ipari parkot avattak ma (hétfő) Ballószögön. Mint a rendezvényen elhangzott a több mint 300 millió forintos, zömében a Területi Operatív Program forrásaiból kialakított terület iránt már most komoly az érdeklődés.
2023.11.22

Vályi István autós újságíró volt a Kerekegész sorozat vendége

Vályi István, az egyik legismertebb és legelismertebb autós újságíró volt a vendége kedd este a Neumann János Egyetem Kerekegész sorozatának. A beszélgetős délután során az egyetemisták ismét egy izgalmas példaképet ismerhettek meg.
2023.11.21

Hamarosan nyit a vacsiközi posta

A legbizakodóbb tervekhez képest is hamarabb, már december 8-án nyitja meg kapuit az új vacsiközi posta pont. A városrészben élők így már az ünnepi időszakban is elérhetik a legfontosabb postai szolgáltatásokat.
2023.11.20

Új hajtástechnikai labor jöhet létre az egyetemen

Új oktatólabor is létrejön a Neumann János Egyetemen, köszönhetően a Power Belt Kft. és az intézmény ma megkötött együttműködési megállapodásának. A cég nem csak a hallgatók képzésében vállal támogatói szerepet, de anyagi segítséget is nyújt.
2023.11.14

Ismét Mozdulj! sportnapot rendeztek Kecskeméten

Közel 50 nyugdíjas vetélkedett a mai (kedd) Mozdulj! úszóversenyen. A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az idei harmadik sportversenyét szervezte meg, ezúttal a Kecskeméti Fürdőben.
2023.11.13

Több mint 3.400-an voltak kíváncsiak a Modern Gyárak Éjszakájára

Kiemelkedő sikere volt a Modern Gyárak Éjszakájának pénteken. Az országos eseménysorozat célja, hogy bemutassa a gyárakban, üzemekben zajló munkát, a kutatás-fejlesztéstől egészen a végtermékig.
2023.11.10

TEDx - Izgalmas és formabontó előadások a Neumann János Egyetemen

A jövőnket formálja a TEDx. A világszínvonalú brand fémjelezte, formabontó előadássorozatot szerveztek a Neumann János Egyetemen. Külföldi és magyar kutatók, vagy éppen média személyiségek rövid, izgalmas, aktuális előadásait láthatták, az érdeklődők.
2023.11.08

Közeleg a Márton-nap

November 11-én ünnepeljük Tours-i Szent Márton napját. A jeles dátumhoz számos népszokás és hiedelem is kapcsolódik. Márton napját mind a mai napig a vásárokkal, lakomákkal kapcsolják össze.
2023.11.07

Könnyed dalok színes világa a könyvtárban

A Sanzonok és Kuplék színes világáról tartottak ma előadást a Nyugdíjas Könyvbarátok Klubjának szervezésében. Simonffy György, Farkas Ferenc-díjas zenetanár beszélt a műfajokról a Katona József Könyvtár nagytermében.
2023.11.07

KSZC - Ablak a szakképzésre

Bemutatkoznak a Kecskeméti Szakképzési Centrum intézményei. Főként a szakmát tanuló felvételizőket és szüleiket várják a nyílt napokra. A mai napon a Kada Elek Technikumban és a Szent-Györgyi Albert Technikumba vártak több száz érdeklődőt.
2023.11.06

Pénteken TEDx az egyetemen - Itt lesznek a magyar űrhajósjelöltek is

Világszínvonalú előadássorozat érkezik pénteken Kecskemétre a TEDx brandnek és a Neumann János Egyetemnek köszönhetően. Külföldi és magyar kutatók, vagy éppen média személyiségek rövid, izgalmas, aktuális előadásait láthatják, akik időben regisztrálnak. Az első előadás november 10-én lesz.
2023.11.05

45 kiállító, közel 400 látogató - óriási sikert aratott a 8. Dream Day Esküvőkiállítás

Közel négyszázan látogattak el a vasárnap megtartott 8. Dream Day Esküvőkiállításra, ahol több mint 45 kiállító képviseltette magát. Az ifjú párok ötleteket meríthettek és óriási kedvezményekben részesülhettek ezen a napon.
2023.10.24

140 éves a Kecskeméti SzC Gáspár András Technikum

Csak reménykedni tud bármely iskola alapítója, hogy olyan 140 éves jubileumi ünnepséget éljen meg az intézménye, mint amilyet ma a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumának oktatói és diákjai szerveztek. Az iskola fennállásának 140. évét egy rendhagyó szalagavatóval ünnepelte.
2023.10.24

Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár

Népszerű volt idén is az Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár. A hétvégi színes programkavalkádban még a Nemzeti Vágta Lovasai is megjelentek. A Kecskeméti Televízió stábja pedig nem hagyta annyiban, több érdekes kulisszatitkot is megtudtak az eseményről.
2023.10.18

Tudományos világkongresszust rendez jövőre a Neumann János Egyetem

Négy kontinensről érkeznek majd a tudományos világ szaktekintélyei Kecskemétre 2024-ben. A Neumann János Egyetemen tarthatják meg jövőre a Regional Science Association International (RSAI) világkongresszusát. Az 1954-ben alapított világszervezet azzal a céllal jött létre, hogy a föld minden pontján vizsgálja a gazdasági és szociális téren bekövetkező változások hatásait az egyes régiók életére.
2023.10.18

