Kiosztották a megyei matematikaverseny díjait

2023. 03. 30., 18:58
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány Megyei Matematikaversenyének mai díjkiosztóján 134 diák vehetett át díjat. A megmérettetést 12 vármegyében rendezték meg. A verseny második fordulójának feladatait a megye hat városának nyolc iskolájában oldották meg a versenyzők.
Fotó: Harkai György
A galéria 10 képet tartalmaz

A Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola Miraculum kórusa köszöntötte ma délután a Megyei Matematikaverseny díjkiosztójára érkezett tanulókat, szüleiket és felkészítő tanáraikat az intézmény dísztermében. Az eseményen Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke úgy bíztatta a legjobbak legjobbjait, hogy a matematika szeretete hosszútávon is jótékony hatással lehet az életükre. Akik rászánták az időt, hogy versenyezzenek, lehetőséget teremtettek maguknak, hogy a jövőben a továbbtanulásuk vagy a munkájuk is ezzel a tantárggyal legyen kapcsolatos.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben az évben tizenkét vármegyében rendezte meg a Megyei Matematikaversenyt. A versenyen 235 iskola 3440 tanulója vett részt. A verseny első fordulójára a vármegyében 1091 versenyző nevezett. Az első forduló feladatait mindenki a saját iskolájában oldotta meg. A megoldásokat központilag biztosított megoldókulcs alapján az az egyes iskolák pedagógusai javították ki. Az első fordulókban legeredményesebb 424 tanulót hívták meg a második fordulóba, aminek versenyfeladatait a vármegye hat városának nyolc iskolájában oldották meg a versenyzők. Így a teszteket kunszentmiklósi, kiskunfélegyházi, kalocsai, kiskunhalasi, bajai és három kecskeméti intézményben töltötték ki. A második forduló dolgozatait a versenyszervező bizottság által felkért pedagógusok javították. Végül a legeredményesebb 134 tanulót hívták meg a mai eredményhirdetésre.