Elkezdődött az ökumenikus imahét Kecskeméten

2023. 01. 16., 20:09
Elkezdődött az Ökumenikus imahét, melynek nyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották vasárnap délután. Kecskeméten a Baptista Imaház ad otthont január 16. és 21. között az alkalmaknak, minden nap 17 órától.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 34 képet tartalmaz

Kecskeméten Szerdi Szilárd pünkösdi lelkipásztor igehirdetésével kezdődött az ökumenikus imahét, a kezdő alkalom házigazdája Mike Sámuel baptista lelkész volt. Az idei imahét bibliai mottója az Ézsaiás próféta könyvéből vett idézet: "Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra.” Mike Sámuel, a Kecskeméti Baptista Gyülekezet lelkipásztora ezzel kapcsolatban kifejtette: az imahét témája, hogy Isten szeretne hétköznapjaink Istene lenni, azt szeretné, hogy a templom, az istentisztelet és a hétköznapok fedjék egymást.

Az ökumenikus imaalkalmak szombatig várják az érdeklődőket: kedden Hatházi Róbert római katolikus plébános, szerdán Varga Nándor református elnöklelkész, csütörtökön Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész, pénteken Feczák László görögkatolikus parókus, szombaton pedig dr. Finta József plébános atya vezeti az imaórákat. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. Az eseményről bővebben holnapi Kiemelő című magazinunkban számolunk be.