Könyv jelent meg a Katona József Gimnázium sakkcsapatairól

Több volt, mint sakk és erről a győzelmek is meséltek. Ma (szerda) mutatták be az Aranyos éveink a Katona József Gimnázium sakkcsapatainak két arany korszaka - címmel megjelent könyvet az iskola dísztermében.
2023.10.17

Országos élelmiszerbiztonsági ellenőrzést indított a Nébih

Országos élelmiszerlánc-ellenőrzési kampányt indított a Nébih. A hatósági ellenőrzés célja a tisztasági szabályok betartásának felügyelete mellett az évszakra jellemző termékkör átfogó vizsgálata.
2023.10.17

Fenntartható fejlődés – Áder János a Neumann János Egyetemen

Áder János tartott előadást kedden a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. A volt köztársasági elnök, aki a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke, a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekre igyekezett felhívni a fiatalok figyelmét.
2023.10.16

Tartsd életben! - újraélesztési vetélkedő a kórházban

Újraélesztési és elsősegélynyújtási vetélkedőt tartottak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. Az újraélesztés világnapján irodai kórházi dolgozók csapatai versenyeztek komoly szakmai zsűri előtt.
2023.10.13

Nagy János államtitkár volt a Hunyadi Pódium vendége

A közösségek hatalmáról és az értékek védelméről is szó esett a Hunyadi Pódium csütörtök esti beszélgetésén, amelynek vendége ezúttal Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár volt.
2023.10.12

Kihirdették "A munka világa" fotópályázat nyerteseit

„A munka világa” címmel indított országos fotópályázatot idén is a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A fotóstársadalom körében ismét nagyon komoly érdeklődést kiváltó pályázatot idén XIV. alkalommal szervezték meg.
2023.10.11

Magyar-olasz gazdasági konferencia és tapasztalatcsere Lakiteleken

Két nép gazdasági eredményeiből közösen tanulva folytattak komoly szakmai eszmecserét az üzleti világ szereplői ma Lakiteleken a „Magyar-olasz gazdasági konferencián”. Az eseményre neves hazai és olasz üzletembereket hívtak meg, akik napjaink legjellemzőbb gazdasági folyamatait felvázolva próbáltak javaslatokat találni a pénzügyi kihívásokra.
2023.10.10

Festik a parkolókat a Reile Géza utcán

Hétfőn elkezdték felfesteni a Reile Géza utca parkolóit. Az autósokat arra kérik, hogy ez idő alatt ne használják a várakozóhelyeket. A munkák biztosítása érdekében a reggeli órákban a területen a városrendészek is nagyobb számban járőröznek.
2023.10.10

Támadnak a vírusok, egyre több a beteg Kecskeméten is

Egyre több a felső légúti megbetegedés. Az ősz megérkeztével a megfázásos tünetek többféle betegséget, jellemzően vírus okozta problémát mutatnak. A megbetegedés szempontjából veszélyesebb időszakokra azonban fel lehet készülni.
2023.10.07

A német anyanyelvű iskolák képviselőit köszöntötte Kecskemét polgármestere

Kecskeméten tartják a hagyományosan két éve jelentkező Közép-Kelet európai német anyanyelvű iskolák találkozóját. Az eseményre ma érkeztek meg Varsóból, Pozsonyból, Kijevből, Győrből és Budapestről az intézmények vezetői és képviselői. Világszerte 140 német iskola van, akik közös szervezetbe tömörülnek.
2023.10.06

„Kincsestár – Örökség – Tudástár”

A Katona József Könyvtárban „Kincsestár – Örökség – Tudástár” címmel tartotta meg nyilvános összejövetelét a Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja. A szegedi Somogyi Károly könyvtár alapítójának hagyatékáról a könyvtár egykori igazgatója, Szőkefalvi-Nagy Erzsébet beszélt a közönségnek. Somogyi Károly hagyatékát művein és azok mellé hagyott kommentárjain keresztül igyekezett bemutatni. Így bontakozhatott ki mindenki előtt Somogyi Károly esztergomi kanonok, […]
2023.10.05

Kölcsey Kör: Hittel, ésszel, erős kézzel!

Hol a helye az egyháznak a XXI. század társadalmában? Hasznos-e a hitre épülő oktatás, képes-e az egyház jól ellátni szociális feladatokat? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett dr. Salacz László országgyűlési képviselő Bese Gergő plébánossal, aki a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának mai (csütörtök) vendége volt.
2023.10.03

Ezúttal a tanárok muzsikáltak az M. Bodon Pál Iskola évnyitó hangversenyén

Kecskeméti zeneszerzők műveiből adtak előadást a zene világnapja alkalmából az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn délután. Az előadás több szempontból is rendhagyónak számított.
2023.09.28

Öt helyszínen közel 50 programmal vár Kecskeméten a Kutatók Éjszakája

Öt helyszínen közel 50 program vár Kecskeméten a tudományok iránt érdeklődőkre a péntek esti Kutatók Éjszakáján. A Neumann János Egyetem, két középiskola és a Kecskeméti Planetárium is csatlakoztak az országos programsorozathoz.
2023.09.27

Átadták a Katona József Gimnázium új futballpályáját

Mindenki örülhet Kecskemét legújabb műfüves pályájának aki a szabadban szereti rúgni a bőrt. A Katona József Gimnázium udvarán felépített új kispályás nyitott foci aréna egyből egy futsal bajnokságnak adott helyet ma, amelyre még a vármegyén kívülről is érkeztek versenyző csapatok.
2023.09.27

Sportfórumot rendeztek a Kosárlabda Akadémián

Sportfórummal, sportágválasztóval és atlétikai bajnoksággal is készül a Kecskeméti Sportiskola, valamint a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémia az Európai Sporthéthez csatlakozva. A mai napon a sportolók és edzők a mindennapi tevékenységükhöz kaphattak hasznos gyakorlati tippeket.
2023.09.27

Különleges toborzó napok a kecskeméti rendőrségen

Különleges toborzó napot tart a rendőrség szeptember utolsó és október első szombatján. A megszokotthoz képest jóval sokszínűbb, izgalmas napnak néznek elébe, akik úgy döntenek, ellátogatnak a kecskeméti rendőrségre.
2023.09.22

Kerékpárra pattant egy ifjú pár az autómentes napon

Meglepő nászmenetet láthattak, akik pénteken délután a Március 15-e utca, Irinyi utca és Kápolna utca vonalon közlekedtek. Vidám kerékpárosok próbáltak tempót tartani egy tandem kerékpáron utazó menyasszonnyal és vőlegénnyel.
2023.09.22

Megnyílt a hunyadivárosi PostaPont

Pénteken kora este hivatalosan is megkezdte működését a PostPont a Hunyadivárosi Közösségi Házban. Mindez azt jelenti, hogy közel egy évnyi kitartó munka eredményeként a városrész lakó számára újra helyben elérhetőek a posta szolgáltatások.
2023.09.22

Kertészkedés mesterfokon - Átadták "A legszebb konyhakertek" díjait

Idén is felkutatták a legszebb konyhakerteket Kecskeméten. A város idén 11. alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos programhoz. A program célja, hogy ösztönözze a kiskerti zöldség-, gyümölcs-, vagy éppen gyógynövény termesztést.
2023.09.21

Újra KRESZ Szafarit tartottak a gyerekeknek a Vadasparkban

Idén is megtartották a KRESZ Szafarit a Kecskeméti Vadaskertben. A vidám balesetmegelőzési vetélkedőn több mint 200 negyedikes gyerek vett részt és tanult. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága idén 10 állomáson várta vetélkedőkkel a vármegyéből érkező fiatalokat.
2023.09.19

Igazi közösségi élmények a Széchenyiváros Hete keddi napján

Igazi közösségi élményekkel várták a városrész lakóit a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat mai napján. A gyerekektől egészen a legtapasztaltabb felnőttekig, mindenki talált szórakozást a felújított közösségi házban és a parkban.
2023.09.19

Bringás uzsonna Kecskemét főterén

Több mint 300 adag uzsonnával lepték meg a főtéren kerékpározókat ma délután. A Magyar Kerékpáros Szövetség hagyományosan minden évben jelentkező országos eseménysorozatához Kecskemét idén is csatlakozott. A civil kezdeményezést az önkormányzat is évről évre felkarolja.
2023.09.15

Egyház-szakmai konferencia Kecskeméten

A lelki egészség nélkül nincs teljes gyógyulás. A legnehezebb pillanatokban is kell egy átvitt értelemben vett kéz ahhoz, hogy erőt meríthessünk. „Kéz a kézben” címmel szerveztek egyház-szakmai konferenciát a mai napon Kecskeméten.
2023.09.13

Rajtunk áll! - Évet nyitott a Mercedes Kosárlabda Akadémia

Rajtunk áll! – szól a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2023-2024-es szezonjának csapatszlogenje. – A küldetésünk az, hogy minél több gyermek minőségi körülmények között sportolhasson – emelte ki az akadémia szerdai évnyitóján Ivkovicné Béres Tímea ügyvezető igazgató, aki hozzátette: fő szempont lesz a közösségépítés idén is, valamint az innováció és a sporttudományok bekapcsolása. Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke bejelentette: a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia már biztos, hogy újabb két évig megtarthatja az akadémiai címét.
2023.09.01

A harmadik „rendészet és közszolgálat” osztály is elindult idén

Idén már három osztálytermet töltenek meg a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikumának rendészet és közszolgálat képzésén résztvevő diákjai. A kadétképző tanulói fegyelmezetten várták ma az iskolai évnyitón elhangzó bíztató szavakat.
2023.09.01

Úzvölgyében járt kollégánk

Augusztus 26-án emlékeztek meg az úzvölgyi katonatemetőben azokra a székely honvédekre, akik az I. és II. világháború során vesztették életüket. A Töretlenül magyarok legújabb adásában erről az eseményről láthatnak egy összefoglalót.
2023.09.01

Református tanévkezdés, az értékek mentén

885 elsős ült be az iskolapadba ma Kecskeméten, a Kecskeméti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban. A Kecskeméti Református Iskolában több mint 98 első osztályos kezdte meg ma a tanévet. Tóth Attila igazgató az érték adást és érték teremtést szabta egyik fő feladatául idén is az iskolának.
2023.08.31

A Nyíri út folytatásának szélesítéséről tájékoztatták a lakosságot

A Nyíri út Arborétumon túli szakaszának kiszélesítéséről és az azzal kapcsolatos teendőkről, valamint az ott élők lehetőségeiről tartottak tájékoztatót a polgármesteri hivatal fejlesztéspolitikai valamint mérnöki irodájának munkatársai. A beszélgetést a terület önkormányzati képviselője, Dobos József koordinálta.
2023.08.31

