Kecskeméti sikerek a Primavera Balatonman Fűzfő Triatlon Fesztiválon

2023. 09. 16., 08:40
Hamarosan vége az idei szezonnak, de előtte Hírös ESC triatlonistái ismét “fölszántották” a Balaton vizét, illetve a partot, a múlt szombaton Balatonfűzfőn megrendezett Triatlon fesztiválon, ahonnan most is nagyszerű eredményekkel, mi több, érmekkel és kupákkal tértek haza. Márton János, a Vaspapi nem csak korosztályának harmadik helyét szerezte meg remek versenyzéssel, de kiváló beszámolót is írt az izgalmas versenyről.
Márton János (Vaspapi) 3. helyen végzett az embert próbáló versenyen
A galéria 12 képet tartalmaz

Szombat reggel gyönyörű idő ígérkezett és a korai 7 órai rajtkor Zubornyák György (alias Sutyi) és Sebestyén Gábor (alias Sebi) csobbantak az igen kellemes hőmérsékletű vízbe, hogy megkezdjék a speciáltáv (950 m úszás, 180 km bringa, 21 km futás) teljesítését. Úszás után a sebességkorlátozott ki és bevezető részen áthámozva megindították az Iron távú bringapályán a körök teljesítését. Idővel a szél és a hőmérséklet is fokozódott, a futást már bőven 30 C fok feletti hőmérsékletben kellett teljesíteni. Szerencsére csak 2 kör volt a penzum.

A szervezők több hullámban indították a különböző számokat, így nem csak a hőmérséklet, de a nézők száma is fokozatosan emelkedett. 10 órakor közösen rajtolt a középtáv (1900 m úszás, 90 km bringa, 21 km futás) és a rövidtáv (950 m úszás, 45 km kerékpár és 10 km futás). Féltávon Márton János, alias Vaspapi, míg rövidtávon a Kothencz házaspár, Sándor és Éva “párbajozott”, és csaptak a Balaton vizébe. Mire a bringára, majd a futásra került a sor - különösen a középtávon -, a “régi” nagyatádi versenyeket megidéző nyári melegben, Kecskemét hegyével, vagyis széllel bélelt pályán kellet a kilométerekkel megbirkózniuk a versenyzőknek.

Minden versenyzőnk odatette magát és kiváló, egyéni csúcsokkal fűszerezett eredményekkel, kisebb-nagyobb kupákkal tértek haza a Hírös városba!

Rövidtávú eredmények:

Kemény Éva, korosztály 1. hely (2:49:55)

Kothencz Sándor, korosztály 7. hely (2:39:51)

Középtávú eredmény:

Márton János, korosztály 3. hely (5:07:11)

Speciáltávú eredmények:

Sebestyén Gábor, abszolút 7. hely (6:29:16)

Zubornyák György, abszolút 3. hely (6:09:18)

Felkészítő edzők: Zoltán Bálint , Peter Boronkay , Garas Attila alias aticoach, György Zubornyák

Hatalmas gratulálció versenyzőinknek a szép eredményekhez!

Hajrá Kecskemét! Hajrá Hírös ESC!