Készpénzfelvétel közben csapott le a rabló Kiskunfélegyházán

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 02., 10:32
Őrizetbe vettek a kiskunfélegyházi rendőrök egy 18 éves férfit, aki egy bankautomatánál, pénzfelvétel közben támadott meg egy 63 éves asszonyt, hogy elvegye az éppen csak birtokába került bankóit.

Rablásról érkezett bejelentés a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra 2023. január 25-én. Egy 63 éves asszony arról számolt be, hogy pénzt vett fel az egyik bankautomatából, amikor mellé lépett egy idegen férfi és megpróbálta kitépni a kezéből a zöldhasúakat. Az asszony mindent megtett, hogy megvédje értékét: erősen fogta a pénzét, ám támadója meglökte és erőszakkal vette el.

A kiskunfélegyházi rendőrök alapos adatgyűjtésének hála rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 18 éves férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, ami pár napra rá eredményre vezetett, ugyanis tegnap elfogták a fiatal bűnelkövetőt. A lajosmizsei illetőségű gyanúsítottat őrizetbe vették, kihallgatásán pedig elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezik a letartóztatását. 

Az idős emberek korukból, egészségi állapotukból, életmódjukból, szokásaikból adódóan könnyebben válnak bűncselekmény áldozatává.

A szépkorúak személyi biztonsága és értékei védelmében az alábbiakat javasoljuk:

 • A közterületen elkövetett rablások megelőzése érdekében sötétedés után lehetőleg kerülje az elhagyatott, néptelen helyeket!
   
 • Fokozott figyelmet tanúsítson, ha nagyobb összeget vesz fel bankban vagy valamelyik automatánál, hiszen sok esetben az elkövetők kifigyelik, ki vesz fel pénzt, követik, majd megtámadják. Ezért a bankban minél előbb tegye biztos helyre a pénzt, anélkül, hogy mások figyelmét felkeltené!
   
 • Ékszereit az utcán rejtse a ruha alá, és csak annyi pénzt hordjon magánál, amennyi feltétlenül szükséges!
   
 • Ha az utcán veszélyeztetve érzi magát, mielőbb menjen olyan helyre, ahol több ember tartózkodik, vagy forduljon olyan személyhez, aki egyenruhát visel!
   
 • Ismeretlen személlyel ne szálljanak be a liftbe, valamint kihalt lépcsőházban ne közlekedjenek gyanúsnak tűnő idegenekkel!