Változik a vasúti menetrend! - Lezárják a Helikon utcát

A Kecskemét–Lajosmizse vasútvonal átépítése miatt szeptember 5-től 25-ig lezárják Hetényegyháza állomáson a Helikon utcai vasúti átjárót. Kerülni a szomszédos átjárók felé lehetséges, e miatt a Darányi Ignácz utca forgalma jelentősen megnövekedhet.
2023.08.28

Megrohamozták a kecskeméti strandot a hétvégén

A hétvégén volt a legmelegebb az idei nyár. A szombati és vasárnapi időjárás sorra döntötte a hazai melegrekordokat. Sokan döntöttek a vízpart mellett mint menekülési lehetőség. A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban is nagy volt a tömeg.
2023.08.24

Hangolódás az Alzheimer sétára

Közös készülődéssel és klubprogramokkal hangolódtak ma a nyugdíjasok a hatodik Alzheimer sétára a Nyitnikék Idősgondozó Központban. Az idősek papírforgókat készítettek, amelyeket majd az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett sétára is magukkal vihetnek.
2023.08.23

Újabb útfejlesztések Kecskeméten

Kecskemét ipari övezetéhez kapcsolódó három útszakasz bővítésének és építésének tervezésére írtak ki pályázatot. Országosan 24, köztük így három kecskeméti projekt megindításáról döntött a kormány júliusban.
2023.08.22

Módszerek a hőség ellen

A magyar konyha is segíthet védekezni a kánikula extrém hatásai ellen. De a szimpla folyadékbevitel és egy kis odafigyelés is segíthet abban, hogy megőrizzük egészségünket a rekkenő hőségben. A kiszáradásnak vagy a meleg okozta egyéb rosszullétnek vannak előjelei. Ezekre mindenképpen oda kell figyelni. Dr. Gaszner András háziorvost kérdeztük.
2023.08.22

Újabb útszakaszt újítottak fel az 5211-es úton

Újabb egy milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nem csak megújult és biztonságosabb lett az 5211-es számú út Ladánybene-Lajosmizse elágazása, de 4 kilométernyi szakaszt teljesen fel is újítottak. A beruházást ma (kedd) délelőtt adták át hivatalosan is.
2023.08.17

Sztojan Ivkovics lemondott válogatott szövetségi kapitányi tisztségéről

Tíz év után távozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról Sztojan Ivkovics. A szakember a három vereséggel záruló olimpiai előselejtező után csütörtökön tárgyalt a szövetség elnökével, Báder Mártonnal. „A csapattal már az előselejtező előtt közöltem a döntésemet, az elnök úrnak pedig elmondtam, hogy úgy érzem, velem nem tud ennél a szintnél magasabbra lépni ez a csapat, […]
2023.08.11

Ajándék látogatás a Hungarikum Ligetben

Utazást kaptak ajándékul a Kápolna utcában székelő nyugdíjas klubok a városrész önkormányzati képviselőjétől. Nemcsik Mátyás, képviselő egy korábbi közös utazás sikerét látva, ma a Lakiteleki Hungarikum Ligetbe invitálta vendégként a klubtagokat.
2023.08.08

Van-e elég kollégiumi hely Kecskeméten?

Külön figyelmet fordít a hallgatói szállásigényekre a Neumann János Egyetem idén is. A kollégiumi fix helyek mellett egyéb támogatási formákkal és információs szolgáltatással is segítik a hallgatókat.
2023.08.07

Bemutatták Baranya Imre Woodoo című verseskötetét

A szerelemről, a csalódásról és egy költő első összefoglaló műve felett érzett öröméről is szól Baranya Imre sokat sejtető Woodoo című verseskötete. A Katona József Könyvtárban mutatták be a fiatal költő alkotásaiból álló lapokat.
2023.08.03

Kiskőrösi csapat lett a bajnok

Háromnapon keresztül versengtek gyermekotthonban élő fiatal focisták európa egyik legszebb kupájáért. Idén is Kecskeméten rendezték meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét. Az idei legjobb Kiskőrös lett.
2023.08.01

Hatalmas bulival nyílt meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája

Látványos megnyitó fogadta a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának résztvevőit tegnap (hétfő) este. 8 országból 155 gyermekotthonban nevelkedő fiatal labdarúgó érkezett Kecskemétre. A fiatalok több napon keresztül küzdenek majd a vándorserlegért, az Atlétikai Centrum pályáján.
2023.07.31

Elkezdődött a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntője Kecskeméten

Még az ezüstcipős Nyilasi Tibor is pályára lépett a Kecskeméti Atlétikai Centrumban, a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjén. Az idei versenyre 8 országból 155, gyermekotthonban nevelkedő labdarúgó fiatal érkezett. A 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának védnökségét, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke vállalta.
2023.07.21

II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó tábora

Füsttel teli épületből mentve mutatták meg tudásukat gyerekek. 64 lelkes kis tűzoltó tanonc tanulta a tömlőszerelés, tűzoltás, életmentés egy héten keresztül Szabadszálláson a II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó táborában.
2023.07.17

Negyedik alkalommal indult útjára a Varázstáska Akció

Több mint 200 családnak szeretnének idén is segítséget nyújtani az iskolakezdéshez a Varásztáska Jótékonysági Akcióval. Negyedik alkalommal indul útjára városi segítséggel az akció. 2020-ban szervezték az elsőt.
2023.07.14

