Címke: Március 15.
Keresés
Dátum választó
Rendezés
194 találat
2023.03.27

Az érdemes művész címmel kitüntetett Horváth Mária volt a vendégünk

Március 15. alkalmából a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja. Kitüntetése kapcsán beszélgettünk vele a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában.
2023.03.15

Puskaropogástól volt hangos a Nyíri-erdő

Esős, márciusi nap volt a mai. Pont úgy, mint 175 évvel ezelőtt. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek szerda délután a hetényegyházi Nyíri-erdőben. A gyermekműsor és a Zönge zenekar produkciója mellett a puskaporszagú történelem is megelevenedett.
2023.03.15

Március 15. - Orbán Viktor: minden magyarban van egy kis Petőfi

Minden magyarban van egy kis Petőfi és Petőfiben ott van minden magyar - mondta a miniszterelnök szerdán Kiskőrösön, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Petőfi-szülőház előtt tartott ünnepi beszédében. – Sosem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből - jelentette ki a kormányfő.
2023.03.15

Március 15 –Megtelt a Városháza díszterme a városi ünnepségen

Az esős és hideg idő miatt idén nem a Kossuth-szobornál, hanem a Városháza gyönyörűen felújított dísztermében tartották meg a városi ünnepséget március 15-e alkalmából. A megtelt teremben a kecskeméti nemzeti színház ünnepi műsora és Nyeste Pál piarista szerzetes ünnepi beszéde szólította meg a jelenlévőket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Kossuth-szobornál.
2023.03.14

Több kecskeméti kiválóság részesült állami elismerésben

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján adják át a legmagasabb állami kitüntetéseket. Kis János, Kecskemét nyugalmazott evangélikus lelkésze Arany Érdemkeresztet vehetett át kedden délután. Ladics Tamásnénak és Szalayné Mónus Ildikónak pedig a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták. A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata elismerésben részesült dr. Nagyné Dréher Mária. Fazakas Géza színművész Jászai Mari-díjat vehetett át, Vinczellér Zsolt építész pedig Ferenczy Noémi-díjban részesült. Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Székelyné Kőrösi Ilona történész és Loránd Klára muzeológus.
2023.03.14

Kéri Laura Zita lovagkeresztet kapott, Horváth Mária és Szente Vajk érdemes művész lett

Kéri Laura Zita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének igazgatóhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben, míg Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja, valamint Szente Vajk Jászai Mari-díjas rendező, író, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült kedden Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából.