Kiskőrösön egésznapos programok, délután ünnepi beszédet mond Orbán Viktor

2023. 03. 15., 12:06
Kiskőrösön mondja március 15-i ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök délután 3 órakor a Petőfi-szülőház melletti téren. Addig is több programmal várja a település a látogatókat.
A galéria 39 képet tartalmaz

Reggel 8 órakor nyitotta meg kapuit a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Meseföld Élménybusza, ahol a vármegye értékeit, különlegességeit, legendáit, meséit és a helyi termékeket is megismerhetik a vendégek. A buszt a Meseföld című megyei mesekönyv történetei és grafikai elemei felhasználásával alakították ki.

9.15-kor vette kezdetét a térzene a Petőfi-szobor előtt a város fúvószenekarának közreműködésével. Ezt követően pedig Kiskőrös első osztályos tanulóinak tűzték fel a kokárdát a város vezetői.

Domonyi László polgármester a rendezvényen elmondta: Petőfi Sándor szülővárosának március 15-e az egyik legnagyobb ünnepe. Az elsősök kokárdatűzése tavaly indult el a településen.

– Minden kiskőrösi első osztályos kap egy kokárdát. A kokárda a nemzeti függetlenség jelképe 1848 óta a magyaroknak – hangsúlyozta a polgármester. Végezetül főhajtásra került sor.

Ma egész nap látogatható az Old Car Museum, az Úttörténeti Múzeum, a János Vitéz Látogatóközpont, valamint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum.

14.15-kor veszi kezdetét Kiskőrösön az országos díszünnepség, melyen 15 órakor mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Kollégánk reggel 9 órakor az M1-et tudósította a programokról, az élő bejelentkezés alább tekinthető meg.

A nap folyamán további videókkal, cikkekkel jelentkezünk Kiskőrösről.