A szokottnál is édesebb az idei dinnye

Édesebbek, vékony héjúak és méretükben is nagyok az idei hazai görögdinnyék. A változékony időjárást nem csak jól tolerálták a növények, de úgy tűnik szerették is.
2023.07.13

Nyáron is folyamatos a kecskeméti játszóterek felújítása

Folyamatosan újulnak meg a kecskeméti játszóterek. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 45 játszóteret ellenőriz folyamatosan annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságos és gondozott környezetben játszhassanak.
2023.07.11

Együttműködés az egészségügyi képzésben

A szakképzett munkaerő megtartása és helyben tartása és a valóban fontos, aktuális tudás átadása egyszerre alapvető célja a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház és a Gál Ferenc Egyetem közös együttműködési megállapodásának. A két intézmény és további együttműködők közös munkájáról szóló dokumentumokat ma (kedden) írták alá.
2023.07.07

Ötvenöt fiatal teljesít strand police szolgálatot a fürdőben és a strandon

Folytatódik a strand police program a Kecskeméti Fürdőben és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. A fiatalok idén is gondoskodnak a biztonságról a fürdőben és a strandon. A résztvevő diákok közösségi szolgálat keretében vállalnak bűnmegelőzési feladatokat.
2023.07.06

Palkovits István Európa-bajnok akadályfutóval beszélgettünk krakkói sikere után

Június közepén számolhattunk be a jó hírről: a kecskeméti Palkovits István, a Bolyai János Gimnázium egykori atlétája megnyerte a krakkói csapat Európa-bajnokságot 3000 méter akadályon. Nem az első sikere ez Pistinek. Kíváncsiak voltunk, hogyan alakult eddig az idei év számára, és milyen tervei vannak.
2023.07.05

Idén is biztosítja Kecskemét a rászoruló gyerekek nyári étkeztetését

Idén tízmillió forintos keretből már most több mint 150 gyermek szünidei étkezését biztosítja a kecskeméti önkormányzat az eddig beérkezett kérelmek alapján. A nyári szünet ideje alatt bármikor kérhetik a szülők az ingyenes étkeztetést az önkormányzattól.
2023.07.04

Az autósok türelmét kérik az utakon lévő mezőgazdasági gépek miatt

A váltakozó időjárás miatt hosszabb ideig tart idén az aratás. Bár a gazdák egyelőre komolyabb nehézségekkel ezen felül nem találkoztak a betakarítás során, az autósoknak, motorosoknak még türelmesebbnek kell majd lenniük az utakon.
2023.07.03

Aratóünnepséget tartottak Kunszálláson

Aratóünnepséggel kezdődött az aratás Kunszálláson. Az aratással együtt pedig útjára indul a Magyarok Kenyere - 15 Millió Búzaszem program is. Bár a betakarítás még csak most kezdődött a búzánál, az árpához hasonlóan erős közepes hozamra számítanak a szakemberek.
2023.07.02

Hatalmas bulival zárult be a fesztivál kapuja

Tegnap este a nagyszínpadon a Wellhello zárta a II. Street Food & Street Art és Borsétányt. A fesztivált zenei programja a Neumann Placcon Kincses Szabi és DJ Willcox mixeivel ért véget.
2023.06.30

Bűvös Bábos Kiállítás nyílt Lakiteleken

Bűvös Bábos Kiállítás nyílt a májusban megtartott nemzetközi bábtalálkozó anyagából a Nemzeti Művelődési Intézet székházában Lakiteleken. Az új tárlatot fiatal és régóta lelkes bábosok egy közös táncos flashmobbal üdvözölték.
2023.06.30

Kövér László: védjük meg városunkat, közösségünket és családunkat!

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt a vendége csütörtökön az második Hunyadi Pódiumnak, amelyet az új Hunyadivárosi Közösségi Házban szerveztek. A Hunyadi Pódiumok célja, hogy a magyar közéletet jelentősen formáló, kimagasló gondolkodókkal, alkotókkal folytatott beszélgetéseken keresztül szélesebb rálátást nyújtson a világ valós történéseire.
2023.06.29

Belekóstolhatnak a katonák életébe a táborozók

Megkezdődtek a nyári táborok az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál a héten. Évről évre hagyomány, hogy a reptéri táborba várják a lelkes, katonaságot szerető, az iránt érdeklődő fiatalokat egy-egy hétre.
2023.06.28

Közepes termést aratnak árpából

A várakozások ellenére csak közepes termés várható idén árpából. A bőséges csapadék miatt sok gazda óvatlan volt, és a betegségek is komolyabban támadtak.
2023.06.27

A holokauszt áldozataira emlékeztek Kecskeméten

Megemlékezést tartottak kedden délután a kecskeméti zsidóság áldozatainak emléknapján. A város régi ortodox zsinagógájának helyszínén, a Magyar Fotográfiai Múzeum épületében emlékeztek meg a holokauszt idején elhurcoltakra.
2023.06.26

Bámulatos fényfestést kapott a felújított Városháza

Gyönyörű fényköntöst kapott csütörtökön, pénteken és szombaton este is Kecskemét megújult városházája. A Kecskeméti Animációs Fesztiválnak (KAFF) már hagyományos eleme az épületekre való fénnyel festés, ami minden alkalommal ámulatba ejti a közönséget.
2023.06.26

Keresztet állítottak a katonatelepi Katona Zsigmond emlékparkban

Új keresztet állítottak Katonatelep szívében vasárnap. A Katona Zsigmond emlékparkban felállított szakrális emlék újabb megvalósult eleme a park fejlesztéseinek.
2023.06.23

Kecskeméti küzdősport világbajnokot köszöntöttek

Világbajnokot és hazatérő kiválóságokat ünnepeltek tegnap (csütörtök) este a Star Gymben. Kecskemét egyik legismertebb küzdősport csapatának harcosai ismét halmozták a sikereket.
2023.06.22

Megnyílt a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Szerdán este nyitotta meg kapuit a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál a Hírös Agóra Kulturális Központban. Európa egyik legnagyobb animációs ünnepének nyitányát a szerény visszafogottság és az izgatott várakozás jellemezte.
2023.06.21

Elkezdődött a XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál

A kecskeméti közösségek bemutatkozásával kezdődött meg ma a XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. A rendezvény a KAFF kísérő programja.
2023.06.18

Generációk Juniálisát tartották a Szabadidő Központban

Több százan mozdultak meg szombaton a Nyugdíjasok Vármegyei Jogú Városi Szövetségének meghívására. A Benkó Zoltán Szabadidő Központban szervezték meg az első Generációk Juniálisát.
2023.06.14

Jubileumi évadot zárt Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A jövő a jelen és a múlt sikereit egyszerre élhették át a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 10. jubileumi évzáró ünnepségén. A jelen bajnokait és búcsúzó végzőseit egyaránt köszöntötték a visszaemlékezésekben bővelkedő akadémiai évzárón.
2023.06.13

Településfejlesztési díjat kapott Kecskemét demencia-akcióprogramjáért

A gondoskodás terén végzett kiváló munkáért és a demencia elleni példás küzdelemért a Településfejlesztési Szövetség díját kapta meg Kecskemét városa. Az országos településfejlesztési elismeréseket idén 23 település vehette át kedden Budapesten. Az ünnepségre dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is ellátogatott. Kecskemét városát Engert Jakabné alpolgármester képviselte, akivel a KTV a helyszínen interjút is készített.
2023.06.10

Visszajöttem Kecskemétre, ez egy jó város!

Valastyán Mihály, avagy DJ Wallas neve sok mindenkinek ismerősen cseng. Vannak, aki a jó bulihoz és vannak, aki életük legjobb lakásválasztásához kötik, de akadnak olyanok is, akik a legfinomabb kakaspörihez. Nem Kecskeméten született, de itt kötött ki, mert annyira megszerette a hírös várost. Interjúmban a fiatalkori énjéről, nehézségeiről, sikereiről és a hitvallásáról kérdeztem.
2023.06.09

A jövő példaképeit ismerték el a kecskeméti Tehetségnapon

Kitűntették Kecskemét legkiválóbb tehetségeit és három új Tehetség Nagykövetet is választottak. A mai (péntek) Tehetségnap díjátadó ünnepséget a kecskeméti Városháza dísztermében rendezték meg.
2023.06.02

Megújult a Teleki László utcai óvoda

Még a tetőt is lecserélték a ma átadott Teleki László utcai óvoda épületén. A Szent Imre Óvodához tartozó intézményt, melyet 350 millió forintból teljesen felújították, ma nyitották meg ismét a gyerekek előtt.
2023.05.30

Ilyen volt a pénteki fociünnep Kecskeméten

Katona Bálint 67. percben szerzett góljával a KTE péntek este legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a bajnokság ezüstérmét, és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat. Ezzel a klub 112 éves történetében a legjobb eredményt érte el. A szurkolók egész este ünnepeltek a csapattal a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.
2023.05.26

A magyar hősökre emlékeztek a református temetőben

Azokra a magyar katonákra és civilekre emlékeztek ma Kecskeméten, akik az életüket áldozták Magyarországért. A református temetőben megrendezett ünnepségen dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóságának igazgatója is részt vett, hogy tisztelegjen a hősök emléke előtt.
2023.05.22

Elkezdődött a Blended Intensive Program az egyetemen

Három országból érkeztek hallgatók a GAMF Műszaki és Informatikai, valamint Gazdaságtudományi Karára hogy közös szakmai programokon és gyakorlaton vegyenek részt a magyar diákokkal. Kezdetét vette a Blended Intensive Program, ami az európai ERASMUS program keretein belül segíti a hallgatók fejlődését.
2023.05.19

40 éve kémlelhetjük a csillagokat nappal is - Jubileumát ünnepelte a planetárium

Az egyre kevesebb tudományos ismeretterjesztő "sziget" közül kiemelkedő a Kecskeméti Planetárium. A 40 éves intézmény péntek délután ünnepelte kerek születésnapját. A jeles évforduló kapcsán este a KTV Kiemelő című műsorának vendége volt Szűcs László jelenlegi és E. Kovács Zoltán korábbi igazgató.
2023.05.19

Mézkirálynő tanította a hunyadivárosi óvodásokat

A méhekről, méhészetről és a méz készítéséről is tanulhattak ma (péntek) az Ifjúság úti óvoda apróságai. A mézkirálynő, Mohácsi Klaudia ugyanis Kecskeméten, a hunyadivárosi öko óvodában kezdte meg országos körútját.
2023.05.17

