Címke: Helvécia
Keresés
Dátum választó
Rendezés
301 találat
2024.06.04

Latorcai Csaba: a lelki láncok a mai napig összekötnek bennünket, magyarokat

A lelki láncok a mai napig összekötnek bennünket, magyarokat, függetlenül attól, hogy a jelenlegi ország határainak melyik oldalán élünk - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Helvécián, a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Latorcai Csaba az ünnepségen arról beszélt, hogy a nemzeti összetartozás napja egyszerre az emlékezésé és az ünneplésé.
2024.03.20

TOP-Tarisznya: Oviból egészségügyi központ Helvécián

A 2023 végével befejeződött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Bács-Kiskunban történelmi léptékű, több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat valósult meg, melyből a vármegye valamennyi települése részesülhetett. Ennek köszönhetően Helvécia is jelentős beruházás valósulhatott meg.
2024.03.07

Stúdióbeszélgetés: Balogh Károly

1952-ben alakult önálló községgé Helvécia, amely folyamatosan fejlődik. Március 2-án hetedik alkalommal ünnepelte megalapítását a nagyközség. A helvéciaiak így tisztelegtek őseik előtt, akik 1892-ben, 132 évvel ezelőtt letelepedtek az akkori pusztán.
2024.03.02

Hetedjére ünnepelték az alapítást a helvéciaiak

Harminchárom főzőcsapattal rajtolt el ma reggel Helvécián a 7. Alapítási Ünnep. Pecsenyét és kolbászt is készítettek a résztvevők. A süteménysütő versenyre pedig 40-en jelentkeztek. Az esemény megnyitóján dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő a település alapításának történetét osztotta meg a helyiekkel.
2023.11.16

Fejlődik Kadafalva térsége

Kadafalva, Ballószög, Helvécia jelentős fejlődésen megy keresztül az utóbbi időszakban, nő a lakosságszám, így az autóforgalom is jóval nagyobb lett. A közlekedés fejlesztése, javítása érdekében az elmúlt években több új utat építettek és régit felújítottak. Ma már jóval könnyebb a térségből való bejutás Kecskemétre.
2023.10.06

Police Café Helvécián

Összegyűltek a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti és bűnügyi vezetői 2023. október 6-án Helvécián. A munkaértekezlet a „Jövőálló rendészet – együttműködés„ elnevezést kapta, ugyanis az összejövetel célja a jelenlévő két állománycsoport közötti együttműködés fejlesztése volt. Balogh Károly, a település polgármestere külön köszöntötte a résztvevőket. Nyitóbeszédében a polgármester kiemelte a nagyközség és a rendőrség kiváló kapcsolatát. Az […]
2023.09.30

Bejutott Kecskemét lova a 16. Nemzeti Vágta középdöntőjébe

Óriásit futott Galaxy, Kecskemét lova a 16. Nemzeti Vágta 8. előfutamában szombaton. A futamot magabiztosan nyerte a 23 éves Tóth Tamara, aki szinte eggyé vált lovával a pályán. Fantasztikus iramot és ütemet diktált a fiatal lovas. A helvéciai Köncsögi Ménes fogatával Nagy Gábor szintén győzött és ezzel döntőbe jutott, míg a Bugaci Ménes Kalmár László hajtotta fogata a második helyen végzett az előfutamban.