Kántorkoncert volt Kecskeméten

2023. 09. 19., 10:40
A Zorger kántoregyüttes első alkalommal lépett fel Kecskeméten, a magyar szecesszió egyik legkiemelkedőbb szépségű épületében, a Cifrapalota Pávás termében, hogy ízelítőt nyújtsanak a következő időszakban a zsinagógák falai közt felcsendülő szakrális harmóniákból és ősi dallamokból.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 37 képet tartalmaz

Immár hagyomány, hogy az őszi nagyünnepek alkalmával, mely a zsidó újévvel, ros hásánával indul, Magyarországra látogat a neves izraeli kántorkórus, a Zorger. A Szentföldről érkező tradicionális énekegyüttes tagjai a zsidók számára legjelesebb időszakban csatlakoznak a hazai közösséghez, hogy egyedülálló orgánumukkal tegyék igazán felemelővé e kiemelkedő napok liturgikus alkalmait.

Fellépésük azok számára is nagy élményt ígért, akik kevésbé járatosak a zsidó liturgia világában, hisz’ előadásuk ismeretterjesztő magyarázatokkal kísérve mindenki számára jóval többet nyújtott puszta zenei élménynél.

Kivételes lehetőség volt az Izraelből érkező kántorkórus előadása nem csak a „bennfentesek” számára, de mindazoknak is, akik a legautentikusabb előadásban szerettek volna megismerkedni a zsidó vallás zenekultúrájával, hogy megtapasztalják egyedülálló hangulatát.