Jól haladnak az útfejlesztések a Szentkirálynál és a 44-es főúton

2023. 07. 14., 17:35
Gyakorlatilag elkészült a Kecskemét-Lakitelek összekötő út a 44-es főúti csomóponttól. Az út mentén árok- és rézsűrendezés zajlik. Szentkirály után az északi elkerülő bekötése miatt félpályán haladhat a forgalom, ott jelzőlámpa irányít. A repülős körforgalomnál az ún. bypass ág esetében a kopóréteg terítését végzik.
Fotó: Harkai György
A galéria 33 képet tartalmaz

A repülős körforgalomnál folyamatosan zajlik egy elkerülő ún. „bypass” ág kiépítése, mely segíti a 44 sz. főút felől a városba érkező személygépjármű forgalmat gyorsabban elvezetni a Reptéri útra. Ennek építése a kopó réteg terítésénél jár; az út bizonyos részén pedig már a felfestések is láthatóak.

A körforgalom melletti útnak akkor lesz nagy jelentősége a városközpont felé haladók számára, amikor az M44-es út Lakitelek-Szentkirály közötti szakasza elkészül. A pótág segíthet a megnövekedett forgalom elosztásában.

A Fekete Gólya Étteremnél Szentkirály felé továbbra is az ideiglenes terelőúton halad a forgalom. A kivitelező dolgozik a 4622-es út 44-es főútra történő bekötésén. A csomópontot leszámítva a Kecskemét- Lakitelek összekötő út gyakorlatilag elkészült, már az árok- és rézsű rendezése zajlik. Szentkirály után az M44-ig is készen van az aszfalt kopóréteg. Kivétel ez alól az Ifjúság úti lakótelep, és a település M44-es felőli oldala, ahol az új északi elkerülő bekötése történik. Ezen a szakaszon, félpályán útalapig felszedték a burkolatot, hogy kiépítsék az új csomópontot. Itt ideiglenes, jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani. A szentkirályi északi elkerülő szakaszon is két réteg aszfalt terítése történt meg, jelenleg a kopóréteg felhordását végzik. A forgalomba helyezése legkésőbb 2024 I. negyedévében várható.