Jótékonysági estély a szívbetegek megsegítéséért

2023. 03. 03., 21:05
„Jó szívvel" címmel rendez jótékonysági tavaszköszöntő estélyt a Jurátus Hungary Kft. március 11-én, a Four Point by Sheraton Kecskemét Hotelben. A rendezvényen befolyt összeggel a Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítványt támogatják.

Az összegyűlt pénzt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályának fejlesztésére fordítják, amely a szívinfarktusos betegeket látja el. A központi őrző monitor rendszert szeretnék bővíteni olyan modern telemetriás készülékekkel, amelyeket a páciensek magukon hordhatnak, így nem lesznek ágyhoz kötve. Ez egy hordozható nyakba akasztható eszköz, ami pótolja az intenzív ágy szerepét. A betegekkel wi-fi hálózaton keresztül kommunikál, ők pedig szabadon mozoghatnak a kórház területén, aminek kapcsán gyorsabb a felépülés, és négy intenzív ágy is felszabadul.

Ezzel kapcsolatban beszélgettek a KTV Kiemelő című magazinjában dr. Berta Balázzsal, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályának vezetőjével, dr. Kócsó Sándor ügyvéddel és Kovács László Zsolt agrármérnökkel, a jótékonysági estély szervezőjével.