Kihirdették a Modellvállalat Szimulációs Verseny eredményeit

2023. 05. 31., 15:05
Kecskemét adott otthont ma (szerda) a Modellvállatok Szimulációs Versenynek. A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet fél éve zajló megmérettetésére 152 csapat és 456 diák nevezett. Kecskemétet a Gróf Károlyi Sándor Technikum csapata képviselte a versenyben, Greean Goat azaz Zöld Kecskék csapata képviselte, amely elismerő oklevelet kapott.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 13 képet tartalmaz

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet az idei tanévben immár másodjára rendezte meg a „Modellvállalat 2022/23.” Szimulációs Versenyt.

A 2022 novemberében kezdődött megmérettetésre a 9-10. évfolyamos tanulók mellett a 11. évfolyam diákjai is ringbe szállhattak. A 3 fős csapatok 14 ágazat tanulói közül kerültek ki. A versenyre az ország minden vármegyéjéből összesen 152 csapat nyújtott be pályamunkát, amelyek közül a zsűri 40 csapat pályázati anyagát nyilvánította a projekt feltételeinek megfelelőnek. A vetélkedés online fordulói 2022 novemberében kezdődtek, és 2023 áprilisában zárultak.

Az elődöntők eredményei alapján 11 csapat jutott be az utolsó fordulóba, vagyis az Aranyhomok Hotelben ma zajlott döntőbe. A legjobb vállalkozási ötlet címért versenyzőket ma hirdették ki.

A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester többek között azt mondta, hogy ez a verseny is a mindennapokhoz hasonlóan a megpróbáltatásokról szólt, amelyben vannak a mostanihoz hasonló sikerek is. A városvezető arra biztatta az ország különböző pontjairól érkezett fiatalokat, hogy ha van egy jó vállalkozási ötletük, akkor később térjenek vissza Kecskemétre.

Lőrincz Krisztián a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet projektvezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy olyan sok pályamunka érkezett a felhívásra, ami meglepetés volt számukra. Pályázati forrásból csak ösztöndíjakra közel 20 millió forintot fordítottak az elmúlt hónapokban.    

A legizgalmasabb ötletek közül kiemelendő egy „varázsgyűrű” forgalmazási lehetőségeinek a kidolgozása, amely segítené a drogok kiszűrését, valamint annak a webshopnak a terve, amelyben a Balaton környékén előállított termékek értékesítésének biztosítanának felületet, de érkezett céges ötlet a szürke víz hasznosítására, valamint kifejezetten a cukorbetegek részére kitalált gyümölcslevek forgalmazására is. Összesen 11 ötletet mutattak be a diákok a döntő napján, Kecskeméten.

A versenyen elismerő oklevelet vett át a Gróf Károlyi Sándor Technikum csapata Greean Goat azaz Zöld Kecskék csapata.

„Modellvállalat 2022/23.” szimulációs verseny kecskeméti döntőjének eredményei

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében I. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum tagintézményének NyuggiSzakik elnevezésű csapata. A csapatot Kondor Fanni Anna, Sárvári Vivien, Vasas Heléna Kitti alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Vargáné Kékesi Szilvia volt.

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében II. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum, Közgáz Keselyűk elnevezésű csapata. A csapatot Gyuricza Laura, Vincze Virág, Fazekas Kitti Magdolna alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Nemes Mihály Zsolt volt.

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében III. helyezést ért el a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tagintézményének Észbontók elnevezésű csapata. A csapatot Csatlós Tímea, Harczman Evelin, Niemeyer Jázmin alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Lovász Edit volt.

A zsűri különdíjjal honorálta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium tagintézményének Szikszi Filament Kft. elnevezésű csapatát. A csapatot Muresan Adrienn Rozália, Jászai Enikő, Dencsák Attila alkották, a felkészítő mentoroktatójuk Huriné Verdes Tímea volt.