Jól halad a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása

2023. 01. 29., 17:13
Nyár óta nagy gépek dolgoznak a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításán, így a rekonstrukció a tervezett ütemben halad.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 10 képet tartalmaz

Jó ütemben halad a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása, ugyanis a téli időszak ellenére sem álltak meg a munkálatok. Az 52-es főút fülöpszállási szakaszán a vasúti átkelőnél fokozott figyelemmel kell közlekedni, ugyanis tehervagonokkal hordják a felújításhoz szükséges eszközöket és alapanyagokat, a vasúti jelzőlámpa pedig nem üzemel.

Nemcsak a vasúti pálya, hanem a kapcsolódó infrastruktúra is korszerűsödik felújítással, ugyanis a megállókat és az állomásokat is felújítják. A biztosító berendezések a tervek szerint, pedig legmodernebbek lesznek. Arra is figyelnek, hogy ott, ahol a pálya lakott terület közelében fut, a síneket gumiba ágyazzák, így sem a zaj, sem pedig a rezgések nem adódnak át.

A vasútvonal felújításának kezdetekor Palkovics László akkori technológiai és ipari miniszter elmondta, a megújult vonalon a személyszállításban elővárosi viszonylatban 20 perccel rövidebb lesz a menetidő, a Budapest-Kelebia útvonalon 1 órával rövidebb, a Budapest és Belgrád közötti jelenlegi csaknem 8 órás menetidő 3,5 órára fog csökkenni.