Élénk az érdeklődés az új vármegye- és országbérletek iránt

Már május ötödikén elkelt a kétszázezredik darab is a MÁV-Volán-csoport új típusú bérleteiből. A Bács-Kiskun vármegyei bérletekből több mint 6000 darabot értékesítettek. A május elseje óta szinte minden helyközi vonat- és buszjáraton használható bérletek negyede országbérlet volt, a többi pedig a vármegyék között oszlott meg. Ez is igazolja, hogy jó döntés volt a kombinált regionális […]
2023.05.17

A legkisebbeké volt a legnagyobb érdem az Ovi Kupán

Több száz ovis versengett a legjobb helyért az idei XXVI. Ovi Kupán Kecskeméten. A Corvina Óvoda által szervezett sportvetélkedő az esős idő ellenére is jó hangulatban telt.
2023.05.15

Örök hűséget fogadott szerelmének kollégánk, Berta Bea

Kimondta a boldogító igent szombaton a Kecskeméti Médiacentrum felelős szerkesztője és egyben műsorvezetője, Berta Beáta. Az esküvői ceremónia a Barátok templomában kezdődött, ahol Kiss Sándorral fogadtak egymásnak hűséget.
2023.05.10

KESI vízilabda – hasítanak a serdülők a vízben

Jó idényt zárt a KESI vízilabda szakosztálya 2022/23-ban. A fiatal, serdülő vízilabdázók sikerei mellett az új országos bajnokságban szereplő kecskeméti felnőtt csapat is kezdi megvetni a lábát az országos bajnokságban.
2023.05.09

124 éves hagyomány – Tanári koncert az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában

Immár 124 éve sikerül újra és újra bemutatni a zene szépségét az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak. A zeneoktatók koncertje idén is telt ház mellett hozott kellemes pillanatokat a zeneszerető közönségnek. Az iskola idei koncertjével az idén márciusban elhunyt Palotás Józsefnek is emléket állított, aki 40 évig igazgatta az intézményt.
2023.05.05

Melyik lesz idén Kecskemét Város Bora?

Egyre trendibb a rozé, de az alföldi borok általánosságban is egyre komolyabb teret hódítanak. Ezt igazolta a pénteken megrendezett Kecskemét Város és Környéke Termelői Borverseny és Kecskemét Város Borának kiválasztása.
2023.05.03

Megjutalmazták a Szakképzési Centrum legjobb diákjait

Több tucat elismerést adtak át ma a Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulóinak és felkészítőiknek, elismerve az országos szakmai, közismereti és sport versenyeken elért eredményeiket. Az intézmény országos szinten is jól teljesített az iskolák versenyében.
2023.05.03

A gondoskodásnak szentelték életüket: nevelőszülők vehették át oklevelüket Kecskeméten

Akár 30 gyermekről is gondoskodhatnak majd azok a nevelőszülők, akik tegnap oktatásuk végéhez érve átvehették okleveleiket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatótól Kecskeméten. A nevelőszülők feladata, hogy átmeneti vagy akár életre szóló biztonságot nyújtsanak gyermekeknek, míg azok sorsa megnyugtatóan nem rendeződik.
2023.04.26

"A civil kurázsi nálunk nem csak egy trendi fogalom"

A pandémia után a háború és menekültválság árnyékában is hatékonyan működött a civil háló, derült ki a Városi Civil Kerekasztal mai beszámolójából. 120 szervezet kapott meghívást a XVII. Civil Fórumra.
2023.04.25

Éneklő Ifjúság: Tizennégy kórus mutatkozott be

Az Éneklő Ifjúság hangverseny második részét tartották meg ma délután az Újkollégiumban. Mivel nagy volt a jelentkezők száma, így két időpontra szervezték meg az eseményt, amelyen most tizennégy kórus mutatkozott be.
2023.04.25

Kecskemétiek a pápalátogatást szervező csapatban

A pápai látogatás előkészítésében is komoly szerepet vállalnak a kecskemétiek és több pápai programon is jelen lesznek a hírös városból érkező hívek. Hatházi Róbert atya a Szent Család Plébánia vezető lelkipásztora is kiemelkedő szerepet kapott a szervezésben, így az ő irányításával látják el az apostoli út során a sekrestyei szolgálatot.
2023.04.18

Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot? - Dr. Deme Tamás előadása a könyvtárban

Az oktatási módszerek modernizálása volt az egyik központi témája ma délután a Középpontban a katedra című előadássorozat újabb állomásának a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A mai délután előadója dr. Deme Tamás egyetemi docens, művelődéskutató volt.
2023.04.16

30. Városi Gyermekszínjátszó Találkozó

Több, mint száz apró színész mutatta be tudásának legjavát a 30. Városi Gyermekszínjátszó Találkozón. Az eseményen tíz gyermekszínjátszó csoport mérte össze a tudását.
2023.04.14

Van jövője a magyar űrkutatásnak?

Van e-értelme Magyarországnak részt vennie űrkutatási programokban? Lesz új magyar űrhajós? Ezekre a kérdésekre is válaszolt dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Kihívások a XXI. században című pódiumbeszélgetésen Kecskeméten csütörtökön délután.
2023.04.12

A Nagy Versmondással tisztelegtek a 200 éves Petőfi előtt

Több mint száz gyerek szavalta egyszerre Petőfi Sándor verseit Kecskemét főterén szerda délután. Idén is megrendezték ugyanis a költészet napja alkalmából a Nagy Versmondást.
2023.04.04

Folytatódik a TERMOSTAR Zöld Program

755 facsemetét ültetett a hetényegyházi körforgalom mellett a TERMOSTAR Kft. segítőivel. A mai ültetésben részt vettek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai, valamint a Zöld Küldetés Egyesület, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai is a TERMOSTAR csapatával együtt.
2023.04.04

Javul a közbiztonság több városrészben

Önkormányzati képviselők kérésére, fokozták a hatóságok jelenlétüket néhány hete Kecskemét több városrészében. A lakossági visszajelzések alapján az akció sikeres, ez derült ki azon az egyeztetésen, amelyet hétfőn tartottak a városházán.
2023.04.03

Átadták a Hunyadivárosi Közösségi Házat

Átadták az új Hunyadivárosi Közösségi Házat hétfőn délután a Hunyadivárosiak Napja ünnepségsorozat keretein belül. Az új közösségi teret ökumenikus imával áldották meg, ezt követően vehették birtokba a hunyadivárosiak.
2023.04.02

Kanca és csikó bírálat Bugacpusztán

Felkészülten várja Bugacpuszta a látogatókat idén is. A csikósbemutató több ezer turistát csalogat majd a magyar örökség részeként számontartott pusztába. A héten zajlott a kanca és csikóbírálat, amelyre a Kecskeméti Televízió stábját is meghívták.
2023.04.01

Dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus volt az Esély-es esték vendége

Hogyan lábalhat ki az ember a szegénységből és teheti boldoggá saját életét? Erről mesélt péntek délután dr. Orsós Zsuzsanna rákkutató biológus a 4. Esély-es esték vendégeként a Digitális Tudásközpontban.
2023.03.31

Dr. Bakondi György tartott előadást Kecskeméten

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójával, dr. Bakondi Györggyel beszélgethettek csütörtök este a Nemzeti Fórum és a Kölcsey Kör szervezésében az érdeklődők a Kocsis Pál Szakgimnázium dísztermében. A határbiztonság és határellenőrzés aktuális kérdéseit vitathatták meg a szakértővel a jelenlévők.
2023.03.29

Lesz-e sárgabarack termés idén?

Hatalmas csapást mért a kajszibarack ültetvényekre a hét eleji hidegfront. Az éjszakai hideg nagy bajt okozott, az este folyamán tartósan -6 fokra csökkent a hőmérséklet.
2023.03.28

Veszélyben a kajszibarack

Ismét veszélyben a kajszibarack termés. A hétfőn érkezett hidegfront, nagy szél és az ezzel járó éjszakai fagy tönkreteheti a virágokat a gyümölcsfákon. Annak jártunk utána, mennyire lehet nagy a probléma.
2023.03.28

Görög Ibolya protokollszakértő tartott előadást Kecskeméten

Segítenek-e a tanároknak a protokoll szabályok a mindennapi kommunikációban a gyerekekkel? Működnek-e ezek a non verbális kommunikációs csatornák akár a generációk között is? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kedden délután a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár előadótermében.
2023.03.28

Segítjük a szülőket az óvodaválasztásban

Hamarosan dönteniük kell a kisgyermekes családoknak, hogy melyik óvodába íratják be gyermekeiket. Kecskeméten széles a választék az önkormányzati intézmények terén. A családok döntését segítve a három nagy óvodaegység mutatkozik be mától a Kecskeméti Televízióban.
2023.03.25

Második alkalommal tartottak Cifra Borsétát Kecskeméten

30 borász, közel 120 féle bor, pezsgősarok és gasztronómiai kiállítók, ezek jellemezték Kecskeméten ma (szombaton) a második Cifra Borsétát. A rendezvényhez bemutatók, kóstolók, élőzene és kerekasztal beszélgetés is kapcsolódott.
2023.03.25

Cifra Borséta

2023.03.25

Megáldották a barackvirágokat

A magyar gyümölcs előtt tisztelegtek ma (szombat) Borbáson a Barackfavirágzás ünnepén a Bács-Zöldért telephelyén. A rendezvényen a régió ikonikus gyümölcsének napjainkban betöltött gasztronómiai szerepéről is hallhattak a látogatók.
2023.03.24

Kipróbálták az ovisok, milyen lehet rendőrnek lenni

Rendőrző Bóbiták költöztek ma (pénteken) a Csigabiga Óvoda falai közé. A rendőrség munkájának minden területével megismerkedhettek 14 óvoda apróságai a bűnmegelőzési napon.
2023.03.22

Nyílt napot tartottak a BÁCSVÍZ-nél a Víz Világnapja alkalmából

„VÁLTOZTASS MOST!” ezzel a mottóval hirdetett bemutató napot a BÁCSVÍZ Zrt. Az iskolások számára mutatták be a vízkitermelés és tisztítás folyamatát a Víz Világnapja alkalmából.
2023.03.20

Megtisztul a Szabadság tér burkolata

Meghozta a megújulást a tavasz a Szabadság téren is. Szorgos kezek tisztítják meg a területet a sikeres 2022-es rendezvények után.
2023.03.17

Húsvét üzenete az írott tojásokon: kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Húsvét üzenete az írott tojásokon címmel nyílt kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A gyűjtemény a húsvéti tojásfestés hagyományait és színes világát mutatja be.