Kecskemét nyerte el az Év Zöld innovációja-díjat

KÖZLEMÉNY

2023. 11. 30., 17:22
Az Év zöld innovációja-díjat nyerte el Kecskemét önkormányzata a Virágos Magyarország idei versenyén. Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenyének 30., jubileumi díjátadóját a napokban Budapesten tartották meg.
Győri András városi főkertész, Erdélyi Regina a kecskeméti polgármesteri hivatal várostervezési osztályának munkatársa és Szamler László önkormányzati képviselő

Hazánk meghatározó környezetszépítő versenye mára az ország legnagyobb közösségi mozgalmává érett, amit jól mutat, hogy idén minden korábbinál több pályázatot nyújtottak be a települések. A versenyre érkezett 492 pályázatot a 180 tagú, önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte. A Virágos Magyarország 2023-es győztesei között több mint 50 szakmai díj talált gazdára.

A szemet gyönyörködtető virágos közterületek, a zöldfelületek, közparkok és fasorok bírálata során a Virágos Magyarország nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is. Ennek szellemében idén első alkalommal nevezhettek a települések az Energiaügyi Minisztérium az Év zöld innovációja-díjára. A kategória elismerését a zöldfelületi csapadékvíz-gazdálkodás új módszereinek példaértékű alkalmazásáért Kecskemét érdemelte ki. A díjat Szamler László önkormányzati képviselő, a Széchenyivárosért Zöld és Pont civil társaság alapítója vette át.

Az Energiaügyi Minisztérium az Év zöld innovációja-díját Szamler László önkormányzati képviselő vette át.

Kecskemét tavaly is eredményesen szerepelt a rangos megmérettetésen, akkor a város önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját nyerte el.