Jótékonysági tanévzáró a Hunyadivárosi Közösségi Házban

2023. 06. 13., 15:25
Tanévzáró jótékonysági koncertet és táncházat szerveztek hétfőn délután, a Hunyadivárosi Közösségi Házban. A Gyimestől Gímesig címmel megrendezett előadáson fellépett a Mátyás Király Citerazenekar, és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub is közreműködött.

Az eseményt dr. Lóczi László, a Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte, a jótékonysági koncert egyben a generációk találkozása is, hiszen a diákoktól egészen a nyugdíjasokig minden korosztály fellépett. Az est folyamán az előadásokkal kalauzolták végig a közönséget a tájegységeken. Dunántúli, felvidéki, erdélyi, gyimesi, moldvai és alföldi, ezen belül is főként Kecskemét-környéki dallamok csendültek fel.

A jótékonysági koncert célja az volt, hogy a citerazenekar eljuthasson nyáron a Csutorás táborba és megszervezhessék erdélyi körútjukat. Ennek költségeire gyűjtöttek. A tábor minden évben nagy élményt jelent a fiatalok számára, sokat tanulhatnak nemcsak citerán, hanem más hangszereken is.

A koncertet követően táncházat tartottak, melyet Böde István és Böde-Harkai Csilla néptáncosok vezettek. Sulczné dr. Bükki Éva, a zenekar vezetője elmondta, sikerült elérniük a célt, így a zenekar eljuthat a táborba és a körútra is.