Közel 60 fogat, lovas, hintó mutatkozott be a 29. Helvéciai Szüreti Mulatságon

2023. 09. 04., 16:09
Pénteken és szombaton rendezték meg Helvécián a 29. Szüreti Mulatságot. A második reggel főzőversennyel indult közel 15 csapattal, a szüreti felvonulás pedig ismét fantasztikusan sikerült. A színpadon folyamatosak voltak a fellépők, de a kísérő programok, köztük a vásár és a kézművesek, helyi termelők is estig várták a látogatókat.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 95 képet tartalmaz

A mazsorettesek, majd a néptáncosok vezették fel a szüreti felvonulást szombaton Helvécián. Az első három lovas piros-fehér-zöldbe öltözött, ami nem csoda, a településen nagyon erős a nemzeti öntudat, a magyar identitás. A hölgyeket Helvécia polgármestere, Balogh Károly fogadta. Majd szerre érkezett meg a közel 60 lovas, fogatos, hintós, akiket rengetegen vártak már a polgármesteri hivatal előtt.

Pénteken és szombaton rendezték meg ugyanis Helvécián a 29. Szüreti Mulatságot. A második reggel főzőversennyel indult közel 15 csapattal, a szüreti felvonulás pedig ismét fantasztikusan sikerült. A színpadon folyamatosak voltak a fellépők, de a kísérő programok, köztük a vásár és a kézművesek, helyi termelők is estig várták a látogatókat. A kétnapos eseményen számos program közül lehetett válogatni, amelyen minden korosztály jól érezhette magát.

A témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinjában foglalkozunk.