Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője Kecskeméten

2023. 03. 30., 18:08
Az ország nyolc iskolájából 15 -en vesznek részt a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjén két napon át a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskolában. A verseny tétje nagy: a legjobbak mentesülhetnek a szakmai vizsgák alól.

Köszöntővel vette kezdetét Kecskeméten a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny két napos döntője. A versenyt minden évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hirdeti meg. Az országos vetélkedőt a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola szervezi. A döntő megnyitóján Orosz György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakképzési szakértője, majd Juhász István, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója biztatta a fiatalokat. Az elődöntőből a legjobb 15 versenyző jutott tovább az ország nyolc iskolájából.

– A versenynek volt egy központi írásbeli fordulója, innen a legjobb 15 tanuló jutott tovább a döntőbe. A döntőben gyakorlati feladatokat oldanak meg a fiatalok, illetve a holnapi napon szóbeli feleletet kell majd teljesíteniük két tételsorból. A gyakorlati feladatok méréstechnika és ügyintézői faladatok köré csoportosulnak, de laboratóriumi jellegű vizsgálatokat is végeznek a tanulók
— hangsúlyozta Juhász István, a Déli ASZC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A versenynek komoly tétje van. Amennyiben összteljesítményben a 71 százalékot eléri a versenyző, és nem lesz elégtelen feladatrésze, mentesül a szakmai vizsgák alól. Az eredményhirdetés holnap délután lesz az intézményben.