Kézilabda: egy félidő alatt hengerelt a KTE-Piroska Szörp

2022. 11. 20., 19:30
Sok problémája adódott a héten a Kecskemétnek, és az első félidőben úgy tűnt, ez rányomja bélyegét a BFKA-Balatonfüred elleni találkozóra. A második játékrészben azonban megrázta magát a KTE-Piroska Szörp, és magabiztosan megnyerte a mérkőzést.
KTE Piroska Szörp

A héten a magyar ifjúsági kézilabda válogatottba meghívót kapó Deák Milán góljával a KTE-Piroska Szörp ragadta magához a vezetést, ám jelentős előnyt nem tudott kiharcolni. Felváltva estek a gólok, bár mindkét csapat sok hibával játszott, így tíz perc után 3-4 állt az eredményjelzőn. Egy minutummal később kétgólos vezetésre tett szert a Balatonfüred, Deák Milán góljaival azonban gyorsan zárkózott a KTE (5-5).

Némiképp változott a játék képe a folytatásban; elbizonytalanodott a hazai alakulat, főképp a támadójáték hagyott maga után kívánnivalót, ám a vendégek sem lendítettek a gólszegény játékon, edzőjük, Kis Ákos magához is rendelte a fiúkat (6-8). A szélekről igyekezett eredményes lenni a Kecskemét, Szakály duplájából csak az egyik kötött ki a hálóban, majd Horváth Bálint kísérletét is hárította Hermann kapus, végül Horváth Andor egy találatra zárkóztatta csapatát (8-9).  Az utolsó percekre megrázta magát a KTE; Papp és Forgács góljainak, no meg Szikora védéseinek köszönhetően a félidőben döntetlen volt a mérkőzés állása (10-10).

Egészen más dinamikával folytatódott a meccs a szünet után, a hazaiak domináltak a találkozón, gyors kézilabdát játszottak és sokkal kevesebbet hibáztak, mint az első játékrészben, így a 40. percben már hárommal vezetett a KTE (17-14). A Balatonfüred kihasználta, hogy a házigazdák három percig nem találtak be a kapuba, és egy gólra felzárkózott, de ezúttal nem tudta elbizonytalanítani a narancsmezeseket, és a 49. percben újra három gól volt a két csapat között (21-18). Időt kért az akadémiai gárda, ám ez sem törte meg a hazaiak lendületét, az utolsó 10 percre ötgólos előnnyel fordult az alföldi alakulat (23-18). Az 53. percben még egy időkéréssel próbálta rendezni sorait a Balatonfüred (25-19), ám faragni már nem tudott a különbségen, a találkozót megérdemelten nyerte meg a Kecskemét.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Olyan mérkőzésre számítottam, mint amilyet az első félidőben láttunk. A második félidőben nagyon feljavult a védekezésünk, amihez remek kapusteljesítmény párosult, és gyors gólokat tudtunk lőni. Aki ma pályára lépett, az mind hozzá tudott tenni a győzelemhez. Nagyon fiatal a csapatom, de ha a továbbiakban is használjuk a fejünket és ilyen tudatos kézilabdát játszunk, akkor számíthatunk hasonló eredményekre. Ez ma egy megérdemelt győzelem volt, gratulálok a fiúknak, és köszönjük a közönség biztatását! »

KTE-Piroska Szörp – BFKA-Balatonfüred 30 – 21 (10 – 10)
Férfi kézilabda NB I/B, 11. forduló

2020. november 20. vasárnap
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Cseszregi, Sipos

KTE-Piroska Szörp góllövői: Lukács 2, Szakály 2(1), Csuzi 1, Papp I. 3, Horváth A. 5, Csengeri 1, Horváth B. 1, Szeverényi 4, Forgács 3, Mogyorós 1, Farkas 1, Hunyadi 3, Deák 3.

BFKA-Balatonfüred góllövői: Kovács B. 5(3), Fadhle 2, Kathi 3, Mellák 5, Klucsik 4, Tóth L. 2.

Hétméteresek: 1/1 ill. 3/3

Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc