Jól halad a Kada Elek Technikum leendő épületeinek felújítása

2023. 01. 25., 11:24
Jól halad a Kada Elek Technikum leendő épületeinek felújítása az örökségvédelmi oltalom alatt álló Rudolf-laktanyában. A tiszti, az altiszti és a törzsépület felújítása már javában zajlik, míg a három legénységi épületen egyelőre az állagmegóvásra helyezik a hangsúlyt a kecskeméti Horváth Építőmester Zrt. szakemberei.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 35 képet tartalmaz

A felújítás alatt lifttel látják el az épületegyüttest és összesen 250 helyiséget alakítanak ki. Az iskolában távfűtéssel működő fűtőrendszer és 189 radiátor biztosítja majd a meleget.

Gyenes Balázstól, a kivitelező HÉP Zrt. igazgatótanácsának termelésért felelős tagjától megtudtuk, hogy a bontási feladatokkal már teljesen elkészültek, és a kőműves feladatok 90 százaléka is befejeződött. Épül az tetőszerkezet. Elkészült a belső vakolat leverése és a pincék vízszigetelése is. Készítik elő a hidegburkolási munkálatokat.

– Jelenleg az elektromos alapszerelés folyik mindhárom főépületben. Az ajtókereteket megerősítettük, és előkészítettük a külső nyílászárók beépítését is – mondta Gyenes Balázs.

Kívülről is jól haladnak a munkák. A homlokzat alapvakolata elkészült, az altiszti épületnél az armírozás és az osztópárkányok kialakítása is előrehaladott állapotban van. Itt már a szellőzőgépek is a helyükre kerültek.

A teniszpályával szemben található tiszti épület jelenti a legkevesebb feladatot a HÉP munkatársai számára, hisz azt tíz éve már felújították.

A három fő épület felújítása a tervek szerint még idén szeptemberben befejeződik, a legénységi épületek maradnak hátra. Így a tervek szerint 2025 szeptemberében kezdheti meg itt működését az iskola.

Mint korábban írtuk, a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Kecskemét városa 2022. március 7-én tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes Horváth Építőmester Zrt.-nek a Rudolf-laktanyában lévő épületekből kell kialakítania az iskolát nettő 9 milliárd 210 millió forintért.

A legénységi épületeken egyelőre az állagmegóvásra helyezik a hangsúlyt